Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Dziwnie sie dzieje...
Autor Wiadomość
Privart 
odzywa się w niedziele i święta
Art 4 Media

Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pon 22 Sty, 2007   Dziwnie sie dzieje...

Ledwo co pozegnalem ekipe remontowa i juz sie cieszyc chcialem nowym lokum, a tu takie niespodzianki (obserwacje z ostatnich trzech dni):

- brama do garazu pod Pelikanow 2A-2? zepsuta (jest kartka - awaria, OK, niech bedzie, wszedzie sie psuja)
- drzwi wej/wyj z garazu (kolo klatki 2A) otwarte. Na nich kartka - "zamek zepsuty - wymiana wkladki" - albo cos podobnego, wkurzony bylem, nie pamietam) (na szczescie nastepnego dnia stary klucz pasowal - drzwi dalej otwarte!!!)
- szlaban wjazdowy na teren podworza - zlamany (nie zepsuty - zlamamany, zmiazdzony, staranowany, ???)
- po remoncie zostawilem w garazu trzy pary drzwi (na swoim miejscu parkingowym). Staly dwa dni. Zniknely... Administracja? Porzadki? Czy zwykla KRADZIEZ??? Zenada...
- poczta przychodzi z tygodniowym opoznieniem (sprawdzalem - chodzi o bank)
- wszedzie ludzie z psami BEZ KAGANCOW (A CZASEM NAWET BEZ SMYCZY!!!!!!!!!!!) - ale o tym nowy watek

Czy to zbieg okolicznosci, czy trafilem w miejsce, do ktorego musze sie karnie dopasowac, nie zwazajac na tego typu "drobiazgi"?

Sorry za dramatyczny ton, ale ciagle mam przed oczami kwote kredytu, ktory zaciagnalem, by mieszkac na Pelikanow...

Pocieszcie mnie, prosze...
Pozdrawiam

Edit: literowki

.

pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pon 22 Sty, 2007   

Hahahahahahaha... witamy w DOMU!!! :D

Zosia
nie boi się odezwać

Kod:
Czy to zbieg okolicznosci, czy trafilem w miejsce, do ktorego musze sie karnie dopasowac, nie zwazajac na tego typu "drobiazgi"?

Zawsze mozesz sprzedać, nawet z kredytem, i szukać takiego miejsca, gdzie kradzieże sie nie zdarzają, a rzeczy martwe nie psują. Pytanie , czy takie znajdziesz?
pozdrawiam
P.S. Więcej optymizmu :lol:

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

A o wyburzaniu nie słyszałeś ? Witaj w klubie. 8)

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów

Spokojnie , pomaluśku ...
To że dzrwi do garażu się zepsuły - zdarza się.
Zapewniam Cię że nie jest to stan permanentny - zostaną naprawio0ne najszybciej jak sie da.
Drzwi wejściowe - same nie zostawiają sie otwarte. Czy ty je zamknąłeś czy tylko sprawdziłes że klucz pasuje ???
Czy zgłosiłes ustrekę Administratorowi ?

Szlaban - wyłamany bo w nocy z piątku na sobotę jakaś mendoweszka spieszyła się na tyle że nie była w stanie zaczekać aż się podniesie.
Zostanie naprawiony w ciągu 1-2 dni.

Co do drzwi - pewnie ktoś Ci je "zawinął". Jakbyś tam zostawił rower pewnie też by odjechał. Niestety w 95% blokowisk tak się dzieje i osobiście nie dziwiłbym sie temu.
Choć uważam że tak być nie powinno bo cudza własność jest święta.
Ale niestety nie wszyscy tak rozumują.

Co do psów - czy zwróciłeś komuś uwagę że tak być nei pwoinno ? Tym bardziej że
wewnatrz osiedla zieleń jest po to ogrodzona żeby żaden zasraniec tam nie właził. trzeba zwracać uwagę właścicielom i tępić takie zachowania.

A tak poza tym życzę więcej optymizmu :)
Osiedle będzie nai lepsze ani gorsze ponad to jak je sobie sami zorganizujemy i jak sami będziemy przestrzegać zasad miedzysąsiedzkiego współżycia.

grzes 
chętnie gawędzi

jeśli chodzi o garaże to dziś przypadkiem natknąłem się na trzech nastolatków buszujących po garażach. Sprytnie to robią:
Brama garażowa się otwiera(ktoś wjeżdża/wyjeżdża) jeden z nich (trzech ich dziś było ,z Albatrosów chłopaki) chowa się przy bramie i jak ta się zamyka to przez chwilę fotokomórkę przysłania i brama się znowu otwiera. Robią tak ,aż upewnią się ,że ten kto akurat wjechał do garażu, wyszedł już z niego.
Z własnego doświadczenia wiem ,że giną różne rzeczy z garaży. Kartki na drzwiach przyczepiałem aby wychodząc z garażu gasić światła i dokładnie zamykać drzwi.
Administracja zleciła pomalowanie drzwi garażowych, kartki pozrywano a z gaszeniem światła i zamykaniem drzwi za sobą niebardzo się poprawiło.

radok 
znany gawędziarz

grzes napisał/a:
jeśli chodzi o garaże to dziś przypadkiem natknąłem się na trzech nastolatków buszujących po garażach.

Zareagowałeś jakoś?

hamster_21 
nie boi się klawiatury
corpse bride

Wspólnota: Albatrosów
Ulica: Albatrosów

Bo te dzieci dorastaja, jak ą małe to spoko, ale będzie z nich pokolenie w ortalionowych szeletach???? A podoboało mi się że w Piasecznie np przystanki nie są dewastowane jak w Warszawie

CRICKET 
używa klawiatury

Wysłany: Wto 23 Sty, 2007   

Cóż takie to już jest to NASZE kochane osiedle

grzes 
chętnie gawędzi

radok napisał/a:
Zareagowałeś jakoś?

zareagowałem.
Kilka razy już miałem okazję poznać ich wybryki i wiem,że są cwani, niestety szkoda tylko ,że rodzice nie mają czasu albo nie chcą zauważyć problemu.

Pohor 
Moderator

Wiele, naprawdę WIELE by dały kamery ...

czy to tylko marzenie .... ?

CRICKET 
używa klawiatury

Wysłany: Pią 26 Sty, 2007   

Pohor napisał/a:
Wiele, naprawdę WIELE by dały kamery ...

Z tego co pamiętam to stary zarząd chciał je wprowadzić ale chyba nie było chętnych którzy by za wszystko zapłacili.
Ja też jestem zwolennikiem KAMER. Kilkanaście złotych więcej do czynszu ale wtedy może wandali byśmy rozpoznawali...

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wysłany: Pią 26 Sty, 2007   

Ja po dwóch uszkodzeniach szlabanu w ciągu jednego tygodnia jestem gorącym zwolennikiem kamer.
Będę optował za instalacja kamery z dodatkową lampą i czujnikiem ruchu.
Do tego zaproponuje "niespodziankę" - kolczatkę połączoną ze szlabanem - podnosi się szlaban, w "leżącego policjanta" chowa kolczatka - rozwiązanie znane z wielu parkingów.
Mam wrażenie że ostatnie dewastacje szlabanów to dzieło dostawców naszych sklepików - przyjeżdżają bladym świtem, nie mogą wjechać, a jest zimno, mokro , snieżno i nie chce się zasuwać z kilkoma skrzynkami np. pieczywa w rękach lub wózeczkiem.
Może kiedy raz i drugi zapłacą za naprawę i cztery opony to nie tkną szlabanu więcej.

mcless 
używa klawiatury

Wspólnota: Miś
Ulica: Albatrosów
Wysłany: Nie 28 Sty, 2007   

M4b napisał/a:
Może kiedy raz i drugi zapłacą za naprawę i cztery opony to nie tkną szlabanu więcej.

Zgadzam się!!! A swoją drogą to kolczatka załatwi ten problem!!!

Delfin 
czasem gawędzi

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Nie 28 Sty, 2007   

Gorzej, jak szlaban się zepsuje a kolczatka się nie "schowa". Wtedy to nie tylko "intruzi" będą mieć 4 opony do wymiany....

Odpowiedz do tematu