Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Wto 28 Mar, 2006
gawron napisał/a:
...za wode z polrocza 2005... jest juz prawie gotowe... koszty metra cieplej wody spadly na ... chyba cos okolo 11pln z 16 ... [ Miki czy moglbys zajrzec w notatki i podac dokladne wartosci?]
p.s. Pigulko - niestety skalarek pewnie teraz juz plywa w Baltyku...
Czyli jest szansa, że będzie choćby maleńka nadpłata? Czy jednak będę musiała płacić?
Mogę się poszurać w celu podpisania uchwał i odebrać rozliczenie... czy muszę czekać, aż "samo" do mnie przyjdzie?
Co mnie interesowało z uchwał... Zmiana podzielników na elektroniczne, dłużnicy, sprawa parkowania na Strusiowej ... ew. zieleń i płot na trawniku między Albatrosami i Strusiami... Chyba niczego nie ominęłam?
Auuuuuuuuuuuuuuuuuu... a czemu biedak popłynął??? ;( I skąd ja, jakąś fajną panienkę skombinuję dla blondasa?
Cała trójka pływa w baniaczku, przetrzymały moją nieobecność i doglądanie Wowqa...
Czyli jest szansa, że będzie choćby maleńka nadpłata? Czy jednak będę musiała płacić?
50/50 ... przynajmniej u mnie... choc czuje ze bede doplacal bo zuzycie raczej mi wzroslo niz spadlo...
a i przypomminam iz zaliczki placimy ze sredniego zuzycia na lokal a nie tak jak kiedys na mieszkanca
pigula napisał/a:
Mogę się poszurać w celu podpisania uchwał i odebrać rozliczenie... czy muszę czekać, aż "samo" do mnie przyjdzie?
ja bym sie ruszyl i namawiam kazdego aby sie ruszyl a nie czekal na dzwonek do drzwi...
pigula napisał/a:
Zmiana podzielników na elektroniczne
uchawla jest i bedize glosowana.... uwazam ze to dobre rozwiazanie ...
koszty spore - 80.000pln -- gwarancja 10lat
ma powstac nowy regulamin i nowe opisy wspolczynnikow mieszkan...
w koncu mamy sznase na to, aby bylo sprawiedliwie...
pigula napisał/a:
dłużnicy
po zmianie zarzadu bylo 900tys.pln dlugu
teraz jest 500tys... sa niestety kwoty korych sie odzyskac raczej nie da bo bank juz polozyl lape na mieskzaniach...
pigula napisał/a:
sprawa parkowania na Strusiowej
glosujemy regulamin i wprowadzamy w zycie... jedyna zmiana w tym co dostalas to propozycja aby miedzy godzina 8.00 a 16.00 nie obowiazywaly identyfikatory -- maly kompromis z wlascicielami lokali uzytkowych...
pigula napisał/a:
w planie wydatkow o ile pamietam jest jakas kasa na zielen przewidziana.
pigula napisał/a:
płot na trawniku między Albatrosami i Strusiami
--- niestety moj wniosek o wykreslenie w calosci projektu uchwaly o grodzeniu sie przepadl .... nie wiem dlaczego sa ludize, ktorzy uwazaja ze plot spowoduje zanik psich odchodow... a... dzis nie chce sie denerwowac wiec nie bede o tym pomysle juz pisal... moze innym razem...
Uchwała o ogrodzeniu wydaje mi sie jedną wielką pomyłką. Mam nadzieję, że nie przejdzie - a co za tym idzie - zostanie wykreślona z planu remontów. A wydatek niemały.
Ciekawym i słusznym pomysłem jest natomiast modernizacja okien na klatkach na uchylne. Chodzi o te okna znajdujące się nad wejściem (chyba zresztą to jedyne okna...). Obecnie wentylacja na klatkach jest u nas żadna. Modernizacja tych okien powinna przynajmniej usprawnić ją trochę. Pomysł świetny i za to
Mieszane uczucia mam natomiast do pomysłu szlabanu na końcu ulicy (a właściwie na początku..). Obawiam się porannych korów. Aut jest u nas sporo + Poduszka... No i oczywiście kwestia bezpieczeństwa - karetka czy straż juz nie dojedzie...
Ważną uchwałą jest uchwała nr 7. Myślę, że powinniśmy ją przegłosować, nawet w nowym brzmieniu.
Wysłany: Sro 29 Mar, 2006
Uchwały są do podpisania .Ja już to zrobiłem .Jest dodatkowa uchwała nr.14.
Podzielam opinie na temat grodzenia i jak głosowałem wiadomo -=szkoda pieniędzy.Takie samo zdanie mam na temat szlabanu ale niestety nie mam na to żadnego wpływu(brak osobnej uchwały , a niektórych dziwi że ludzie na zebrania nie przychodzą).
Natomiast martwi mnie windykacja długów.W planie finansowym jest przeznaczone na prawników aż ....700zł.Boję się że dług zamiast maleć będzie rósł a zarząd zamiast zdecydowanych działań będzie wyznaczał kolejne ostateczne terminy spłaty.
Takie samo zdanie mam na temat szlabanu ale niestety nie mam na to żadnego wpływu(brak osobnej uchwały , a niektórych dziwi że ludzie na zebrania nie przychodzą).
jak rozumiem byles i nie zdazyles zapytac dlaczego tak jest lub glosu Tobie nie udzielono, abys poprawke zglosil... w zwiazku z tym przestaniesz juz na zebrania przychodzic --- czy tak bylo?
a moze jednak nie byles a teraz szukasz winnych?
mariuszb napisał/a:
Jest dodatkowa uchwała nr.14.
szkoda, ze nie napisales jaka... czyzby jednak pojawila sie uchwala o przesunieciu srodkow z zaliczki A -2005 na fun.rem.?
gawron napisał/a:
mariuszb napisał/a:
Takie samo zdanie mam na temat szlabanu ale niestety nie mam na to żadnego wpływu(brak osobnej uchwały , a niektórych dziwi że ludzie na zebrania nie przychodzą).
jak rozumiem byles
Nie byłem.Ale są chyba jakieś zasady.Skoro jest osobna uchwała w sprawie grodzenia to tak samo powinna być w sprawie szlabanu.Są to dwie takie same sprawy.
Uchwała 14 dotyczy jak napisałeś.
gawron napisał/a:
Cytat:
pigula napisał/a:
Zmiana podzielników na elektroniczne
uchawla jest i bedize glosowana.... uwazam ze to dobre rozwiazanie ...
koszty spore - 80.000pln -- gwarancja 10lat
ma powstac nowy regulamin i nowe opisy wspolczynnikow mieszkan...
w koncu mamy sznase na to, aby bylo sprawiedliwie...
Moim zdaniem przejdzie. Dla mnie jest ważne, że to ja będę wiedział o co w tym chodzi i ile zużywam na bieżąco. Dodam jeszcze, że ma być wykonane nowe pomiarowanie mieszkań, czyli wyliczanie współczynników dla każdego z mieszkań, które powiedzą ile faktycznie zużywa lokator, a ile wynika z konieczności jego dogrzania bo przykładowo pod mieszkaniem jest przejazd i mocniej chłodem ciągnie od podłogi niż gdyby pod spodem było mieszkanie.
gawron napisał/a:
zastanawia mnie czy inne wspólnoty powinny o tym wiedzieć ... takie Ostrzeżenie, że wprowadzmy taki regulamin ... No i tu dodam to co mnie zmartwiło, że Poduszka wprowadza podobno regulamin parkowania, który mówi, że pod ich blokiem nie będzie można parkować (niezależnie czy to ich mieszkaniec czy też z innej wspólnoty) ... nie wiem na ile to prawda
Ale są chyba jakieś zasady.Skoro jest osobna uchwała w sprawie grodzenia to tak samo powinna być w sprawie szlabanu.
Oczywiscie, ze sa pewne zasady i te wlasnie zasady zostaly zachowane.
Bylo zebranie i bylo wszystko omawiane. Gdybys przyszedl na zebranie moze Twoje argumenty przekonalyby wiekszosc i powstalaby uchwala nr. 15. W tym przypadku nie uprawnione jest twierdzenie, ze zasady nie zostaly zachowane.
Obecni na zebraniu albo nie zauwazyli tego problemu o ktorym piszesz, albo nie chcialy zauwazyc - wez to pod uwage. Skoro temat nie zostal poruszony to znaczy, ze wiekszosci obecnej na zebraniu, ktorzy mogli zmian dokonac taka forma bardziej odpowiadala.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum