No i mam problem. Jak w sposób kulturalny powiedzieć coś, co powtarzałem już x razy, a co najwyraźniej do niektórych nie dochodzi. Dobrze, użyję liter drukowanych, może będą czytelniejsze:
ZARZĄD NIE CZYTA FORUM. W CAŁEJ HISTORII FORUM CZYTAŁA JE TYLKO JEDNA OSOBA Z ZARZĄDU, KTÓRA TO OSOBA ZREZYGNOWAŁA Z TEGO KILKA MIESIĘCY TEMU.
Upraszam zatem po raz kolejny o nie formułowanie tego typu wniosków.
Zwłaszcza prosiłbym o wstrzemięźliwość słowną osoby, które oceniają pracę zarządu naszej wspólnoty nie będąc jej członkami. Elementarne normy kultury do tego zobowiązują.
No i mam problem. Jak w sposób kulturalny powiedzieć coś, co powtarzałem już x razy, a co najwyraźniej do niektórych nie dochodzi. Dobrze, użyję liter drukowanych, może będą czytelniejsze:
ZARZĄD NIE CZYTA FORUM. W CAŁEJ HISTORII FORUM CZYTAŁA JE TYLKO JEDNA OSOBA Z ZARZĄDU, KTÓRA TO OSOBA ZREZYGNOWAŁA Z TEGO KILKA MIESIĘCY TEMU.
mialo mnie nie byc juz w tym watku, ale ....
Marcinie jestes chyba przewrazliwiony... raczej nie doczytales dokladnie kto i w jaki sposob sie wypowiada w sprawie
Cytat:
kazdy na forum ma prawo do pisania wlasnych wnioskow lub rozpoczynania dyskusji w dowolnym temacie
Cytat:
Zwłaszcza prosiłbym o wstrzemięźliwość słowną osoby, które oceniają pracę zarządu naszej wspólnoty nie będąc jej członkami. Elementarne normy kultury do tego zobowiązują.
no to teraz ja mam problem - mozesz wskazac wypowiedzi oceniajace dzialalnosc Twojego Zarzadu wyglaszane przez osoby "obce"... a nastepnie wskazac elementarne normy kultury, ktore tego czynic zabraniaja
Gawron, kultura jest rzeczą dośc subiektywną - ta, którą posiadam ja nie pozwoli mi pisać czy wasz zarząd was lekceważy, czy działą dobrze czy nie z dwóch prostych powodów:
1. nie będąc członkiem waszej wspólnoty nie mam dostatecznej wiedzy o temacie
2. ocenianie czegoś, co mnie nie dotyczy jest dla mnie włażeniem z butami do cudzego ogródka.
Oczywiście mógłbym to robić opierając się na przykład na informacjach z forum, jak doskonale wiesz fragmentarycznych i często nieobiektywnych, ale tego nie robię, bo nie mieści się to w tym co postrzegam jako kultura.
Naturalnie na forum może napisać każdy i napisać cokolwiek. O to nam chodzi?
_________________ mane, thekel, fares...
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Pią 09 Wrz, 2005
Marcin napisał/a:
Nie wiem czy czyta, czy nie czyta - jedno jest pewne . Informacje o tematach i bolaczkach mieszkanców opisywane na forum, ma Czego dowodem sa roznego rodzaju zmiany, dokonania, modernizacje we Wspolnocie Pelikanów To jest budujace O ile nie wparwia mieszkanców w osłupienie.
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Marcin napisał/a:
Marcinie, jesli nawiązujesz tutaj do ostatniego przed Twoim postu M4biego, to zauważ, że jest to tylko informacja o treści maila, który wysłał do Zarządu i Administratora. Nie jest to zatem wykorzystanie Forum do przekazywania wniosków Zarządowi a jedynie poinformowanie innych zainteresowanych o podjętej korespondencji.
Oczywiście inna sprawa, czy Zarząd i Administracja czytają maila (nie wiem, czy strona wystartowała oficjalnie? jesli tak - to powinni czytać).
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
Drew, to absolutnie nie było do M4b. Przeczytaj mój post uważnie. Zwłaszcza jego przedostanią linijkę. Uważam, że członkowie naszej wspólnoty mają niepodważalne prawo do oceny działąń zarządu. Czy jest to ocena trafna czy nie, to zupełnie inna kwestia, natomiast prawa do takowej odmówić im nie sposób.
_________________ mane, thekel, fares...
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
W kwestii ciekawostek, wrzucam wzór "Regulaminu pracy Zarzadu Wspolnoty"
Wzór 2-10 (Uchwała: Regulamin pracy Zarządu wspólnoty)
REGULAMIN PRACY
ZARZĄDU WSPÓLNOTY
§ 1.
Zarząd Wspólnoty Mieszkaniowej . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . w . . . . . . . . . . . . . . . . . ., zwany dalej także Zarządem, działa w składzie trzyosobowym stosownie do postanowień uchwały nr . . . . . . . . . . . . . . właścicieli lokali z dnia . . . . . . . . . . . . ..
§ 2.
1. W skład Zarządu wchodzą: Prezes i dwaj inni Członkowie Zarządu. Zarząd dokonuje wyboru Prezesa na pierwszym posiedzeniu zwołanym po podjęciu przez właścicieli uchwały o wyborze Zarządu. Posiedzenie to winno odbyć się w terminie 7 dni od daty podjęcia uchwały o wyborze Zarządu.
2. Na pierwszym posiedzeniu Zarząd dokonuje nadto podziału zadań między Członków Zarządu.
§ 3.
1. Zarząd wykonuje obowiązki wynikające z przepisów ustawy o własności lokali, z przepisów Kodeksu cywilnego i innych ustaw w zakresie dotyczącym wspólnot mieszkaniowych i zarządzania nieruchomościami wspólnymi, z zawartej z nim przez Wspólnotę umowy o sprawowanie zarządu, a nadto z uchwał właścicieli lokali.
2. Prezes i Członkowie Zarządu odpowiadają solidarnie za szkody wyrządzone właścicielom lokali przy wykonywaniu obowiązków Zarządu.
§ 4.
1. Posiedzenia Zarządu odbywają się dwa razy w miesiącu - w drugim i czwartym tygodniu miesiąca - w miejscu i godzinie wyznaczonej przez Prezesa. Prezes może scedować ten obowiązek na innego Członka Zarządu. Zebrania Zarządu są nadto zwoływane w razie pilnej potrzeby.
2. Uchwały Zarządu zapadają zwykłą większością głosów przy obecności co najmniej dwóch Członków Zarządu; przy równym rozkładzie głosów decydujące znaczenie ma głos Prezesa Zarządu. Członek Zarządu nie mogący uczestniczyć w posiedzeniu Zarządu winien udzielić pełnomocnictwa innemu członkowi Zarządu do reprezentowania go na posiedzeniu.
3. Z każdego posiedzenia Zarządu jest sporządzany protokół, podpisywany przez wszystkich członków Zarządu biorących udział w posiedzeniu. Protokoły z posiedzeń Zarządu są przechowywane w biurze Zarządu.
§ 5.
Oświadczenia woli w imieniu Wspólnoty składają zawsze łącznie dwaj Członkowie Zarządu, w tym Prezes. Prezes może w tym celu na czas oznaczony wyznaczyć swojego zastępcę - spośród pozostałych Członków Zarządu.
§ 6.
Do dnia 10 każdego miesiąca Zarząd jest obowiązany dostarczyć każdemu właścicielowi na piśmie zwięzłą informację o decyzjach, podjętych na posiedzeniach Zarządu w poprzednim miesiącu.
§ 7.
1. W użyczonym przez Wspólnotę pomieszczeniu Zarząd zorganizuje biuro Zarządu. Za zgodą właścicieli lokali, wyrażoną w uchwale, Zarząd zatrudni osobę do prowadzenia biura.
2. W biurze Zarządu są przechowywane protokoły z zebrań właścicieli lokali, protokoły z posiedzeń Zarządu, wykazy i rejestry, do których prowadzenia jest zobowiązany Zarząd, oraz umowy i inne dokumenty związane z zarządzaniem nieruchomością wspólną.
§ 8.
Zarząd wyznacza dni i godziny dyżurów Prezesa i Członków Zarządu w biurze Zarządu, i podaje o tym informację na tablicy ogłoszeń. Zarząd winien wyznaczyć przynajmniej dwa dyżury w tygodniu: jeden rano i jeden po godz. 17.00.
§ 9.
Zarząd jest obowiązany do udzielania właścicielom lokali informacji ustnej o działaniach Zarządu, o sprawach Wspólnoty i jej potrzebach. Na żądanie członka Wspólnoty Zarząd jest obowiązany do udzielenia mu zwięzłej informacji pisemnej w terminie 2 tygodni.
§ 10.
1. Zarząd jest obowiązany do udostępnienia członkowi Wspólnoty protokołów z zebrań właścicieli lokali, uchwał podjętych przez właścicieli lokali, protokołów z posiedzeń Zarządu, a nadto wszystkich danych i dokumentów związanych z zarządzaniem nieruchomością wspólną. Na żądanie właściciela lokalu Zarząd jest obowiązany do wydania kopii żądanego dokumentu - z zastrzeżeniem postanowień punktu 2); koszty sporządzenia kopii ponosi właściciel lokalu.
2. Jeżeli dokumenty zawierają informacje objęte ochroną danych osobowych lub handlowych, Zarząd jest obowiązany do przedłożenia właścicielowi lokalu wyciągów z dokumentów z pominięciem informacji objętych ochroną. Jeżeli informacje objęte ochroną są niezbędne do wyjaśnienia spraw dotyczących nieruchomości wspólnej, Zarząd winien - przed udostępnieniem tych informacji właścicielowi lokalu - uzyskać od niego pisemne zobowiązanie, że nie przekaże ich osobom trzecim*.
Gawron, kultura jest rzeczą dośc subiektywną - ta, którą posiadam ja nie pozwoli mi pisać czy wasz zarząd was lekceważy, czy działą dobrze czy nie z dwóch prostych powodów:
2. ocenianie czegoś, co mnie nie dotyczy jest dla mnie włażeniem z butami do cudzego ogródka.
prosilem wczesniej i prosze teraz o pokazanie gdzie i kto (oczywiscie mam na mysli "obcych") oceniaja dzialalnosc Zarzadu Pelikanow????
nie zauwazylem taki ocen - chcialbym sie ich wystrzegac wiec prosze jeszcze raz o wskazanie... chcialbym tez zauwazyc, iz Twoj pierwszy apel mial miejsce jakis tydzien temu i nie bylo w nim zawartej prosby do "obcych" oraz krykytki kultury osobistej wskazanych wczesniej.
domyslam sie, ze w ciegu tego tygodnia przeczytales cos co Ciebie zbulwersowalo. w takim razie nie bedizesz musial sie daleko cofac zeby przyklad wskazac.
Drew, to absolutnie nie było do M4b. Przeczytaj mój post uważnie. Zwłaszcza jego przedostanią linijkę.
Niby do Drewa ale z tego co wiem jest czlonkiem wspolnoty Pelikanow a Ty odnosisz sie w przedostatniej linijce do "obcych".
po raz kolejny bez podstaw zeby tak pisac!!!
bardzo dziwne, tym bardziej dziwi, że uż po opublikowaniu niektówych pytań na forum, tego samego dnia lub następnego odpowiedzi na nie znajdują się na naszej pelikaniej stronie
Rozumiem jeden zbieg okoliczności:
patrz tu
http://www.slowicza.org/p...er=asc&start=45
Czy ktoś może pomóc mi w rozwiązaniu problemu???
Na naszej stronie jest napisane:
Komentarze
Aby dodać komentarz zaloguj się. Jeśli nie mas konta, załóż je sobie.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać komentarze.
Jak mogę założyć takiem konto????
www.pelikanow.waw.pl
Napisał Admin
wtorek, 06 września 2005
W związku z zapytaniami o możliwość zalogowania się na naszej stronie informujemy, że opcja logowania będzie dostępna prawdopodobnie za kilka dni.
W tej chwili ta cześć naszego serwisu jest w przygotowaniu.
Informacja o uaktywnieniu kont i sposobie logowania zostanie niedługo umieszczona na stronie i na klatkach schodowych.
_________________ Bajka jest miła słodka i najmilsza z atomówek boi sie ciemności i lubi swojego misia i lubi sie duzo bawić dlatego ma dużo zabawek.
Czekajcie, powoli - bo nam się juz wszystko... miesza
gawron napisał/a:
Marcin napisał/a:
prosilem wczesniej i prosze teraz o pokazanie gdzie i kto (oczywiscie mam na mysli "obcych") oceniaja dzialalnosc Zarzadu Pelikanow????
Jak rozumiem Marcin ma na mysli wypowiedzi Mariuszab, np:
Cytat:
Brak informacji świadczy o totalnym olewaniu mieszkańców przez zarząd i administratora.
To chyba jest jakaś tam ocena?
gawron napisał/a:
[ Dodano: Pią Wrz 09, 2005 13:52 ]
Marcin napisał/a:
Drew, to absolutnie nie było do M4b. Przeczytaj mój post uważnie. Zwłaszcza jego przedostanią linijkę.
Niby do Drewa ale z tego co wiem jest czlonkiem wspolnoty Pelikanow a Ty odnosisz sie w przedostatniej linijce do "obcych".
po raz kolejny bez podstaw zeby tak pisac!!!
I tutaj nie rozumiem ani Ciebie, ani Marcina. Marcin pisze do mnie abym przeczytał przedostatnią linijkę jego postu. Tylko już nie wiem którego
Domyślam się, że chodzi o ten:
http://www.slowicza.org/p...p?p=23329#23329
którego przedostatnia linijka brzmi:
"Upraszam zatem po raz kolejny o nie formułowanie tego typu wniosków. "
I tej linijki nie rozumiem, bo niewidziałem żadnych wniosków do Zarządu w tym wątku - oprócz postu M4b, który mógł taki wniosek przypominać. Ale nim nie był - co napisałem wcześniej.
Zatem nie rozumiem co Marcin miał na mysli z tą przedostatnia linijką i nie rozumiem, co Ty masz na myśli mówiąc o jakichś 'obcych' w przedostatniej linijce i niby czemu miałaby ona się odnosić lub nie do mojej skromnej osoby
Ot, zakałapućkałem się.
_________________ --
drew
Ostatnio zmieniony przez drew Pią 09 Wrz, 2005, w całości zmieniany 1 raz
Gawron:
bardzo cię proszę, nie wzywaj mnie w ten sposób do odpowiedzi, gdyż:
1. to co mówię nie mówię bezpodstawnie - odpowiedź na PW
2. czytaj uważnie - nie będziesz musiał wygłaszać tego typu wezwań
A przede wszystkim: nie feruj wyroków zanim nie poznasz faktów i nie zrozumiesz.
Biała:
Strona umozliwia piasnie maili do zarządu, prawda? Więc prośba mogła być skierowana w ten sposób. Poza tym jak zapewne zauważyłaś (zakładam że tak się stało gdyż umieściłaś to w swoim poście) odpowiedź na twoje zapytanie została udzielona przez administratora strony (Admin), który członkiem zarządu ani administratorem budynku nie był i nie jest.
Mam nadzieję że rozwiałem twoje wątpliwości.
Biała napisał/a:
bardzo dziwne, tym bardziej dziwi, że uż po opublikowaniu niektówych pytań na forum, tego samego dnia lub następnego odpowiedzi na nie znajdują się na naszej pelikaniej stronie
Boże, Biała - proszę: nie róbmy teraz dochodzenia czy Zarząd czyta oficjalnie, nieoficjalnie, czy może czasami jedna osoba zerka co drugą sobotę i tylko kiedy świeci słońce, ale się nie przyznaje, bo może od jutra już nie będzie tego robić.
To nie jest istotne.
Fakt jest taki: Forum nie jest oficjalnym kanałem do komunikacji z Zarządem i kropka. Przyjmijmy to do wiadomości.
A że czasami ktoś z Zarządu czy Administracji tu NIEZOBOWIĄZUJĄCO zajrzy - to chyba lepiej niż gdyby nie zaglądał?
_________________ --
drew
Boże, Biała - proszę: nie róbmy teraz dochodzenia czy Zarząd czyta oficjalnie, nieoficjalnie, czy może czasami jedna osoba zerka co drugą sobotę i tylko kiedy świeci słońce, ale się nie przyznaje, bo może od jutra już nie będzie tego robić.
To nie jest istotne.
NIE TOLERUJĘ KŁAMSTWA A NA TO WSKAZUJE WYPOWIEDŹ MARCINA I ZBIERZNOŚĆ ODPOWIEDZI Z PYTANIAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I absolutnie nie jest to żadne dochodzenie, ale nienawidzę jak mi ktoś ciemnotę wciska.
Marcin napisał/a:
Strona umozliwia piasnie maili do zarządu, prawda? Więc prośba mogła być skierowana w ten sposób.
Aby dodać komentarz zaloguj się. Jeśli nie mas konta, załóż je sobie.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać komentarze.
Jak mogę założyć takiem konto????
"W związku z zapytaniami o możliwość zalogowania się na naszej stronie informujemy, że opcja logowania będzie dostępna prawdopodobnie za kilka dni. "
Wierze Marcinie w twoją inteligencję i to, że miałeś chwilowe problemy ze wzrokiem.
Marcin napisał/a:
Poza tym jak zapewne zauważyłaś (zakładam że tak się stało gdyż umieściłaś to w swoim poście) odpowiedź na twoje zapytanie została udzielona przez administratora strony (Admin), który członkiem zarządu ani administratorem budynku nie był i nie jest.
Mam nadzieję że rozwiałem twoje wątpliwości.
To już było przerabiane,
TO NIE MY TYLKO ADMINISTRATOR,
TAK TO MY, ALE ZA PRZYZWOLENIEM ZARĄDU
a teraz to jeszcze doszedł admin.
Z twojej wypowiedzi wnioskuję, że strona www jest samowolką skoro ani zarząd ani administracja do niej się nie przyznają i nie koordynują poczynań admina.
To jest piękne, jak ktoś mówi - to nie ja, to oni, ale tak mówią dzieci w przedszkolu.
_________________ Bajka jest miła słodka i najmilsza z atomówek boi sie ciemności i lubi swojego misia i lubi sie duzo bawić dlatego ma dużo zabawek.
Biała, wytonuj trochę. Nie ma po co krzyczeć, zarzucać ludziom kłamstwa i takie tam.
Rozmawiajmy spokojnie, bez nerwów i agresji - OK?
Po prostu się boję, że jak dalej będziemy tak głośno rozmawiać, to będę musiał zawołać moderatora z kijem
Co do strony i wysyłania maila - aby wysłać maila nie musisz mieć konta. Do maila potrzebujesz tylko adres e-mail, który jest pokazany na stronie.
_________________ --
drew
Ostatnio zmieniony przez drew Pią 09 Wrz, 2005, w całości zmieniany 1 raz
2. Czy Zarząd posiada podpisaną uchwałę na zakup żwiru i wysypanie NIE NASZEGO terenu wzdłuż 8 i 6?
Ad 2.
Rzeczony żwir, który był wysypany wzdłuż 6 i 8 tworząc dodatkowe miejsca parkingowe jest obecnie wysypany na Jarząbka tworząc dodatkowy pas ruchu i dodatkowe miejsca parkingowe, o które bardzo zresztą zabiegałaś. Tyle w kwestii informacyjnej.
Ale pytanie nie brzmi gdzie jest obecnie, tylko na jakiej podstawie został zakupiony.
[ Dodano: 05-09-09, 13:49 ]
drew napisał/a:
Co do strony i wysyłania maila - aby wysłać maila nie musisz mieć konta. Do maila potrzebujesz tylko adres e-mail, który jest pokazany na stronie.
No nie rubcie ze mnie totalnej blondynki , błagam
Jeszcze wiem co to jest meil i logowanie, rutery, krosowanie, haby i takie tam.
Pytaie było o LOGOWANIE i tego też dotyczyła odpowiedź
[ Dodano: 05-09-09, 13:50 ]
drew napisał/a:
Po prostu się boję, że jak dalej będziemy tak głośno rozmawiać, to będę musiał zawołać moderatora z kijem
Lepiej z dwururką :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum