Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Nie 05 Lis, 2006
Zatem będzie „zarząd komisaryczny” …czy jakoś tak (nie kosmiczny). Przez lenia niektórych sąsiadów jak WIELKIEJ możemy spodziewać się podwyżki czynszu? I czy tylko czynszu
Wysłany: Nie 19 Lis, 2006
Witam,
nowy Zarząd już jest, rozpoczął przejmowanie od ustępującego wszystkich spraw.
Ostatecznie udało się zebrać 51,75% kart, a to też tylko dzieki temu że w ostatnich dniach przed 15 listopada nasz Zarządca poszedł od drzwi do drzwi nimal żebrząc o oddanie swoich kart.
I to jest tragedia - ponad połowie naszych sąsiadów równo lata koło ogona co się dzieje w ich własnej wspólnocie.
LUDZIE - to wasz majątek, Wasze pieniądze, zapłaciliście grubo ponad sto tysięcy złotych za mieszkania (niektórzy grubo grubo więcej) a teraz wam luźno lata kalafiorem co się z tym dzieje.
O samochody dbacie, myjecie, robicie przeglądy i naprawy, a o mieszkanie które jest o niebo ważniejsze już nie.
A budynek też wymaga przeglądów, napraw konserwacji, jego otoczenie również.
Dlaczego drogę i numery telefonów do Zarządu i Administratora odnajdujecie wtedy gdy coś się zdarzy - nie ma ogrzewania, ciepłej wody, nie działają drzwi od garażu, pękła rura ???
Kto to za Was zrobi i zapewni należyty stan Waszej inwestycji jeśli wam jest to obojętne ??
Witam,
nowy Zarząd już jest, rozpoczął przejmowanie od ustępującego wszystkich spraw.
No to graruluję !
Ja cały czas zastanawiam się jak wygląda sprawa głosowań w innych wspólnotach?
Czy nie można tego problemu rozwiązać prawnie?
No i jestem zskoczony że Zarządca odwiedzał wszystkich NIEzainteresowanych.
Mimo ze mieszkam tu od niedawna to i tak chce podziekowac staremu Zarzadowi za to ze zostawil Nas bez dlugow.
Wysłany: Nie 19 Lis, 2006
cricket napisał/a:
No i jestem zskoczony że Zarządca odwiedzał wszystkich NIEzainteresowanych.
No co do tych wszystkich to było by to trudne - ale chwała mu za to że poszedl do mieszkańców i zebrał pewną liczbę kart żeby przekroczyć 50% i umożliwć Wspólnocie funkcjonowanie z WŁASNYM a nie komisarycznym Zarządem.
Swoją drogą to mnie zastanawia jeszcze jedna kwestia - co musi się wydarzyć żeby ludzie zajęli się swoimi sprawami ?
Skoro nawet groźba (bardzo realna) ustanowienia Zarządu komisarycznego, a co za tym idzie, drenaż naszych kieszeni przez ogromną podwyżkę czynszów (zwiększone koszty administrowania nieruchomością) nie spowodowała zainteresowania swoim majątkiem, to co ich jest w stanie ruszyć ?
Tak naprawdę, gdyby nie Pan Leszek który te podpisy zebrał, to dzisiaj już zapewne sprawą zajmowałby się Sąd i za chwilkę byłoby mało śmiesznie.
Bo jak to mówi przysłowie "Polak byłby mądry dopiero po szkodzie".
Dopiero jakby pojawiło się na rachunku trzy razy tyle złotówek co do tej pory toby się wszyscy zreflektowali. I już widzę pianę na pyskach i pozwy do sądu przeciw staremu zarządowi... Bo ludzie nie potrafiliby zrozumieć że to ich zasługa i wina.
A w sumie, to myślę że i tak nic się nie zmieni. Zarząd jest, komisarz nam nie grozi, podwyżki nie będzie - więc i tak w dalszym ciągu będą mieli wszystko w dupie. Bo skoro raz się udało - uda się i nastepny.
Wybaczcie brutalny ton posta, ale granat mi się po prostu w kieszeni odbezpiecza.
PS. Cricket - w imieniu Jagathy - dziękuję za dobre słowo.
Wybaczcie brutalny ton posta, ale granat mi się po prostu w kieszeni odbezpiecza.
Uważaj na klejnoty
A tak na serio. Może ciekawym rozwiązaniem byłyby rabaty dla głosujących na uchwałami np. ci co zagłosują zapłacą w jednym miesiącu w roku o 100 zł mniej. Takie proste rozwiązanie mogłoby poważnie zmotywować sporą część mieszkańców. Wadą jest to, ża prawdopodobnie należałoby podnieść czynsz aby mieć z czego spuścić .
_________________ Ci którzy dzisiaj śpią spokojnie jutro się już nie obudzą, a tylko paranoicy przetrwają [Andrew Grove - Intel]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum