no ale nowego rozliczenia wody nie było jeszcze ........ tylko korekta poprzedniego ... tak ?
dokladnie ... + rozliczenie CO
MIKI napisał/a:
czyli masz zwrot , ale tylko części dopłaty
hmmm... ale ja doplate juz dawno zaplacilem, choc wiedzialem, ze blednie bylo policzone --- w zwiazku z tym mam zwrot ... jak go zwal tak zwal ... mam nadplate i tyle... -- dokladnie bylo tak ze mialem doplacic w blednej wersji okolo 1200 a po korekcie wyszlo ze doplacilem o 250 za duzo...
no to optymistycznie patrząc ( mam podobnie ), raj ( czyli automat bramy ) mamy za darmola - bo zaraz nam tą kwotę dopiszą do salda - łatwo przyszło jeszcze łatwiej odejdzie
_________________ www.slowicza.org.pl ......prawie ? ... czyni wielką różnicę
Miki -- aby jeszcze bardziej Ciebie pocieszyc za CO mam nadplate okolo tysiaczek
ja bałem się , że tyle dopłacę
ale wyszedłem prawie na zero , więc i tak nieźle - choć u mnie 10-14 kresek z każdego podzielnika to ginie poza sezonem grzewczym - zimą zimno - latem gorąco
_________________ www.slowicza.org.pl ......prawie ? ... czyni wielką różnicę
choć u mnie 10-14 kresek z każdego podzielnika to ginie poza sezonem grzewczym
nie sprawdzalem ile mi ginie latem ile zima, ale podczas spisu widac idealnie, ze ginie wiecej od południowej strony niz od pólnocnej... do bani z tymi podzielnikami
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 10 Lut, 2006
Dobrze jest... mam nadpłatę... coś ok. 150 zł.
Rozliczenia wody się troszkę boję, bo sporo jej zużywam + od niedawna doszedł baniaczek... Eh, będę w kwietniu płacić...
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Pią 10 Lut, 2006
MIKI napisał/a:
gawron napisał/a:
Miki -- aby jeszcze bardziej Ciebie pocieszyc za CO mam nadplate okolo tysiaczek
ja bałem się , że tyle dopłacę
ale wyszedłem prawie na zero , więc i tak nieźle - choć u mnie 10-14 kresek z każdego podzielnika to ginie poza sezonem grzewczym - zimą zimno - latem gorąco
Chcąc tego uniknąć, podczas wietrzenia mieszkania, zakręcaj grzejniki i nakrywaj podzielniki wilgotną szmatką Ogranicza w znacznym stopniu parowanie płynu w podzielniku .
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
znam opowiesc znajomego, ktoremu zalozyli podzielniki dawno temu na poludniu Polski --- wpadl na ten sam pomysl... wszyscy z klatki mieli nadplate a jedynie on musial doplacic...
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sob 01 Kwi, 2006
Rozliczenie za wodę znalazłam w skrzynce na listy... Nie jest źle, mam niecałe 10 zł do zapłaty. Tylko, nie mogę rozgryźć dlaczego w 2 tabelce w rubryce "zużycie wody w m3" dotyczące "zimna woda + ścieki" mam wpisaną sumę z górnej tabeli "łączne zużycie wody w m3". Myślałam, że tam powinna być kwota z "licznika zimnej wody"... Może mi ktoś to rozjaśnić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum