Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Wto 21 Lut, 2006
No to mamy koniec lutego ...
Czy są jeszcze jakieś dodatkowe pomysły tematów do poruszenia nz Zebraniu ?
Robimy podsumowanie ?
Panie Krzysztofie, jak byłoby najlepiej ?
Może wypiszemy zebrane tematy, a te wymagające szerszego omówimy w oddzielnych wątkach i na końcu każdy z tych wątków podsumujemy i dojdziemy do propozycji uchwały ?
Wysłany: Sro 22 Lut, 2006
To może jeszcze podsumuję to co zebraliśmy, jeżeli ktoś chce omawiać szczegółowo dany punkt to proszę o zakładanie oddzielnego wątku tak jak to uczyniłem w przypadku pkt. 1 związanego z parkowaniem.
1. parkowanie - zasady, identyfikatory, rozwiazanie problemu jazdy pod prad
2. zagospodarowanie terenów zielonych (nie koniecznie poprzez odgrodzenie się)
3. egzekwowanie spłaty długu - raport z prac oraz plany
4. TV kablowa - osiedlowa
5. monitoring i ochrona osiedla
6. uporzadkowanie okablowania tv oraz internetu w garażach, dostępu pracowników operatorów TV kablowej i internetu do ich skrzynek
7. co zrobić z placem zabaw
8. dyskusja o pieskach
9. remonty mieszkań - wymiana okien, zabudowa balkonów, remont balkonów
Tutaj tylko dodałem ten wątek, aby nie uciekł z tematów do poruszenia na zebraniu jednak jego omawianie powino odbywać się tam gdzie jest już założony, czyli tutaj
Wysłany: Sro 01 Mar, 2006
Czy ktoś wie, dlaczego przeniesiono datę zebrania??!! Cholera, ja już sobie ustawiłam grafik, żeby mieć wolne 14.03... a tu przeczytałam ogłoszenie na klatce, że zmienione... Przykro... nie będzie mnie... będę w górach...
Wczoraj na zebraniu p.Arak cos wspomnial,ze podobno pod Poduszkowcem ma byc całkowity zakaz parkowania.Ciekawe czy to prawda i co na to poduszkowcy.Mam nadzieje ze regulamin u nas szybko przejdzie i wprowadzimy identyfikatory bo inaczej strumien aut z poduszki nas zaleje juz totalnie....
Wysłany: Pią 24 Mar, 2006
no faktycznie mało osób było
jedno słowo dla tych co nie byli bo uznali, że nie ma konieczności, że nie warto .. bo i tak później można zagłosować ... kiedyś też tak myśłałem, ale na zebraniu można podjąć decyzję o modyfikacji uchwały, o tym, że ma byc nowa uchwała oraz o wycofaniu uchwały z głosowania ... tu niestety daliśmy ciała w zakresie aktywności mieszkańców ... widzę, że nie wierzycie, że macie wpływ na to co się dzieje wokół Was ... Smuteczek
retronim napisał/a:
Wczoraj na zebraniu p.Arak cos wspomnial,ze podobno pod Poduszkowcem ma byc całkowity zakaz parkowania.Ciekawe czy to prawda i co na to poduszkowcy
no właśnie ... też mnie to zszokowało i zmartwiło zarazem ... jak oni to sobie niby wyobrażają ?
a jak My sobie wyobrażamy wprowadzenie regulaminu parkowania ? zabronione parkowanie na Strusiej ... czy też na Bocianiej ? czy ona do nas przypadkiem nie należy ?
Miki --- juz jestem ... teraz sobie pewnie podyskutujemy o zebraniu
MIKI napisał/a:
O czym było ? Ano ... trzeba było być !
sam juz nie wiem czy przypadkiem nie bylo za duzo osob na zebraniu...
IMHO - gdyby bylo mniej poszloby sprawniej i moze efekt bylby lepszy niz ten, ktory zostal osiagniety....
teraz nie mam czasu ropisywac sie o sprawach omawianych na zebraniu ... jednak uczynie to, aby te osoby, ktore naprawde nie mogly byc tez sie dowiedzialy o czym byla rozmowa i dlaczego uchwaly takie a nie inne bede poddane pod glosowanie na zasadach "od drzwi do dzrzwi"
Wysłany: Wto 28 Mar, 2006
Gawron, daj znać maluczkim... co było na zebraniu...
Czy mam po coś (coś odebrać, coś podpisać itp.) się poszurać do naszej administracji? Brakowało jeszcze jakiegoś rozliczenia, czy mi się wydaje? Albo za wodę albo za ogrzewanie, chyba, że coś popieprzyłam...
ktora czesc zebrania Ciebie interesuje najbardziej...?
propozycja - wez do łapki zaproszenie z uchwalami i pytaj... w miare mozliwosci bede staral sie odpowiadac.... nawet sie zabieralem do dokladnego opisywania, ale stwierdzilem, ze szkoda czasu -- poczekam na pytania. dodatkowo bedzie pewnie notatka z zebrania na drzwiach rozklejana... .
pigula napisał/a:
Czy mam po coś (coś odebrać, coś podpisać itp.) się poszurać do naszej administracji?
jeszcze nie - pojawi info na klatkach i wtedy zacznie sie zbieranie podpisow. dodatkowo bedzie mozna glosowac w biurze administracji. mam zbierac podpisy na swojej klatce... jeszcze nie zaczynalem i nikt sie ze mna nie kontaktowal. jak ruszy cala akcja dam znac na forum.
pigula napisał/a:
Brakowało jeszcze jakiegoś rozliczenia, czy mi się wydaje? Albo za wodę albo za ogrzewanie, chyba, że coś popieprzyłam...
za wode z polrocza 2005... jest juz prawie gotowe... koszty metra cieplej wody spadly na ... chyba cos okolo 11pln z 16 ... [ Miki czy moglbys zajrzec w notatki i podac dokladne wartosci?]
p.s. Pigulko - niestety skalarek pewnie teraz juz plywa w Baltyku...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum