Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
ZEBRANIE 2006
Autor Wiadomość
gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Wto 28 Mar, 2006   

MIKI napisał/a:
ale o tym powinien napisać p. Krzysztof.

nie mylic z gawronem... :lol: :lol: :lol:

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

gawron napisał/a:
MIKI napisał/a:
ale o tym powinien napisać p. Krzysztof.

nie mylic z gawronem... :lol: :lol: :lol:

o takiej pomyłkce nie może być mowy 8)

już można podpisywać , sam to dzisiaj odpowiedzialnie uczyniłem ,
pochodzić mogę najwcześniej po świętach ( tylko których :-k ? )

pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

gawron napisał/a:
...za wode z polrocza 2005... jest juz prawie gotowe... koszty metra cieplej wody spadly na ... :-k chyba cos okolo 11pln z 16 ... [ Miki czy moglbys zajrzec w notatki i podac dokladne wartosci?]
p.s. Pigulko - niestety skalarek pewnie teraz juz plywa w Baltyku...

Czyli jest szansa, że będzie choćby maleńka nadpłata? ;) Czy jednak będę musiała płacić? :(
Mogę się poszurać w celu podpisania uchwał i odebrać rozliczenie... czy muszę czekać, aż "samo" do mnie przyjdzie? :)
Co mnie interesowało z uchwał... Zmiana podzielników na elektroniczne, dłużnicy, sprawa parkowania na Strusiowej ... ew. zieleń i płot na trawniku między Albatrosami i Strusiami... Chyba niczego nie ominęłam?

Auuuuuuuuuuuuuuuuuu... a czemu biedak popłynął??? ;( I skąd ja, jakąś fajną panienkę skombinuję dla blondasa? ;)
Cała trójka pływa w baniaczku, przetrzymały moją nieobecność i doglądanie Wowqa... :D

gawron 
totalny rekordzista

pigula napisał/a:
Czyli jest szansa, że będzie choćby maleńka nadpłata? Czy jednak będę musiała płacić?

50/50 ... przynajmniej u mnie... choc czuje ze bede doplacal bo zuzycie raczej mi wzroslo niz spadlo...

a i przypomminam iz zaliczki placimy ze sredniego zuzycia na lokal a nie tak jak kiedys na mieszkanca

pigula napisał/a:
Mogę się poszurać w celu podpisania uchwał i odebrać rozliczenie... czy muszę czekać, aż "samo" do mnie przyjdzie?

ja bym sie ruszyl i namawiam kazdego aby sie ruszyl a nie czekal na dzwonek do drzwi...
pigula napisał/a:
Zmiana podzielników na elektroniczne

uchawla jest i bedize glosowana.... uwazam ze to dobre rozwiazanie ...
koszty spore - 80.000pln -- gwarancja 10lat
ma powstac nowy regulamin i nowe opisy wspolczynnikow mieszkan...
w koncu mamy sznase na to, aby bylo sprawiedliwie...
pigula napisał/a:
dłużnicy

po zmianie zarzadu bylo 900tys.pln dlugu
teraz jest 500tys... sa niestety kwoty korych sie odzyskac raczej nie da bo bank juz polozyl lape na mieskzaniach...
pigula napisał/a:
sprawa parkowania na Strusiowej

glosujemy regulamin i wprowadzamy w zycie... jedyna zmiana w tym co dostalas to propozycja aby miedzy godzina 8.00 a 16.00 nie obowiazywaly identyfikatory -- maly kompromis z wlascicielami lokali uzytkowych...
pigula napisał/a:

w planie wydatkow o ile pamietam jest jakas kasa na zielen przewidziana.
pigula napisał/a:
płot na trawniku między Albatrosami i Strusiami

#-o --- niestety moj wniosek o wykreslenie w calosci projektu uchwaly o grodzeniu sie przepadl .... nie wiem dlaczego sa ludize, ktorzy uwazaja ze plot spowoduje zanik psich odchodow... a... dzis nie chce sie denerwowac wiec nie bede o tym pomysle juz pisal... moze innym razem...

OT
a skalarek -- chyba jednak byl chory

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

płot wzdłóż nie ma sensu

jednak gdyby zrobić dodatkowo kilka odcinków w poprzek, z możliwością demontowania w razie konieczności - to wtedy spacery by się skończyły

Delfin 
czasem gawędzi

Uchwała o ogrodzeniu wydaje mi sie jedną wielką pomyłką. Mam nadzieję, że nie przejdzie - a co za tym idzie - zostanie wykreślona z planu remontów. A wydatek niemały.
Ciekawym i słusznym pomysłem jest natomiast modernizacja okien na klatkach na uchylne. Chodzi o te okna znajdujące się nad wejściem (chyba zresztą to jedyne okna...). Obecnie wentylacja na klatkach jest u nas żadna. Modernizacja tych okien powinna przynajmniej usprawnić ją trochę. Pomysł świetny i za to =D>

Mieszane uczucia mam natomiast do pomysłu szlabanu na końcu ulicy (a właściwie na początku..). Obawiam się porannych korów. Aut jest u nas sporo + Poduszka... :-k No i oczywiście kwestia bezpieczeństwa - karetka czy straż juz nie dojedzie...

Ważną uchwałą jest uchwała nr 7. Myślę, że powinniśmy ją przegłosować, nawet w nowym brzmieniu.

gawron 
totalny rekordzista

Delfin napisał/a:
Obawiam się porannych korów.

nie obawiaj sie ... ruche bedzie plynny... a nawet jezeli troche wolniejszy to za to bardziej bezpieczny...
Delfin napisał/a:
Ważną uchwałą jest uchwała nr 7. Myślę, że powinniśmy ją przegłosować, nawet w nowym brzmieniu.

tez tak uwazam...
do tego uwazam, ze to co zostalo z zaliczek za 2005rok zamiast zwracac powinno byc uchwala przekazane na fundusz remontowy...

gawron 
totalny rekordzista

MIKI napisał/a:
jednak gdyby zrobić dodatkowo kilka odcinków w poprzek, z możliwością demontowania w razie konieczności - to wtedy spacery by się skończyły

a czy nie lepiej rozmawiac --- o ile dobrze pamietam o Twoim pomysle --- deptak i lawki w zatoczkach niz o plotach ...???

Delfin 
czasem gawędzi

lepiej, lepiej i tak jakoś milej brzmi :mrgreen:

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

gawron napisał/a:
MIKI napisał/a:

a czy nie lepiej rozmawiac --- o ile dobrze pamietam o Twoim pomysle --- deptak i lawki w zatoczkach niz o plotach ...???

nie zapomnij o basenie i może jakiejś fontannie :wink:

moja koncepcja lekko legła w gruzach po informacji , że ten teren powinien pozostać przejezdny - sprzęt budowlany - wysięgniki itp.

dalej uważam , że byłoby przyjemniej , że o fontannie nie wspomnę :mrgreen:
póki co będą nowe kosze na psie odchody

a co myślicie o tablicach:

Ten pas zieleni nie jest toaletą dla psów.
Uwaga rozłożona tu została trutka,
która może stanowić ogromne
zagrożenie dla twojego pupila.

oczywiście można to szlifować :^o

mariuszb 
czasem gawędzi

Wysłany: Sro 29 Mar, 2006   

Uchwały są do podpisania .Ja już to zrobiłem .Jest dodatkowa uchwała nr.14.
Podzielam opinie na temat grodzenia i jak głosowałem wiadomo -=szkoda pieniędzy.Takie samo zdanie mam na temat szlabanu ale niestety nie mam na to żadnego wpływu(brak osobnej uchwały , a niektórych dziwi że ludzie na zebrania nie przychodzą).
Natomiast martwi mnie windykacja długów.W planie finansowym jest przeznaczone na prawników aż ....700zł.Boję się że dług zamiast maleć będzie rósł a zarząd zamiast zdecydowanych działań będzie wyznaczał kolejne ostateczne terminy spłaty.

gawron 
totalny rekordzista

mariuszb napisał/a:
Takie samo zdanie mam na temat szlabanu ale niestety nie mam na to żadnego wpływu(brak osobnej uchwały , a niektórych dziwi że ludzie na zebrania nie przychodzą).

jak rozumiem byles i nie zdazyles zapytac dlaczego tak jest lub glosu Tobie nie udzielono, abys poprawke zglosil... w zwiazku z tym przestaniesz juz na zebrania przychodzic --- czy tak bylo?
a moze jednak nie byles a teraz szukasz winnych?

mariuszb napisał/a:
Jest dodatkowa uchwała nr.14.

szkoda, ze nie napisales jaka... czyzby jednak pojawila sie uchwala o przesunieciu srodkow z zaliczki A -2005 na fun.rem.?

mariuszb 
czasem gawędzi

gawron napisał/a:
mariuszb napisał/a:
Takie samo zdanie mam na temat szlabanu ale niestety nie mam na to żadnego wpływu(brak osobnej uchwały , a niektórych dziwi że ludzie na zebrania nie przychodzą).

jak rozumiem byles

Nie byłem.Ale są chyba jakieś zasady.Skoro jest osobna uchwała w sprawie grodzenia to tak samo powinna być w sprawie szlabanu.Są to dwie takie same sprawy.
Uchwała 14 dotyczy jak napisałeś.

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

gawron napisał/a:
Cytat:
pigula napisał/a:
Zmiana podzielników na elektroniczne

uchawla jest i bedize glosowana.... uwazam ze to dobre rozwiazanie ...
koszty spore - 80.000pln -- gwarancja 10lat
ma powstac nowy regulamin i nowe opisy wspolczynnikow mieszkan...
w koncu mamy sznase na to, aby bylo sprawiedliwie...

Moim zdaniem przejdzie. Dla mnie jest ważne, że to ja będę wiedział o co w tym chodzi i ile zużywam na bieżąco. Dodam jeszcze, że ma być wykonane nowe pomiarowanie mieszkań, czyli wyliczanie współczynników dla każdego z mieszkań, które powiedzą ile faktycznie zużywa lokator, a ile wynika z konieczności jego dogrzania bo przykładowo pod mieszkaniem jest przejazd i mocniej chłodem ciągnie od podłogi niż gdyby pod spodem było mieszkanie.

gawron napisał/a:
zastanawia mnie czy inne wspólnoty powinny o tym wiedzieć ... takie Ostrzeżenie, że wprowadzmy taki regulamin ... :roll: No i tu dodam to co mnie zmartwiło, że Poduszka wprowadza podobno regulamin parkowania, który mówi, że pod ich blokiem nie będzie można parkować (niezależnie czy to ich mieszkaniec czy też z innej wspólnoty) ... nie wiem na ile to prawda :|

gawron 
totalny rekordzista

mariuszb napisał/a:
Ale są chyba jakieś zasady.Skoro jest osobna uchwała w sprawie grodzenia to tak samo powinna być w sprawie szlabanu.

Oczywiscie, ze sa pewne zasady i te wlasnie zasady zostaly zachowane.
Bylo zebranie i bylo wszystko omawiane. Gdybys przyszedl na zebranie moze Twoje argumenty przekonalyby wiekszosc i powstalaby uchwala nr. 15. W tym przypadku nie uprawnione jest twierdzenie, ze zasady nie zostaly zachowane.
Obecni na zebraniu albo nie zauwazyli tego problemu o ktorym piszesz, albo nie chcialy zauwazyc - wez to pod uwage. Skoro temat nie zostal poruszony to znaczy, ze wiekszosci obecnej na zebraniu, ktorzy mogli zmian dokonac taka forma bardziej odpowiadala.

Odpowiedz do tematu