Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zebranie 2006 - temat parkowania
Autor Wiadomość
mariuszb 
czasem gawędzi

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 22 Lut, 2006   

314TeR napisał/a:
A czy można jeszcze raz podjąć rozmowy z zarządami sąsiednich wspólnot w celu wspólnego regulaminu parkowania? Jeśli byłby taki regulamin w sąsiednich wspólnotach to może część tych zasiek udało by się zlikwidować. W końcu obecnie mam już unormowane dojazdy i np w przypadku albatrosów problem że będziemy dojeżdzać do siebie ich drogą prawie nie istnieje, a dla nich też jest możliwość dojechania od naszej strony.

Jeśli chodzi o pelikanów to się nie opłaca.Oni zyskali by dużo my nic.
Natomiast z Albatrosami można by pogadać chociaż nie wiem jakie byśmy mieli z tego korzyści.Oni zyskali by nową drogę,mogliby wprowadzić u siebie ruch jednokierunkowy ,u nas przez to znacząco wzrósłby ruch samochodowy - całe Albatrosy wyjeżdżałyby naszą ulicą!!!Myślę że jest dobrze jak jest.

314TeR 
Admin

Tu się z Tobą niezgodzę, nie chodzi o sam ruch, bo ten ruch przechodził by obok naszej części Strusiej, Abatrosom szybciej jest dojechać Słowiczą niż przedzierać się przez poduszkę.

Tu chodzi o to aby w przypadku zablokowania którejś z ulic była by możliwość wydostania się z osiedla lub sotania się do niego, jak i dla nas mieszkańców, tak i dla służb miejsckich jak karetki czy straż pożarna. Obecnie śmieciarka wjeżdża pod prąd strusią, i niestety za każdym razem wyjazd jest totalnie zablokowany do czasu aż śmieci nie zostaną zabrane i śmieciarka znów nie wyjedzie. tak samo jest od strony poduszki. Ewentualnie zwiększenie ruchu wyjazdowego przez strusią zrekompensuje nam możliwość przejazdu przez inną wspólnotę w casie kiedy ulice są zablokowane.

Pelikany też by miały dojazd przez fragment ciagu pieszego pomiędzy tukanami i misiami, dalej już by sobie wjeżdżali na swój teren.

Pomyś trochę szerzej niż granica zasieków. One jedynie teraz bardziej utrudniają życie niż przynoszą pożytku.

mariuszb 
czasem gawędzi

Oczywiście tylko w pierwszej kolejności należy brać pod uwagę to co możemy MY zyskać a dopiero póżniej inni.Moim zdaniem MY osiągniemy niewiele a inni bardzo dużo.

gawron 
totalny rekordzista

tomasz-dominik napisał/a:
ten płot na Bocianiej to nie specjalnie da się ruszyć ... chociaż jak straż przyjedzie to ... pewnie przejedzie po niej jak po trawie

chyba czolgiem... przeciez tam caly czas parkuja samochody... tak samo jak od strony Pelikanow --- blokadki sa jeszcze mniejszym problemem dla strazy niz plot i tez nie przejada... zakaz parkowania jest konieczny.. chyba ze zasieki zostana zlikwidowane i wtedy nie bedzie nikt drogi zastawial... choc w to nie wierze i nie uwierze do chwili, az sie naocznie nie przekonam...
314TeR napisał/a:
A czy można jeszcze raz podjąć rozmowy z zarządami sąsiednich wspólnot w celu wspólnego regulaminu parkowania? Jeśli byłby taki regulamin w sąsiednich wspólnotach to może część tych zasiek udało by się zlikwidować.

a Masz jakas propozycje takowego regulaminu... ja przyznaje sie bez bicia ze nie mam, poniewaz nie wiedze argumentow, ktore moga przekonac wlascicieli zasiekow do ich likwidowania.
314TeR napisał/a:
W końcu obecnie mam już unormowane dojazdy i np w przypadku albatrosów problem że będziemy dojeżdzać do siebie ich drogą prawie nie istnieje, a dla nich też jest możliwość dojechania od naszej strony.

to prawda --- kazda wsplnota ma dojazdy juz unormowane nawet z zasiekami... skoro jest im dobrze, to dlaczego maja z tego rezygnowac?... tak sie tylko zastanawiam...

caly czas opisuje jednak zupelnie cos innego - sprawa bezpieczenstwa nawet z zasiekami... oczywisic jestem za likwidacja i wspolnym regulaminem, ale nie chce mi sie juz bic o to piany... szkoda czasu

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wysłany: Wto 09 Maj, 2006   

ok, to mamy już info na klatkach o odbiorze identyfikatorów :roll:

linie na Strusiej się rysują ... na szczescie po obu stronach :D

a jak z małymi zaporami u Pelikanów ?

jak płot u Albatrosów ?

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

Wspólnota: Albatrosów
Ulica: Albatrosów

plotu niet, niektorzy daja dobry przyklad i zbieraja miny z trawnikow... mam nadzieje, ze tak pozostanie ;)

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Nemek ... ja tu tym razem o płocie .. w kontekście regulaminu parkowania ... a nie o tym pomiędzy Albatrosami, a naszym blokiem .... :roll:

ale dzięki za optymistyczne info :D

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

Wspólnota: Albatrosów
Ulica: Albatrosów

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: sorka, nie wyczulem kontextoo :P (pozno juz)

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wysłany: Czw 11 Maj, 2006   

ktoś już był po identyfikator ?

czy jak się posiada 2 samochody to przysługują dwa identyfikatory czy jeden na mieszkanie ?

ja chyba dzisiaj się udam po ten kwit co by nie czekać do ostatniej chwili ... jeszcze zabraknie i co wtedy ? :lol:

DD
lubi się odzywać

Wysłany: Czw 11 Maj, 2006   Ilość identyfikatorów

Jak pamiętam ilość i miejsce miało być uzaleznione od miejsca zamieszkania. Tak by 8'ki nie parkowały pod jedynką, ale rozumiem że pomysł upadł. A ilość identyfiaktorów nie od ilości aut tylko od powierzchni mieszkania, bo miejsca parkingowe. TO CZĘŚĆ WSPÓLNA ZA KTÓRĄ BULI SIE OD m2, a nie od wielkości rodziny. Czyli ktoś ma 30m2 to dostaje jeden ktoś ma 90 dostaje 3. A jak mając trzy i wg wyliczeń przynajmniej jedno powinno być wylne to ten co ma 3 musi mieć prawo do przynajmniej jendego miejsca na osiedlu, np. wyznaczonego, oznakowanego numerem jestracyjnym jak w Holandii. A jesli chodzi o wjazd od strony pelikanów to tam przesunąłbym chodnik tak jak jest zrobiony przy transformatorze i tam wyznaczył prostopadłe miejsca parkingowe, również naprzeciwko wjazdu. Ten wjazd nam jest wogóle nie potrzebny. Straż i tak nie będzie się przeciskać przez ich szlabany i pojzady tylko pojedzie po trawniku!!!!, a dla nas więcej miejsca do parkowania.

I kwestia wyjazdu i wjazdu od strony pelikanów. Tu powinien powstać płot, dla ruchu pieszego również, by zmusić Pelikanów do szybkiego dogadania się z naszym zarządem w sprawie, czy regulaminu, czy przejazdu "drogi pożarowej", jak się nie dogadają to niech sobie chodzik od Jarząbka zrobią, będzie im wygodniej.

dar 
używa klawiatury

Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   

Oj! Chyba nie wszędzie namalowano żółte linie z przemyśleniem :? :( :P

żółte linie 2.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 102,71 KB

żółte linie 1.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 96,48 KB

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

no ja uważam , że odległość żółtych linii zapewnia swobodny przejazd np. śmieciary lub wozu straży pożarnej - jak coś wystaje, to CIACH 8)

dar 
używa klawiatury

MIKI napisał/a:
no ja uważam , że odległość żółtych linii zapewnia swobodny przejazd np. śmieciary lub wozu straży pożarnej - jak coś wystaje, to CIACH 8)
Teraz Ty chyba nie przemyślałeś swojej odpowiedzi. Jeśli nie masz czasu przejść się Strusiową służę prostym planikiem. Nieprzemyślenie umiejscowienia żółtych linii (przerywana), widoczne jak dłoni.

plan kawałka Strusiej.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 20,96 KB

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

tak głęboko w zatoczkę ?

no to zostaje temu co popełnił błąd dać żyletkę i niech wyskrobie :?

a tak wogóle to poproszę o fotkę z góry [-o<

dar 
używa klawiatury

Ale jesteś wymagający (marudny).

żółte linie.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 80,92 KB

Odpowiedz do tematu