Czy może wie ktoś co teraz dalej będzie z osiedlem, które ma cofnięte pozwolenie na budowę?? Jestem właścicielem z stosunkowo krótkim stażem więc chętnie się też dowiem jaka jest historia tej sprawy...
kilka innych mniej barwnych wątków zapewne pominąłem.
Co do tego co wyjdzie z tego galimatiasu to zdania są podzielone, a ich rozpiętość jest od ozłocą nas do zapłacimy za wyburzenie.
Miłego czytania
kilka innych mniej barwnych wątków zapewne pominąłem.
Co do tego co wyjdzie z tego galimatiasu to zdania są podzielone, a ich rozpiętość jest od ozłocą nas do zapłacimy za wyburzenie.
Miłego czytania
W tym kraju wszystko jest możliwe!!!! Gmina wydała niewłaściwie pozwolenia, MH wybudował bloki niezgodnie ze sztuką, ludzie zapłacili kupę kasy a teraz zapłacą po raz drugi..... a straż pożarna nie może dojechać .... cyrk na kółkach... w co ja się wrąbałam????
MIKI - nie żeby pochodzenie świadczyło o człowieku, ale gwoli ścisłości - my jesteśmy Z KIELC, a nie spod Kielc Rodowite scyzoryki, najczystszej krwi
Swoją dorgą to zabawne, bo za każdym razem jak rozmawiam z kimś o tym skąd pochodzę i mówię wyraźnie, że z Kielc, natychmiast potem słyszę pytanie "Tak? A dokładnie skąd spod Kielc?". Cisną mi się wówczas na usta różne złośliwości, ale z reguły - wbrew swojej naturze - wypowiadam je tylko "w duchu".
Spokojnie, mieszkanka u nas sprzedają się jak świeże bułeczki, zwłaszcza małe 2 pokojowe. Obecnie średnia cena wacha się pomiędzy 6000-6400. Ja zamierzam wystawić za 7000 a co tam ))))))))))))))) mi się nie śpieszy ze sprzedażą. Na osiedlu LECH, które jest dużo starsze własnie metr oscyluje w takiej granicy .
Spokojnie, mieszkanka u nas sprzedają się jak świeże bułeczki, zwłaszcza małe 2 pokojowe. Obecnie średnia cena wacha się pomiędzy 6000-6400. Ja zamierzam wystawić za 7000 a co tam ))))))))))))))) mi się nie śpieszy ze sprzedażą. Na osiedlu LECH, które jest dużo starsze własnie metr oscyluje w takiej granicy .
.... no chyba że Sąd wyda orzeczenie o niedopuszczeniu ich do obrotu rynkowego... wtedy będziemy mieli ciepło...
tym kraju wszystko jest możliwe!!!! Gmina wydała niewłaściwie pozwolenia, MH wybudował bloki niezgodnie ze sztuką
dlatego w końcu kupiłam działkę i zbuduję sobie co chcę, oczywiście przy współpracy krwożerczych banków
Żaba napisał/a:
Jestem właścicielem z stosunkowo krótkim stażem
a mi się udało nim nie zostać, wznoszę oczy ku niebu w podzięce że tu wynajmuję rok a nie kupiłam od brata w końcu, to tak jak z małżeństwem trzeba najpierw razem zamieszkać dopiero podjać decyzję
Żaba napisał/a:
czy to cofnięcie pozwolenia na budowę oznacza że nie można tych mieszkań sprzedawać?
a to sprawa własnego sumienia i sprytu, jeśli się uda to ok., jeśli kupujący jest bardziej dociekliwy lub umowę podpisał a dowie się po fakcie, sąd może umowę unieważnić a sprzedajacy stracić podwójnie
MIKI napisał/a:
nie wszyscy spod Kielc wiedzą co to jest MH
nie wiedzą też spod Radomia i innych wsi (nie uwłaczając ludziom ze wsi, bo sama się takową stanę ) i takim w końcu mojemu bratu się udało sprzedać przez agencję nieruchomości po pół roku za niecałe 4 tyś za metr.
aneta napisał/a:
Na osiedlu LECH, które jest dużo starsze własnie metr oscyluje w takiej granicy .
no ale za osiedlem LECH nie wlecze się kiepska opinia
Ogólnie jestem zła i na ceny i na ludzi którzy budują i dopuszczają do budowy takie budynki, dzięki czemu jestm zmuszona emigrować, chociaż pewnie spełniam marzenie o własnym "D" ale tam to już zupełnie inne problemy i korzyści.
_________________ Lepiej coś powiedzieć niż głupio milczeć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum