ocieplono elewację na wniosek i koszt właściciela , a ocieplenie konieczne było z powodu przemarzania ściany i podłogi , chodziło o to aby wykonać to przed tą zimą , sprawa była
sgłaszana od dawna
Chyba nie o tym rozmawiamy
wyremontowano samą ściankę balkonową ,nie remontowano ściany budynkowej,więc co ma przemarzanie ściany do ścianki która stoi na balkonie i robi az barierke?
dlaczego remont balkonów trwa tak wolno - gdy skończa ostatni balkon trzeba będzie remontować ten pierwszy
po pierwsze miejmy nadzieję , że te poprawione balkony wytrzymają nieco dłużej
obecnie remontowane balkony i tarasy w większości zgłaszane były przez samych właścicieli ( zalewanie lokali itp. )
z kilku zainteresowanych tematem remontu firm, do pracy przystąpiła tylko jedna
JEŚLI KTOŚ ZNA SOLIDNĄ FIRMĘ ZAINTERESOWANĄ POPRAWIANIEM FUSZERKi MH
TO NIECH JĄ SKIERUJE DO NASZEJ ADMINISTRACJI.
W nowym sezonie roboty powinny ruszyć sprawniej.
No i jeszcze jedno. Takie prace wymagają :
skucia
odczekania aż wyschnie
zaizolowania
odczekania aż wyschnie
ocieplenia
wylewki
odczekania aż wyschnie
położenia terakoty i parapetów
prace prowadzone były więc na dużym froncie na raz
tempo prac ? nikomu się nie podoba ... na szczęście powoli zaczynają pojawiać się efekty
_________________ www.slowicza.org.pl ......prawie ? ... czyni wielką różnicę
ocieplono elewację na wniosek i koszt właściciela , a ocieplenie konieczne było z powodu przemarzania ściany i podłogi , chodziło o to aby wykonać to przed tą zimą , sprawa była
sgłaszana od dawna
Chyba nie o tym rozmawiamy
wyremontowano samą ściankę balkonową ,nie remontowano ściany budynkowej,więc co ma przemarzanie ściany do ścianki która stoi na balkonie i robi az barierke?
Może nie o tym , a może jednak o tym.
Problem występował właśnie w miejscu gdzie nieocieplona ścianka balkonowa zastępowała ocieplenie budynku , nie można było zrobić jedynie małego fragmentu. Prawdopodobnie konieczne będzie ocieplenie też góry filara, który od dołu skutecznie chłodzi podłogę.
Zapewne prace zostaną wykonane etapami. Najpierw trzeba sprawdzić co da obecne ocieplenie.
bo forum jest jedno tyle, ze na dwóch stronach....
mam zamiar opisać kilka spraw w kilku wątkach, ponieważ dotyczą różnych problemów... dlatego proszę o chwilę cierpliwości i życzę miłego biegania od strony do strony...
Wysłany: Pon 15 Sty, 2007 TO JEST CHYBA SPOSÓB!!!!
MIKI napisał/a:
Obywatel IV RP napisał/a:
Jeszcze pytanko ws remontu balkonów.Otóż został wyremontowany balkon na pierwszym piętrze pod przejazdem między 3c a 6a od strony śmietnika.Nie byloby w tym nic dziwnego gdyby nie to że elewacja tego balkonu była w świetnym stanie i nie wymagała remontu, nie było nawet takiego pękniecia które jest na balkonie piętro wyżej.czy możecie to wytłumaczyć?
sgłaszana od dawna
Mieszkam od dwóch lat i jakoś nie udało mi się spowodować przeprowadzenia remontu balkonu, chociaż sprawę zgłaszam regularnie. Mam nadzieję że nikomu nie spadnie na głowę frontowa ścianka ....
Wysłany: Pon 15 Sty, 2007 Re: TO JEST CHYBA SPOSÓB!!!!
Żaba napisał/a:
Mieszkam od dwóch lat i jakoś nie udało mi się spowodować przeprowadzenia remontu balkonu, chociaż sprawę zgłaszam regularnie. Mam nadzieję że nikomu nie spadnie na głowę frontowa ścianka ....
sprawa remontów ruszyła bardzo późno ale jak tylko przyjdzie wiosna i nie wszyscy wyjadą do Irlandii, to ruszymy szerszym frontem
proszę o składanie pisemek do administracji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum