Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Do Zarządu
Autor Wiadomość
gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Pią 09 Wrz, 2005   

drew napisał/a:
Jak rozumiem Marcin ma na mysli wypowiedzi Mariuszab, np:

Brak informacji świadczy o totalnym olewaniu mieszkańców przez zarząd i administratora.

To chyba jest jakaś tam ocena?

dokladnie ocena. wiecej bardzo krytyczna ocena i sam sie pod nia podpisuje.
przeczytaj dokladnie calos wypowiedzi Mariuszab a zobaczysz (a moze tylko ja tak ja odczytuje), ze to sie tyczy wszystkich zarzadow i administratow a nie konkretnie jednego czyli Waszego. w wypowiedzi podmiotem nie jest Zarzad tylko informacja lub jej brak.
drew napisał/a:

I tutaj nie rozumiem ani Ciebie, ani Marcina. Marcin pisze do mnie abym przeczytał przedostatnią linijkę jego postu. Tylko już nie wiem którego :)
Domyślam się, że chodzi o ten:
http://www.slowicza.org/p...p?p=23329#23329

którego przedostatnia linijka brzmi:
"Upraszam zatem po raz kolejny o nie formułowanie tego typu wniosków. "

przyznaje ze ja rowniez pierwsza czesc wypowiedzi Marcina zrozumialem jak kierowano do M4b - dlatego tez napisalem, ze chyba nie doczytal dokladnie... dlatego tez nie rozumiem pierwszej czesci wypowiedzi Marcina....
natomiast druga zrozumialem bardzo dobrze ...

ostatnia linijka brzmi -
"Elementarne normy kultury do tego zobowiązują."
a przedostatnia
"Zwłaszcza prosiłbym o wstrzemięźliwość słowną osoby, które oceniają pracę zarządu naszej wspólnoty nie będąc jej członkami."
jak dla mie w powiazaniu z przedostatnia linijka ostania jest ocena osob a nie osoby --- widzisz ta roznice Drew??? czy tak wypada jak rowniez ocene kultury osob "obcych" jak i wypowiedzi Marcina pozostawiam Tobie

drew napisał/a:

....Ty masz na myśli mówiąc o jakichś 'obcych' w przedostatniej linijce i niby czemu miałaby ona się odnosić lub nie do mojej skromnej osoby :)
Ot, zakałapućkałem się.

nie mialem na mysli Ciebie i nie do Ciebie slowa kierowalem -- mialem natomiast na mysli to iz Marcin wypowiada sie do Ciebie a ja sie w to wtracilem --- cholerka mam nadzieje ze teraz jest juz wszystko jasne.

[ Dodano: Pią Wrz 09, 2005 15:10 ]
Marcin napisał/a:
Gawron:
bardzo cię proszę, nie wzywaj mnie w ten sposób do odpowiedzi, gdyż:
1. to co mówię nie mówię bezpodstawnie - odpowiedź na PW
2. czytaj uważnie - nie będziesz musiał wygłaszać tego typu wezwań
A przede wszystkim: nie feruj wyroków zanim nie poznasz faktów i nie zrozumiesz.

1. nie zawsze
2. zapewniam ze czytam uwaznie
feruje wyroki wtedy kiedy mam pewnosc ze cos w wypowiedzi Twojej nie gra --- argumentacja powyzej --- osoby a nie osoba :!:
wolalbym abys nie wypowiadal sie w stylu --- zanim... nie zrozumiesz... ok???? w tej chwili to smiem twierdzic ze Ty nie rozumiesz dlaczego wyroki zapadly w mojej glowie i dlaczego prosze o doprecyzowania w postaci argumentow, a nie zwyklego oczerniania!!!!!!!

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Biała napisał/a:

NIE TOLERUJĘ KŁAMSTWA A NA TO WSKAZUJE WYPOWIEDŹ MARCINA I ZBIERZNOŚĆ ODPOWIEDZI Z PYTANIAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I absolutnie nie jest to żadne dochodzenie, ale nienawidzę jak mi ktoś ciemnotę wciska.

Biała, bardzo prosze nie zarzucaj mi kłamstwa, opierając się na swoim niezrozumieniu. To że ty czegoś nie rozumiesz nie oznacza automatycznie że ja kłamię. Jeszcze raz prosiłbym o rozwagę słowną. Szczególnie ciebie, bo wiem, że masz z tym spore problemy. Przeczytaj dwa razy, jeśli po jednym wydaje ci się że zwietrzyłaś nowy spisek. Zapewniam cię że takowych nie ma.

Biała napisał/a:

To już było przerabiane,
TO NIE MY TYLKO ADMINISTRATOR,
TAK TO MY, ALE ZA PRZYZWOLENIEM ZARĄDU

a teraz to jeszcze doszedł admin.
Z twojej wypowiedzi wnioskuję, że strona www jest samowolką skoro ani zarząd ani administracja do niej się nie przyznają i nie koordynują poczynań admina.

Tak, Biała doszedł admin strony, ponieważ nikt z zarządu nie ma wystarczającej wiedzy informatycznej by administrować stroną. Wydawało mi się to dośc oczywiste, ale najwyraźniej dla ciebie musze to specjalnie uprościć - proszę bardzo:
1. strona jest własnością wspólnoty i zamieszczane tam informacje są dwojakiego rodzaju:
a. informacje dotyczące spraw wspólnotowych pisane przez administratora i zarząd
b. informacje dotyczące działania strony pod kątem technicznym pisane przez admina strony.
Ten drugi rodzaj informacji (punkt b) nie wymaga kosultacji z zarządem, który nie zna się na szczegółach technicznych - służy informowaniu mieszkańców o technicznych sapektach strony - takich jak na przykład tworzenie kont i logowanie do nich.
2. zarząd ściśle współpracuje z administratorem strony przekazując mu informacje co na stronie ma być, czego nie, dostarczając informacji itp.
3. admin ze swojej strony informuje kiedy to taka a taka funkcja zostanie włączona i tym podobne, techniczne rzeczy.

I niespecjalnie rozumiem twoje zarzuty. Najpierw rozdzierasz szaty o brak informacji - teraz, kiedy są zamieszczane, mieszasz wszystkich z błotem, bo masz problem z oddzieleniem informacji technicznych od wspólnotowych. Dswig czyta forum o ile wiem i stara się również na stronie zamieszczać odpowiedzi na pytania techniczne, które tu padają. To źle? Znów niezadowolona?

Biała 
totalny rekordzista
wc

Marcinie po prostu jesteś mistrzem w przekręcaniu czyich słow jak i manipulowania nimi, tak samo dobrze wychodzi ci wkładanie swoich słow w czyjeś usta.
Tak jak do tej pory nie rozumiałam M4b tak w tym momencie zgadzam się z nim w tej kwestii w całej roziągłości.

Marcin napisał/a:
Biała, bardzo prosze nie zarzucaj mi kłamstwa, opierając się na swoim niezrozumieniu. To że ty czegoś nie rozumiesz nie oznacza automatycznie że ja kłamię.

Marcinie, bardzo prosze nie zarzucaj mi niezrozumienia skoro fakty mówią same za siebie, bo może się okazać że to nie ze mnie robisz idiotkę.

Marcin napisał/a:
Tak, Biała doszedł admin strony, ponieważ nikt z zarządu nie ma wystarczającej wiedzy informatycznej by administrować stroną.

No ale chyba zarząd współpracuje z adminem, a ten działa z przyzwolenia zarżadu, bo jeśli nie TO Zarząd zawsze może się wyprzeć wszystkiego co na naszej www zostało napisane twierdząc, że :
TO NIE MY NAPISALIŚMY TO ADMIN :shock: :shock:

Marcin napisał/a:
I niespecjalnie rozumiem twoje zarzuty. Najpierw rozdzierasz szaty o brak informacji - teraz, kiedy są zamieszczane, mieszasz wszystkich z błotem, bo masz problem z oddzieleniem informacji technicznych od wspólnotowych.

No rewelacyjne przekręcanie tym razem faktów, a może niezrozumienie????
Ciesze się że są informację (nawt jesli na www.pelikanow.waw.pl) i nie rozumiem twojego stwierdzenia, że teraz jak sa to mieszam wszystkich z błotem ( a kto niby ci wszyscy ?:shock: :shock: :shock: ) Mam tylko za złe twojemu stwierdzeniu że tego forum nikt z Zarządu nie czyta. Czepiam się tylko tak jawnej nieprawdze.

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Biała - po raz ostatni, bo szkoda mi czasu na dalsze spory z tobą. Postaram się przedstawić to w kilku łatwo przyswajalnych i klarownych punktach, coby nie padł zarzut że komplikuje i manipuluję, dobrze?

Informacja o kontach, której tak się uczepiłaś została dodana przez admina (Dswiga), który forum czyta i nie jest członkiem zarządu. Admin nie równa się zarząd. Ok?

Dalej - oczywiście admin działa z przyzwolenia zarządu, natomiast sprawy techniczne (uruchomienie logowania i kont) zależą od niego a czas ich wdrażania od wolnego czasu, który na to poświęca, więc raczej powinniśmy być mu wdzięczni że w ogóle zgodził się to robić. Ja jestem, w każdym razie.

Sprawami technicznymi strony zajmuje się Dswig, bo nikt z zarządu tego nie potrafi. Sprawy czysto techniczne robi bez porozumienia z zarządem, bo do nich akceptacja zarządu jest zbędna.

Strona jest oficjalną stroną wspólnoty i nikt się nie będzie wypierał tego co tam zostanie umieszczone - to chyba dość oczywiste. Mam nadzieję że przyjmiesz to do wiadomości.

I podsumowując - znam wszystkich członków zarządu. Wiem kto czytał forum, kto nie. I wiem że obecnie nikt tego nie robi. Informacje jakie do zarządu trafiają z forum - trafiają ode mnie, ale po twoim dzisiejszym występie obiecuję, że tego zaniecham. Dlaczego? Bo to obracasz przeciwko mnie i przeciwko zarządowi. Mi - zarzucając kłamstwo, zarządowi - całe pozostałe zło tego świata.

A ja sobie po prostu nie życzę. Za zarząd się nie wypowiadam.

Naturalnie możesz dowolnie interpretować tego posta, wykręcić go tak by pasował do twojej teorii, stwierdzić że manipuluję wszystkim czym manipulować mogę - wolna wola. Dyskusję z tobą na ten temat zakończyłem definitywnie.

Pozdrawiam

Biała 
totalny rekordzista
wc

Marcin napisał/a:
Naturalnie możesz dowolnie interpretować tego posta, wykręcić go tak by pasował do twojej teorii, stwierdzić że manipuluję wszystkim czym manipulować mogę - wolna wola. Dyskusję z tobą na ten temat zakończyłem definitywnie.

No i manipulujesz, bo uczepiłes się posta o informajach technicznych jak tonący brzytwy, a zapomniałes o odpowiedzi na moje pytanie postawione na forum w dniu 30.08.05 i odpowiedzi na www.pelikanów w dniu 1.09.2005 odnośnie płyt na jarząbka. Pamięć wybiórcza?? czy chęć sprowadzenia rozmowy na inne tory??

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Marcin napisał/a:

Informacje jakie do zarządu trafiają z forum - trafiają ode mnie.

Trafiały.
EOT

gawron 
totalny rekordzista

Marcin napisał/a:
Marcin napisał/a:

Informacje jakie do zarządu trafiają z forum - trafiają ode mnie.

Trafiały.
EOT

Nie Pelikan, ale udzialajacy sie w zyciu Meandra Strus powiem tak....

Marcinie nie tedy droga... wycofaj EOT - informuj zarzad, przekazuj, pytaj i odpowiadaj tak dlugo, az wszystko bedzie jasne i oczywiste... do konca i o jeden dzien dluzej...

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Biała napisał/a:

No i manipulujesz, bo uczepiłes się posta o informajach technicznych jak tonący brzytwy, a zapomniałes o odpowiedzi na moje pytanie postawione na forum w dniu 30.08.05 i odpowiedzi na www.pelikanów w dniu 1.09.2005 odnośnie płyt na jarząbka. Pamięć wybiórcza?? czy chęć sprowadzenia rozmowy na inne tory??

Biała, pytanie nalezy skierowac oficjalna droga do naszego Zarzadu.
Marcin, który stara sie odpowiadac, na wszystkie pytania i bolaczki, nie należy do Zarzadu i każda jego odpowiedz, nie moze byc traktowana z odpowiednim namaszczeniem. Nie ponosi On za swoje wypowiedzi, zadnej odpowiedzialnosci, poniewaz jest takim samym forumowiczem, jak każdy z nas i takim samym czlonkiem wspolnoty.

Aby otrzymac odpowiedz, która bedzie wiarygodna, satysfakcjonujaca, niepodwazalna i bedzie sluzyc jako podstawa, do jakichkolwiek dalszych dyskusji, musi pochodzic ona jedynie od samego Zarzadu. A na taka odpowiedz, mozna jedynie liczyc, po napisaniu oficjalnego zapytania do Zarzadu. Moze to być w formie maila, lub w formie pytania na stronie (nie wiem czy strona juz dziala, bo nie mam czasu sprawdzic tego, w chwili obecnej).

Pozdrawiam

dswig 
chętnie gawędzi

Biała napisał/a:

bardzo dziwne, tym bardziej dziwi, że uż po opublikowaniu niektówych pytań na forum, tego samego dnia lub następnego odpowiedzi na nie znajdują się na naszej pelikaniej stronie :shock: :shock: :shock: :shock:
Rozumiem jeden zbieg okoliczności:

Ale dwa??? :shock: :shock: :shock:

Wysłany: 05-09-06, 12:33 www.pelikanow.waw.pl

--------------------------------------------------------------------------------

Czy ktoś może pomóc mi w rozwiązaniu problemu???
Na naszej stronie jest napisane:

Komentarze

Aby dodać komentarz zaloguj się. Jeśli nie mas konta, załóż je sobie.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać komentarze.

Jak mogę założyć takiem konto????

www.pelikanow.waw.pl
Napisał Admin
wtorek, 06 września 2005
W związku z zapytaniami o możliwość zalogowania się na naszej stronie informujemy, że opcja logowania będzie dostępna prawdopodobnie za kilka dni.
W tej chwili ta cześć naszego serwisu jest w przygotowaniu.
Informacja o uaktywnieniu kont i sposobie logowania zostanie niedługo umieszczona na stronie i na klatkach schodowych.

Biała:
1) Jak zakładasz wątek ( www.slowicza.org/phpbb/viewtopic.php?t=1067 ), który ciebie interesuje to czytaj posty pod nim. 2 posty poniżej dostałaś odpowiedź, która mówiła że trwają prace nad cześcią dla userów.
2) Na stronie www.pelikanow.waw.pl każdy artykuł, ogłoszenie ma informacje o autorze. W tym wypadku jest to Admin. A Admin to nie Zarząd tylko administrator strony czyli ja. Ja czytam forum. Rzadko piszę ale czytam.
3) Tą informacje napisałem na podstawie kilku maili od osób które zapewne nie czytają tego forum a chcieli sie dowiedzieć o możliwoać zalogowania. Tak naprawdę to powinienem taką informacje zamieścić wczesniej.
4) Dziekuję ci za wytrwałość i skrupulatnośc w czytaniu wszystkich informacji na stronie www.pelikanow.waw.pl.]

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Wysłany: Wto 27 Wrz, 2005   

Czy ktos moze mi podac godziny urzedowania naszego Zarzadu ????
O godzinie 10.00 mozna bylo pocalowac klamke ....Jezeli ktos dysponuje godzinami urzedowania, to bardzo prosze o udzielenie mi tej informacji.

motyl 
totalny rekordzista

Zarząd dyżuruje w każdą środę w biurze administracji od godz. 18.

biuro- godziny pracy: poniedziałek, środa 11-19 wtorek, czwartek 9-17 piątek 7-15

trzeba tez wziąć poprawkę na to ze administrator musi czasem "przelecieć" po osiedlu w różnych sprawach :)

gawron 
totalny rekordzista

OT...

motyl napisał/a:
trzeba tez wziąć poprawkę na to ze administrator musi czasem "przelecieć" po osiedlu w różnych sprawach

jakich np.???? 8)

motyl 
totalny rekordzista

no wiesz np. sprawdzic jakies zgloszenia od mieszkancow, dopilnowac prac, czasem samemu cos zrobic, rozwiesic ogloszenia itp.

gawron 
totalny rekordzista

motyl napisał/a:
no wiesz np. sprawdzic jakies zgloszenia od mieszkancow, dopilnowac prac, czasem samemu cos zrobic, rozwiesic ogloszenia itp.

to by zbyt proste bylo.... 8) pewnie :roll: sa jeszcze inne obowiazki nie do konca majace cos wspolnego ze wspolnota ... 8) 8) 8)

motyl 
totalny rekordzista

dobra jesli nie ma go w biurze to dzwonie: kom.: 0-606-49-11-84

Odpowiedz do tematu