Jak dotychczas to były chyba tylko dwie akcje wywożenia aut, ale za to akcja z blokadami coraz częściej ostatnio ma miejsce . Ale na razie za wczesnie na ocenę sytuacji. Poza tym należy pamiętać o tym że wydano mieszkańcom naszej wspólnoty ponad 300 identyfikatorów.
drew napisał/a:
Czy są problemy związane z tym, że nadal wiele osob bez identyfikatora nie parkuje? Albo są poważne kłopoty związane z brakiem identyfikatora (ktoś zapomni, przyjadą goście i zapomną)?
Zauważam wciąż auta bez identyfikatora, ale może po ostatnich akcjach z blokadami to się zmieni. A co do "zapominania" to jak dla mnie wystarczy trzymac identyfikator w aucie "pod ręką", a jeśli to nie pomoże to bilobil . A co do gości, to każdy mieszkaniec powinien zadbać o swojego gościa (poinstruować, poinforować, użyczyć identyfikatora )
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
A tak w ogóle - dziś rano jak wyjrzałam przez okno to mi się żółto przed oczami zrobiło - zobaczyłam 6 aut z założonymi blokadami. Z mojej obserwacji wynika iż założone blokady były zarówno za złe parkowanie jak i za brak identyfikatora. A blokady były zakładane na przednie lewe albo tylne lewe koło. Czy "wewnątrz" Strusiej sytuacja wyglądała podobnie?
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Wto 12 Wrz, 2006
Wiesz ... moim zdaniem jest ciut lepiej .... ale poczekajmy jeszcze tydzień ... dwa ... a wtedy może i nie będzie dużo więcej miejsc do parkowania, ale skończy się parkowanie na łukach, podjazdach itp.
_________________ Zły to ptak, co własne gniazdo kala.
Wysłany: Sro 13 Wrz, 2006
Czy jest luźniej, nie powiedział bym... sama prosta arytmetyka wystarczy... ponad 300 aut nie ma szans zmieścić się prawidłowo na jednej ciasnej uliczce. Czy poprawi to egzekucję parkowania tylko dla członków wspólnoty której jest się członkiem - zdecydowanie tak. Do dziś każde auto jakie widziałem które nie miało identyfikatora lub było źle zaparkowane zostało obdarowane żółtą blokadką. Zapewne spora część to zapominalscy, ale to już winny jest sam właściciel.
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Wysłany: Sro 13 Wrz, 2006
314TeR napisał/a:
Czy jest luźniej, nie powiedział bym...
a jednak powiedziałeś ... wczoraj po powrocie na osiedle
dzisiaj rano kolejna blokadka na samochodzie co parkuje na łuku przy Poduszkowcu ... jakoś nie mogą się Ci ludzie nauczyć, że to miejsce jest ... dość drogie
_________________ Zły to ptak, co własne gniazdo kala.
Jak dla mnie sytuacja z parkowaniem znacznie się poprawiła . Dziś nawet o 22 znalazłam miejscówkę prawie pod swoją klatką (może jakimś szczęśliwym trafem), ale przez dwa wcześniesznie dni wracałam między 19 a 20 i też daleko nie musiałam do domku chodzić. Więc albo to wpływ akcji z blokadami, albo miałam wyjątkowego farta .
_________________ Kaffi
Czy jeszcze działa u nas firma od parkowania?
Przez dłuższy czas nie zauważyłem ani jednej blokady,natomiast zauważyłem coraz więcej samochodów bez identyfikatorów i parkujących gdzie się da.
a ja wczoraj widziałam założoną blokadę, ale faktycznie oprócz tej jednej to już daaawno nie było chyba jakiejś większej akcji . A szkoda, bo to skuteczne działanie było .
_________________ Kaffi
Wspólnota: Miś
Ulica: Albatrosów
Wysłany: Sro 29 Lis, 2006
No to z jednej strony nie zazdroszczę a z drugiej to pewnie pomaga!!
A tak szczerze to powinni zlikwidować te wszystkie płotki bo strasznie mnie to wku.......!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum