modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2005
motyl napisał/a:
myślę ze najprostsza droga to rozmowa z zarzadem - jak oni to widza? czy jest szansa ze bez podejmowania uchwaly moga sie zobowiazac do dostarczania mieszkancom informacji np. raz na kwartal lub raz w miesiącu, poprzez wywieszanie info na tablicach (tak zeby wszyscy mieszkancy mieli dostęp do tych informacji). nie wspominam o stronie bo tam o wiele latwiej zamieszczac info i pewnie pojawiac sie bedzie czesto, w miare mozliwosci
Marsz racje, bez rozmów nic nie pojdzie w dobrym kierunki tylko zabrniemy w "ciemny las" Jestem jak najbardziej otwarta na rozmowy, ktore moge przynies korzysc calej Wspolnocie.
Mam jedynie wrazenie, ze nasz Zarzad doskonale wie, co gryzie mieszkanców, pomimo to, milczy . Nie ladnie Nie wywieram tu nacisku, mam jedynie intencje czytelnego, jasnego i biezacego przekazu dotyczacego Wpolnoty. Czy to az tak wiele ? Mysle, ze nie.....brakuje jednak checi Dlatego tez cierpliwie czekam, az ruszy strona, zeby przekonac sie, jak w praktyce bedzie odbywalo sie to, o czym mówimy juz od dluzszego czasu. Dlatego tez, zycze Zarzadowi sukcesu, w realizacji swoich planów
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pią 02 Wrz, 2005
dswig napisał/a:
Dział Pelikany w obecnej formie jest dobry dla ludzi którzy chcą uczestniczyć w dyskusji.
Jednak ja pisałem o grupie osób która nie chce tego robić. A przecież nie można im nakazać żeby wystepowali na forum jako osoby urzędowe a reszta forumowiczów była anonimowa. Jakaś równość powinna istnieć.
Dobra, Dswog, uchylę więc rąbka tajemnicy żeby pokazać Wam moje propozycje jakie złożyłem Zarządowi a ten w ogóle się do tego nie odniósł - ani tak, ani nie , ani pocałuj nas w d...ę . Otóż jako moderator forum Pelikany zaproponowałem iż założę dwa konta userów : Zarząd i Administracja, po czym przekażę wszelkie dane do tych kont, z hasłami włącnie Zarządowi i Administartorowi, po to aby włąśnie anonimowo mogli się wypowiadać, udzielając odpowiedzi na nurtujące nas pytania. Zero odzewu, mimo składania tych propozycji co najmniej trzykrotnie - ostatnio trzy dni temu za pośrednictwem Marcina. Bardzo wielkie słowa uznania dla Jagathy i ogormny szacunek za to co robiła. Jagatha naprawdę chylę czoła. Po to aby oddzielić osobiste sprawy od Wspólnotowych, oraz aby Zarząd wypowiadał się wieloosobowo, bo nie sama Jagatha jest tym Zarządem, zaproponowałem co zaproponowałem. Niestety Zarząd najwyraźniej nie czuje potrzeby dzielenia się informacjami bo ani tej propozycji nie przyjął ani nie przez dłuuuugi czas zrobił nic innego w kwestii informowania mieszkańców o swoich działaniach, stanie zaawansowania bieżących spraw, diałaniach Administratora i po prostu zwykłych bieżacych sprawach. Teraz pojawi się strona, bardzo cenna , ale niestety nie dająca nam mieszkańcom możliwości wypowiedzi i szerokiej dyskusji nad drażliwymi kwestiami. Tuba informacyjna i tyle, choć oczywiście dobre i to. Moja propozycja o której było na początku jest nadal aktualna, jeżeli tylko Zarząd i Administrator wykażą wolę ja zakładam te dwa konta natychmiast, tworzę dwa oddzielne wątki do umieszczania tam informacji i dyskusji nad nimi w miarę potrzeb i możemy ruszać. Oby tylko była ta wola ...
_________________ Zmiana podpisu ...
Ostatnio zmieniony przez M4b Pią 02 Wrz, 2005, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pią 02 Wrz, 2005
drew napisał/a:
Tymczasem Wspólnota to dużo więcej osób. I prawo do informacji mają wszyscy. Nie tylko osoby bywające na tym Forum. Powiem więcej - nie tylko osoby mające dostęp do internetu.
Dlatego najlepszym sposobem publikowania informacji byłoby - według mnie - wywieszanie regularnego biuletynu. Taki sposób informowania powinien być PODSTAWOWY - gdyż dociera do wszystkich zainteresowanych, niezależnie od posiadania lub nie komputera...
Drew, a o czym to ja piszę w swoich postach od dłuższego czasu ? Dokłądnei o tym ...
Forum, czy strona oficjalna wspólnoty mogą być jednynie jednym z elementów kanału informacyjnego, absolutną podstawą jest regularny biuletyn umieszczany na klatkach. Ale niestety nie ma odzewu, jak i nadal nie ma samego biuletynu.
Biała, zrozum - możemy sobie zakładać wątek. Na tym forum, na forum Gazety (Jagatha też chyba czasami czyta) albo na forum dla fotografików. Jednak w żadnym z tych wątków Zarząd nie będzie Ci odpowiadał tylko dlatego, że Ty - Biała - tak sobie życzysz.
Biała napisał/a:
Drew napisał/a:
Zarząd nie będzie Ci odpowiadał tylko dlatego, że Ty - Biała - tak sobie życzysz.
NAM!!!! odpowiadał, bo MY!!!! lokatorzy sobie życzymy
Ja JA mam osobiste pytania to załatwiam to w inny sposób.
Z całym szacunkiem owe MY Białej to obecnie 19 osób ze wspólnoty Pelikany zarejestrowanych w forum wspólnotowym (licząc również i mnie). I 10 osób dyskutujących na naszym wspólnotowym forum - tych, którzy są aktywni, i są mieszkańcami naszej wspólnoty. Tak więc Biała, z całym szacunkiem – mów JA. Nie masz podstaw by wypowiadać się za ogół.
Wysuwanie żądań i życzeń dysponując siłą 2% głosów jest trochę śmieszne.
Drew napisał/a:
Oczywiście można lobbować w Zarządzie aby uznał to Forum za oficjalne - albo zmusić go na drodze uchwały.
Pierwsze rozwiązanie nie jest realne - bo Zarząd zraził sie do tego forum i ma rozwiązanie alternatywne: własną stronę.
Rozwiązanie drugie - no cóż, życzę powodzenia w zbieraniu podpisów pod uchwałą.
Drwe, niestety nie można zmusić zarządu do tego typu działania drogą uchwały na zebraniu rocznym. Z prostej przyczyny – forum jest własnością prywatną i nie jest tworem publicznym i nikt, nawet sąd nie jest w stanie nakazać publikowania czegokolwiek w ten sposób. Dlatego strona jest pomysłem daleko lepszym
Biała napisał/a:
Fajne rozwiązanie, jak dowiedziałam się o niej pare dni temu. chyba w naszej wspólnocie jest tylko z 5 osób, które o tym wiedzą. (z wyłączeniem 4 osobowego zarządu)
Strona pelikanów tworzyła się chyba prawie od roku i tyle czasu, oby nie więcej, przewiduje do jej ostatecznego uruchomienia, dlatego zadawanie pytań przez meile tam podane jest bezzasadne.
Dlaczego informacje tą drogą otrzymywać ma tylko jedna osoba skoro zainteresowanych jest na pewno dużo więcej?
Dwa podstawowe błędy w powyższych stwierdzeniach.
Po pierwsze: o stronie wie w tej chwili dokładnie tyle osób co o forum – wystarczy że forum śledzą.
Po drugie: prosiłbym o większą rozwagę w wypowiedziach, ponieważ ewidentnie masz tendencje do wyolbrzymiania lub mijania się z prawdą. Sama idea strony jest dość stara, natomiast strona jest pisana od lipca, w czerwcu została wykupiona domena . Tak więc z twojego "chyba roku" zrobiły się "na pewno dwa miesiące". Strona jest skończona, lokatorzy zostaną poinformowani via ogłoszenia na klatkach.
M4b napisał/a:
Dobra, Dswog, uchylę więc rąbka tajemnicy żeby pokazać Wam moje propozycje jakie złożyłem Zarządowi a ten w ogóle się do tego nie odniósł - ani tak, ani nie , ani pocałuj nas w d...ę . Otóż jako moderator forum Pelikany zaproponowałem iż założę dwa konta userów : Zarząd i Administracja, po czym przekażę wszelkie dane do tych kont, z hasłami włącnie Zarządowi i Administartorowi, po to aby włąśnie anonimowo mogli się wypowiadać, udzielając odpowiedzi na nurtujące nas pytania. Zero odzewu, mimo składania tych propozycji co najmniej trzykrotnie - ostatnio trzy dni temu za pośrednictwem Marcina. Bardzo wielkie słowa uznania dla Jagathy i ogormny szacunek za to co robiła. Jagatha naprawdę chylę czoła. Po to aby oddzielić osobiste sprawy od Wspólnotowych, oraz aby Zarząd wypowiadał się wieloosobowo, bo nie sama Jagatha jest tym Zarządem, zaproponowałem co zaproponowałem. Niestety Zarząd najwyraźniej nie czuje potrzeby dzielenia się informacjami bo ani tej propozycji nie przyjął ani nie przez dłuuuugi czas zrobił nic innego w kwestii informowania mieszkańców o swoich działaniach, stanie zaawansowania bieżących spraw, diałaniach Administratora i po prostu zwykłych bieżacych sprawach. Teraz pojawi się strona, bardzo cenna , ale niestety nie dająca nam mieszkańcom możliwości wypowiedzi i szerokiej dyskusji nad drażliwymi kwestiami. Tuba informacyjna i tyle, choć oczywiście dobre i to. Moja propozycja o której było na początku jest nadal aktualna, jeżeli tylko Zarząd i Administrator wykażą wolę ja zakładam te dwa konta natychmiast, tworzę dwa oddzielne wątki do umieszczania tam informacji i dyskusji nad nimi w miarę potrzeb i możemy ruszać. Oby tylko była ta wola ...
Biała napisał/a:
Drew napisał/a:
Teraz, kiedy z różnych powodów *wycofała** się ze swojej decyzji, wiele osób ma do niej o to pretensję - personalnie.
*pisz otwarcie - otwarcie forum:)
** znam słowa takiej piosenki : pojawiasz się i znikasz .... (wtedy gdy ci wygodnie)
...
Przepraszam, ale nie wiem jak to napisać by nikogo nie obrazić. Chyba cały czas forumowicze przynajmniej pelikany, dążyły do tego by reprezentant zarządu tylko przekazywał nam informację, Jagatha natomiast notorycznie wdawała się w dyskusje jako członek zarządu, a przy okazji dostając rozdwojenia jaźni i pisząc prywatnie. Powinna pod jednym nickiem TYLKO dawać info a pod innym dyskutować.
M4b - w odpowiedzi na twój post
Ostatnia propozycja jaką złożyłeś mi M4b na PW nie została przekazana Jadze z tej prostej przyczyny że niestety nie było mnie w kraju. Tyle w kwestii wyjaśnień.
Natomiast w świetle wypowiedzi, które zacytowałem poniżej Twojej wydaje mi się dość wątpliwym by zaakceptowała twój punkt widzenia. Chcecie elektronicznej tablicy ogłoszeń i informacji – zapraszam na www.pelikanow.waw.pl. Tworzenie wirtualnego konta, z którego wszyscy wiedzą kto będzie pisał jest parodią i to dopiero byłoby dowodem rozdwojenia jaźni. Bo nikt z pozostałych członków zarządu w forum nie uczestniczył i chyba nie będzie, czemu już się nie dziwię. Bo ataki personalne – nawet na nieobecnych i tak nie ustaną. Bo nie ustały do tej pory. Więc skąd pomysł że ich nie będzie?
Niektórym jak widać również nie podoba się fakt że zarząd z nimi wdawał się w dyskusje. To może jednak warto by przemyśleć czego jednak oczekujecie od zarządu. Bo jak na razie dwoje najobszerniej dyskutujących ma dwa całkowicie różne zdania.
PS. W grupie „pelikany” jest 19 osób. Na forum jest 37 osób przyznających się do mieszkania w pelikanach. Trochę ponad 8% wszystkich mieszkańców. Może warto się zastanowić.
_________________ mane, thekel, fares...
Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005
Marcin napisał/a:
PS. W grupie „pelikany” jest 19 osób. Na forum jest 37 osób przyznających się do mieszkania w pelikanach. Trochę ponad 8% wszystkich mieszkańców. Może warto się zastanowić.
Marcin, zajezdza mi tu skamuflowana kampania reklamowa
Daj juz spokoj z tymi statystykami, ktore nie sa aktualne od bardzo dawna (siegam o wiele dalej pamiecia - niz teraz myslisz)
Ja sie osobiscie ciesze, ze bedzie forum i bedzie strona, zawsze to dwa źródla informacji Pomijajac fakt, ze jedno bedzie oficjalne a drugie :chodnikowe"
Forumowicze maja byc zadowoleni i bez wzglegu na statystyki, w waznych sprawach - sami zadecyduja, gdzie nalezy szuka pomocy.
Pozdrawiam
Nic nie reklamuję, podaję suche fakty na tę chwilę. Nie wiem jak daleko sięgasz pamięcią i na ile sięgnięcie do historii zmieniłoby statystyki
Przede wszystkim po to by ludzie zrozumieli dlaczego jest tak a nie inaczej. 1
A że strona wspólnoty to duży plus, to nie trzeba chyba nikogo przekonywać. No może poza nielicznymi wyjątkami.
PS - strona będzie dopuszczać równiez komentarze i dyskusje, mieszkańcy będą mogli pisać swoje artykuły itd. Dswig odwalił naprawdę kawał dobrej roboty.
Z całym szacunkiem owe MY Białej to obecnie 19 osób ze wspólnoty Pelikany zarejestrowanych w forum wspólnotowym (licząc również i mnie). I 10 osób dyskutujących na naszym wspólnotowym forum - tych, którzy są aktywni, i są mieszkańcami naszej wspólnoty. Tak więc Biała, z całym szacunkiem – mów JA.
No i tu mnie masz.
Nie jestem polonistką, ale myślałam, że jak są już dwie osoby to się mówi MY, a tym bardziej jeśli tych osób jest 10
Marcin napisał/a:
Nie masz podstaw by wypowiadać się za ogół.
Dlatego właśnie jak powyżej uważam, że mam całkowite prawo mówić MY lokatorzy.
Marcin napisał/a:
Wysuwanie żądań i życzeń dysponując siłą 2% głosów jest trochę śmieszne.
Do tego ma prawo każy lokator nawet dysponujący siłą 0,000000001% bo z tego może się zrodzić 100%
Marcin napisał/a:
Po pierwsze: o stronie wie w tej chwili dokładnie tyle osób co o forum – wystarczy że forum śledzą.
Chyba troszke mało jak na około 400 mieszkań
Marcin napisał/a:
Po drugie: prosiłbym o większą rozwagę w wypowiedziach, ponieważ ewidentnie masz tendencje do wyolbrzymiania lub mijania się z prawdą. Sama idea strony jest dość stara,
No dobra minęłam się z prawdą, sama strona tworzy się ( w głowach od ponad 1.5 roku, a nie jak pisałam wcześniej roku) czy tak już lepiej?
Marcin napisał/a:
Strona jest skończona, lokatorzy zostaną poinformowani via ogłoszenia na klatkach.
Aż starch się bać, jak lokatorzy będą informowani o tej stronie tak jak dotychczas o wielu sprawach to chyba nadal tylko forumowicze bądą o niej wiedzieć.
Marcin napisał/a:
to obecnie 19 osób ze wspólnoty Pelikany zarejestrowanych w forum wspólnotowym (licząc również i mnie). I 10 osób dyskutujących na naszym wspólnotowym forum
Marcin napisał/a:
Wysuwanie żądań i życzeń dysponując siłą 2% głosów
Marcin napisał/a:
W grupie „pelikany” jest 19 osób. Na forum jest 37 osób przyznających się do mieszkania w pelikanach. Trochę ponad 8% wszystkich mieszkańców.
Ten sam post, a tyle rozbierzności ????? Nie myślmy o rozdwojeniu jaźni :) to ma złe skutki.
[ Dodano: 05-09-06, 11:16 ] PYTANIE
DLACZEGO ŚMIETNIK ZOSTAŁ ZAMKNIĘT NA ŁAŃCUCH Z SZYFREM, A POJEMNIKI STOJĄ POD OKNAMI???
[ Dodano: 05-09-06, 11:23 ] PYTANIE
Czy w związku ze zmianami położenia szlabanu jak i pojawienie się faktu nie naszej drogi Regulamin Parkowania nie powinien zostać zmieniony????
Chodzi o wydzielenie miejsc przy nowym szlabanie. Dodatkowo stary regulamin został też stworzony dla miejsc parkingowych położonych nie na naszej drodze.
_________________ Bajka jest miła słodka i najmilsza z atomówek boi sie ciemności i lubi swojego misia i lubi sie duzo bawić dlatego ma dużo zabawek.
Wysłany: Wto 06 Wrz, 2005
Marcin napisał/a:
PS - strona będzie dopuszczać równiez komentarze i dyskusje, mieszkańcy będą mogli pisać swoje artykuły itd. Dswig odwalił naprawdę kawał dobrej roboty.
Rewelacyjna informacja dla Wspolnoty
Oby sie jednak Zarzad tak nie skupil na stronie, ze zapomni, iż z netu korzysta bardzo maly odsetek mieszkanców i strona bedzie stanowić jeden z kanalów informacyjnych
Bardzo proszę Zarząd o wyjaśnienie dlaczego nie przestrzegają uchwały w sprawie dołożenia płyt betonowych na ul. Jarząbka
www.pelikanów.waw.pl
Napisał Agnieszka
czwartek, 01 września 2005
Drodzy Sąsiedzi,
Zarząd wspólnoty po konsultacjach z wykonawcami i w świetle nowych informacji uzyskanych w Gminie postanowił wstrzymać ostateczną realizację uchwały a wykonać jedynie poszerzenie z tłucznia (częściowo odzyskanego z terenu pasa „kamieni”). Dodatkowo zostanie wykonany pas umożliwiający parkowanie pojazdów.
Przedstawiciele Gminy twierdzą, iż ulica Jarząbka ma ostatecznie zostać przebita do końca przyszłego roku. Koszt zakupu płyt betonowych to ponad połowa planowanej przez wspólnotę inwestycji. Z tego odzyskać udało by się jedynie część funduszy – materiał ten straciłby na wartości w stosunku do ceny zakupu. Kłopotliwe i kosztowne były by również rozbiórka i składowanie płyt do czasu ewentualnej sprzedaży. W świetle powyższych informacji wydatek taki nie ma w naszym mniemaniu uzasadnienia. Jeśli jednak w trakcie użytkowania obecnie wykonywanego pasa i miejsc postojowych poczynione prace okażą się niewystarczające (pomimo ewentualnych drobnych napraw) – uchwała zostanie zrealizowana w pierwotnie planowanej formie, oczywiście w ramach założonej wcześniej kwoty.
TERAZ NIKT MI NIE WMÓWI, ŻE ZARZĄD NIE CZYTA FORUM
_________________ Bajka jest miła słodka i najmilsza z atomówek boi sie ciemności i lubi swojego misia i lubi sie duzo bawić dlatego ma dużo zabawek.
Biała, nikt ci nie zamierza niczego wmawiać.
Możesz wierzyć lub nie - wolna wola. Przekonywać cię nie zamierzam
Zarząd forum nie czyta.
To, że pojawiają się na stronie informacje o realizacji uchwał i ich ewentualnych modyfikacjach to chyba dobrze i chyba o to wszystkim chodziło. To, że akurat o to pytałaś na forum jest zbiegiem okoliczności.
Wysłany: 05-08-30, 11:59 Do Zarządu
czwartek, 01 września 2005
Trzymam kciuki za więcej takich zbiegów, oczywiście okoliczności. To już mało istotne, ważne że informacja jest. Moja ciekawość w TEJ kwestii została zaspokojona. Jeszcze troszkę i mam nadzieję, że na inne pytania też uzyskam odpowiedź.
to obecnie 19 osób ze wspólnoty Pelikany zarejestrowanych w forum wspólnotowym (licząc również i mnie). I 10 osób dyskutujących na naszym wspólnotowym forum
Marcin napisał/a:
Wysuwanie żądań i życzeń dysponując siłą 2% głosów
Marcin napisał/a:
W grupie „pelikany” jest 19 osób. Na forum jest 37 osób przyznających się do mieszkania w pelikanach. Trochę ponad 8% wszystkich mieszkańców.
Ten sam post, a tyle rozbierzności ????? Nie myślmy o rozdwojeniu jaźni :) to ma złe skutki.
W kwestii wyjaśnienia, ponieważ rozbieżności niestety nie ma, tylko nie zrozumiałaś:
Na forum jest 37 osób które na pytanie "skąd" w profilu odpowiedziały "Pelikany"
37*osób dzielone na 422 mieszkania = ponad 8% mieszkańców.
W grupie Pelikany jest 19 osób.
Z owych 19* osób tylko 10 dyskutuje w tej grupie, pozostali nie uczestniczą w dyskusjach lub nie są członkami naszej wspólnoty.
Zatem można przyjąć że owi dyskutujący (przyjmując karkołomne założenie że wszyscy się z tobą zgadzają) stanowią trochę ponad 2% ogółu mieszkańców, gdyż 10* osób dyskutujących dzielone przez 422 mieszkania = ponad 2%.
Mam nadzieję że teraz wytłumaczyłem to wystarczająco jasno.
* założenie jeden mieskaniec = 1 głos, co oczywiście zawyża owe wyliczone przeze mnie procenty, jako że uchwały głosuje się lokalami lub powierzchnią.
Biała napisał/a:
DLACZEGO ŚMIETNIK ZOSTAŁ ZAMKNIĘT NA ŁAŃCUCH Z SZYFREM, A POJEMNIKI STOJĄ POD OKNAMI???
Ponieważ był malowany.... A zapewne zarząd chciał uniknąć sytuacji by na świeżo pomalowaną podłogę wchodzili co bardziej spostrzegawczy mieszkańcy.....
Wysłany: Sro 07 Wrz, 2005
Marcin napisał/a:
Ponieważ był malowany.... A zapewne zarząd chciał uniknąć sytuacji by na świeżo pomalowaną podłogę wchodzili co bardziej spostrzegawczy mieszkańcy.....
Czy takie np. informacje nie powinny być podawane np. przez Administratora z wyprzedzeniem, a nie przez Rzecznika Zarządu po fakcie ???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum