Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
ZEBRANIE - PROPOZYCJA UCHWAŁ
Autor Wiadomość
krzysztofarak
nie boi się odezwać

Wysłany: Wto 07 Mar, 2006   ZEBRANIE - PROPOZYCJA UCHWAŁ

OTO PROPOZYCJA UCHWAŁ DO PODJĘCIA NA ZEBRANIU:

1/ Uchwaeła w sprawie zatwierdzenia sprawozdania finansowego
2/Udzielenie absolutorium dla Zarządu
3/Zatwierdzenie rocznego planu gospodarczego na 2006
4/Ustalenie stawki za miejsca postojowe 35 zł w załączniku sprawozdanie z poniesionych wydatków na utrzymanie garaży w roku 2005
5/Plan remontów
6/Zmiana podzielników na elektroniczne
7/Zmiana stawki zaliczki na fundusz remontowy na 0,60 gr
8/Udostępnienia lokalu administracyjnego dla Komisji Wyborczej w celu zorganizowania okręgu wyborczego na osiedlu
9/Zwrotu kosztów prawnika na zebraniu we wrześniu 2004
10/Zatwierdzenie regulaminu parkowania i organizacji ruchu
11/Ustalenia opłaty za powierzchnie reklamowe
12/Odtworzenie prawidłowej księgowości za okres 2001 do 2004
13/Wykonanie ogrodzenia terenu zielonego na granicy z albatrosami

mariuszb 
czasem gawędzi

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 08 Mar, 2006   

Proponuje dodać uchwałę o wyborze firmy windykacyjnej z uwzględnieniem terminów.

Chciałbym aby zarząd w końcu poważnie podszedł do problemu ściągania długów bo do tej pory nic w tym temacie (oprócz naliczania odsetek) nie zrobiono

uchwała 12 - nie bardzo rozumiem o co chodzi.Niedawno mówił Pan że odtworzenie księgowości zostało zakończone(ostatnie info o saldach wraz z rozliczeniem co)

pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Ad. 13... A po co??? Jeshu, czy my chcemy grodzić trawnik? Jeszcze trochę i jak na Rakowieckiej będzie... wszędzie kraty... :? Proponuję odgórne zarządzenie o obowiązku wstawienia krat we wszystkich oknach do 1 piętra włącznie ;) Jak szaleć to szaleć... ;) Ehhh...

Delfin 
czasem gawędzi

mariuszb napisał/a:
Proponuje dodać uchwałę o wyborze firmy windykacyjnej z uwzględnieniem terminów.

Jestem za. To jeden z najpoważniejszych problemów do jak najszybszego rozwiązania. :!: :!: :!:

gawron 
totalny rekordzista

:idea: mam pomysl...

zaloze sam firme windykacyjna... co wy na to??? to calkiem powazna propozycja... zajme sie nie tylko nasza wspolnota ale moge sie zajac calym osiedlem... 8)

a teraz troche zartobliwie a troche powaznie...

dresy mam, adidasy tez, ale stary model ... kupie najnowsze dresy i adidasy... kupe tez zloty lancuch grubosci kcika (ale dmuchany, zeby bylo taniej), sygnet mam (w spadku rodowy -- nie nosze na codzien)

te osoby, ktore mnie znaja potwierdza, ze wyglad tez mam odpowiedni... wielki, gruby i do tego łysy - znaczy obciety na jeza... ciemny okular sobie tez nowy kupie jakies firmowki a nie podrobki, aby troche klasy nabrac... :lol: :lol: :lol:

czy czegos mi jeszcze brakuje? ano tak, --- pomocnika/wspolnika... mam nawet kandydata... jest taki jeden tyle, ze wlosy ma troche za dlugie... :lol:

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

Wysłany: Czw 09 Mar, 2006   

ciekawe jak byś otworzył drzwi , a za nimi byłoby trzech takich jak ty , tyle tylko że z misją antywinykacyjna #-o

a co z wyciągnięciem kasy od takiego właściciela jak bank ?

no i to doświadczenie ](*,)

pomysł nie do końca głupi , ale raczej nikt go nie kupi [-X

gawron 
totalny rekordzista

MIKI napisał/a:
ciekawe jak byś otworzył drzwi , a za nimi byłoby trzech takich jak ty , tyle tylko że z misją antywinykacyjna

widze, ze tekst o ktorym napisalem, ze nie jest do konca powazny przyjeles bardzo powaznie... podpowiem kase sciaga sie nie siła, ale glowa i do tego w zgodzie z prawem... wyglad jedynie moze pomoc...
MIKI napisał/a:
a co z wyciągnięciem kasy od takiego właściciela jak bank ?

a do tego potrzebny jest prawnikm kotrego bym zatrudnil i codziennie pilnowal tego czy pracuje i czy cos robi w kierunku odzyskania naleznosci...
MIKI napisał/a:
no i to doświadczenie

jakie???
jezeli mowisz o moim doswiadczeniu w sciaganiu dlugu... to spiesze doniesc sam na siebie, ze mam... nawet spore --- z udzialem komornika i sadu...
MIKI napisał/a:
pomysł nie do końca głupi , ale raczej nikt go nie kupi

musialbym z Zarzadmi pogadac... ale znajac zycie, faktycznie nikt go nie kupi. Dlaczego? Ano dlatego, ze przeciez sasiadowi nie wolno dac zarobic choc moze i bylby najtanszy na rynku i do tego zajmowal sie tylko i wylacznie osiedlem lub jedna wspolnota. Skoro zajmowalby sie tylko sparawmi wymienionymi to i skutecznosc bylaby duzo wieksza niz teraz ale to nie jest argument, ktory przekona mieszkancow.

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

Wspólnota: Albatrosów
Ulica: Albatrosów

krzysztofarak napisał/a:
13/Wykonanie ogrodzenia terenu zielonego na granicy z albatrosami

zakladam, ze pozostana furtki otwarte w miejscu, gdzie przykladowo teraz jest chodnik laczacy obie wspolnoty? :) (nie mam zamiaru zapier... naokolo osiedla po samochod :evil: )

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

Meander chce sie totalnie od nas oddzielic??? hmmmm.....juz bardziej nie mozna sie odgrodzic?? a moze mozna??? #-o #-o

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

Do punktu 6

podzielniki elektroniczne ? nie wiem , może tak

ale zmiana regulaminu potrzebna koniecznie

brak odczytu to 1,3 średniego zużycia , a wystarczyłoby 1,0 ale max zużycia z odczytanych podzielników i już nie byłoby anomalii

mariuszb 
czasem gawędzi

!!!NEMESIS!!! napisał/a:
zakladam, ze pozostana furtki otwarte w miejscu

Ogrodzenie ma na celu zapobieganie biegania pieskom ,a żeby pieski tam nie biegały to furtek też nie może być inaczej ogrodzenie nie miałoby sensu.

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

no to extra... :evil: proponuje zatem zrobic w miejscu chodnika furtke, ktora mozna zamknac na klamke :) psy nie przejda i po problemie. odciecie sie kompletnie utrudni poruszanie sie po osiedlu! mam w meandrze garaz (i nie tylko ja) i nie mam zamiaru latac z torbami "wkolo plota"

a co do psow, to wyglada na to, ze posiadanie 4-noga to teraz przeklenstwo - je, s...a i brudzi (ze o szczekaniu nie wspomne)! juz widze co rano "tlumy" idace z pociechami poza teren wspolnoty... tylko co powiedza inni, ktorzy beda sie musieli przeciskac przez za...ane "trawniki" co rano w drodze na przystanek, a moze jest jakies specjalnie wyznaczone niczyje miejsce na tzw. "odludziu", gdzie nikomu psie kupy nie beda przeszkadzac? sorka, ale tak to widze, jest ok, dopoki nie sraja mi pod oknami na moim terenie; potem tylko (po ogrodzeniu) musialby taki wlasciciel psa uwazac, aby przypadkiem jego pociecha nie "wdarla sie" na teren innej wspolnoty i nie pozostawila po sobie sladu, bo to juz przestepstwo bedzie [-X :wink:

dla mnie takie tlumaczenie nie 3ma sie "kupy" (sic!)

grzes 
chętnie gawędzi

woweq napisał/a:
Meander chce sie totalnie od nas oddzielic??? hmmmm.....juz bardziej nie mozna sie odgrodzic?? a moze mozna???

to nie meander zaczął stawiać płoty i bramy

mariuszb napisał/a:
Ogrodzenie ma na celu zapobieganie biegania pieskom ,a żeby pieski tam nie biegały to furtek też nie może być inaczej ogrodzenie nie miałoby sensu.

płoty niczego dobrego nie wniosą ,jednak jak już mają powstać.... popieram mariuszb.

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

grzes napisał/a:
to nie meander zaczął stawiać płoty i bramy

ale o ile wiem, to te bramy nie sa zamkniete dla pieszych i nie trzeba latac naokolo osiedla.

gawron 
totalny rekordzista

woweq napisał/a:
Meander chce sie totalnie od nas oddzielic???

nie tak do konca ... kilka moze kilkanascie osob chce sie grodzic... jana 100% bede przeciw o ile grodzenie nie pociagnie za soba wprowadzenia ochrony...
!!!NEMESIS!!! napisał/a:
ale o ile wiem, to te bramy nie sa zamkniete dla pieszych i nie trzeba latac naokolo osiedla.

za wyjatkiem jednej misiowej od strony poduszki... czy znowu trzeba o tym przypominac?

Odpowiedz do tematu