Zgodnie z marcową uchwałą nr 7/2007 , podnoszącą fundusz remontowy do 60 groszy za metr kwadratowy, od 1 stycznia 2007 opłata ta ulega zmianie na 1 PLN za metr kwadratowy.
Dodatkowo w 2006 nastapiła podwyżka opłat za wodę i obecnie podwyższeniu uległy koszty wywozu śmieci.
WYNIK ?
W skrzynkach odnajdziemy nowe naliczenia zaliczek na czynsz.
W nowym roku życzę wszystkim małego zużycia i dużych zwrotów.
P.S.
Niedawno było trochę w dół więc wróciliśmy chyba do punktu wyjścia.
Przynajmniej tak widać po moim własnym naliczeniu zaliczki.
_________________ www.slowicza.org.pl ......prawie ? ... czyni wielką różnicę
u mnie różnica również niewielka, generalnie wartościowo wychodzi tak, że podwyżka jest dwukrotnie wyższa od poprzedniej obniżki .
no u mnie akurat nie ale to zależy też od indywidualnej zaliczki na wodę , która jest raczej ruchoma i wynika z dotychczasowego zużycia , a z tym może być różnie
no u mnie akurat nie ale to zależy też od indywidualnej zaliczki na wodę , która jest raczej ruchoma i wynika z dotychczasowego zużycia , a z tym może być różnie
_________________ Jak zbudować życie bogate w czas?
jest pomysł.
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sob 30 Gru, 2006
U mnie wychodzi, podobnie... Jak przed obniżką...
I tak płacę trochę więcej, niż mam czynszu... żeby łatwiej było przy rozliczeniach za wodę czy ciepełko.
Ogólnie, po otwarciu skrzynki i przeczytaniu korespondencji... "ryj mi się ucieszył"... na koniec grudnia, mam ponad 900 zł NADPŁATY!!!
użytkownikiem jestem ,dzięki wam, miło mi bardzo,
Kurcze ,przepreaszam, walka z wiatrakami już w historii się zapisała,
Żaden ze mnie Don a o konchikocie?
Tak se myśle
niech ulubieńcy klatki "xy" zrobią swoje forum ,a uwielbiciele np. grześka stworzą swoje włane,wielbiciele MH, niech zrobią następne i pomysłów kilka. Napewno bedziemy sobie bliżsi. Gniewajmy się na siebie i czekajmy ,że to on/ona/ono jest problemem.
Człowieku, ciesz się,że masz problemy.
Husajn zapisał się w historii,
szacuneczek oddam malutki, a resztą niewierni niech się zajmą, skoro wierzący się bali.
Człowiekiem tylko był.
_________________ Jak zbudować życie bogate w czas?
jest pomysł.
niech ulubieńcy klatki "xy" zrobią swoje forum ,a uwielbiciele np. grześka stworzą swoje włane,wielbiciele MH, niech zrobią następne i pomysłów kilka. Napewno bedziemy sobie bliżsi. Gniewajmy się na siebie i czekajmy ,że to on/ona/ono jest problemem.
Człowieku, ciesz się,że masz problemy.
przepraszam za kompletne OT...
do kogo pogrubione zdanie? do mnie?
a co do pomysłu ilości for... nie jest to zabronione!
U mnie wychodzi, podobnie... Jak przed obniżką...
I tak płacę trochę więcej, niż mam czynszu... żeby łatwiej było przy rozliczeniach za wodę czy ciepełko.
Ogólnie, po otwarciu skrzynki i przeczytaniu korespondencji... "ryj mi się ucieszył"... na koniec grudnia, mam ponad 900 zł NADPŁATY!!!
radość pod warunkiem , że to nie jest źle zaksiągowany czysz sąsiada
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sob 30 Gru, 2006
Miki (dzięki za dobre życzenia ), mam nadzieję, że nasza księgowa potrafi liczyć? Jak się coś okaże nie tak, posadzę cię do komputera w administracji i będziesz sam przeliczał słupki (za karę... za złą wróżbę).
Ja, to bym chciała... żeby w Nowym Roku zapukał do naszych wspólnotowych dłużników... KOMORNIK z kolędą!!!
Ja, to bym chciała... żeby w Nowym Roku zapukał do naszych wspólnotowych dłużników... KOMORNIK z kolędą!!!
Właśnie - proszę naszych kolegów z zarządu o info na temat konkretnych działań po 2.01.07r w sprawie dłużników.
Czy dużo osób zgłosiło sie do administracji po ugody? ile osób spłaciło bądż spłaca zadłużenie?
jaka jest kwota odsetek naliczonych zadłużonym w 2006r?
Jeszcze pytanko ws remontu balkonów.Otóż został wyremontowany balkon na pierwszym piętrze pod przejazdem między 3c a 6a od strony śmietnika.Nie byloby w tym nic dziwnego gdyby nie to że elewacja tego balkonu była w świetnym stanie i nie wymagała remontu, nie było nawet takiego pękniecia które jest na balkonie piętro wyżej.czy możecie to wytłumaczyć?
jeszcze mała prośba , gdyby ktos z zarządu mógł tu na forum pisać o obecnej sytuacji we wspolnocie o obecnych działaniach zarządu bo biegam ze strony na strone ale nic konkretnego nie można wyczytać tylko to co wszyscy wiemy - podwyżka czynszu - mnie interesuje wszystko np.dlaczego remont balkonów trwa tak wolno - gdy skończa ostatni balkon trzeba będzie remontować ten pierwszy- co ze sprawą unieważnionych pozwoleń ,czy zarząd rozmawiał z innymi wspólnotami ,czy może z prawnikiem itp. dziękuję
Jeszcze pytanko ws remontu balkonów.Otóż został wyremontowany balkon na pierwszym piętrze pod przejazdem między 3c a 6a od strony śmietnika.Nie byloby w tym nic dziwnego gdyby nie to że elewacja tego balkonu była w świetnym stanie i nie wymagała remontu, nie było nawet takiego pękniecia które jest na balkonie piętro wyżej.czy możecie to wytłumaczyć?
ocieplono elewację na wniosek i koszt właściciela , a ocieplenie konieczne było z powodu przemarzania ściany i podłogi , chodziło o to aby wykonać to przed tą zimą , sprawa była
sgłaszana od dawna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum