Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
jazda pod prąd
Autor Wiadomość
gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Czw 01 Gru, 2005   jazda pod prąd

Problem jazdy pod prąd nie znika.
Trzeba coś z tym zrobić :evil: :evil: :evil:

Jakiś czas temu M4b (dzieki) zasugerował, abyśmy sobie szlaban na wyjeździe załozyli (indukcyjny czy jakoś tak). IMHO to bardzo dobry pomysł.

Rozmawiałem z przedstawicielem naszego Zarzadu i zaproponowałem mu takie rozwiązanie. Odpowiedź mnie zaskoczyła :D . Własnie projetk jest opracowaywany. Koszty coś okolo 5.000pln

Ciekawi mnie jakie macie zdanie na ten temat.

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Czw 01 Gru, 2005   

Dokładnie :) jeden szlabanik z pętlą indukcyjną rozwiązuje kwestię wjazdu "pod prąd" ...
Ale będzie zdziwionych jak uruchomiscie taką zaporę :) Zróbcie go ze 2 metry głębiej niż linia wyznaczająca koniec uliczki to korek się pewnie utworzy :) Jeden ambitnie wjedzie, za nim się następny ustawi i kibel gotów :)

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

Wspólnota: Albatrosów
Ulica: Albatrosów

Rozumiem, ze o Strusiej mowa :) Czas najwyższy, niektórzy już się naprawdę bezczelni robią, a co za problem objechać osiedle w 2 minuty. :evil: :evil: :evil:

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

hmm ....... to będę miał pod nosem nową atrakcję dla dzieciaków ???
zjeżdżalnię już mają ... o podjazdach mówię oczywiście - jak były mi potrzebne to nie było
teraz coś nowego ! Oczywiście dobry pomysł !

Ale przypomina mi się stare ZEZEM jak to mleczarz z gumą do żucia rozwoził windą mleko.
Ciekawe jak to teraz będzie wyglądało. Czy wystarczy że pasażer wysiądzie, pomoże i po problemie ???

gawron 
totalny rekordzista

MIKI napisał/a:
Czy wystarczy że pasażer wysiądzie, pomoże i po problemie ???

podobno nie wystarczy

mariuszb 
czasem gawędzi

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 02 Gru, 2005   

Po co?????
Moim zdaniem niepotrzebna strata pieniędzy i pózniejsze koszty konserwacyjne tylko dlatego że kilku myślących inaczej jeżdzi pod prąd.Nie jest to zjawisko bardzo uciążliwe i nagminne(przecież całe osiedle nie jeżdzi pod prąd) aby wyrzucać pieniądze w błoto.

A temat można zamknąć bardzo prosto.Wystarczy aby postała pół dnia straż miejska albo lepiej policja ,porozdaje solidne mandaty i temat zniknie.Poza tym należałoby lepiej oznakować skrzyżowanie bo znaków zakazu skrętu nie ma , a znak zakazu wjazdu jest mało widoczny.

To samo dotyczy grodzenia terenu pomiędzy Albatrosami i Strusiami.Po co???
Aby nikt nie ukradł drzewek,trawy,ziemi?
Aby psy tam nie srały?
To beda srać na chodniki i wtedy na pewno będzie lepiej.
Pieniądze wyrzucone w błoto.

motyl 
totalny rekordzista

mariuszb napisał/a:
Wystarczy aby postała pół dnia straż miejska albo lepiej policja

w takim razie dokonaj tego...

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

fajny patent .... :D
chociaż ja ostatnimi czasy nie trafiłem na żadnego "myślącego inaczej"
a co jak się popsuje ? korek ? :roll:

gawron 
totalny rekordzista

mariuszb napisał/a:
Moim zdaniem niepotrzebna strata pieniędzy

zastanawiam się czy jest coś co chciałbys, aby było zrobione przy założeniu, iż trzeba za to zapłacić...
tomasz-dominik napisał/a:
chociaż ja ostatnimi czasy nie trafiłem na żadnego "myślącego inaczej"

oj -- jest ich cała masa...
a co jak się popsuje ? korek ?

odkręcasz kilka śrubek i po sprawie...

M4b 
totalny rekordzista

Wysłany: Pon 05 Gru, 2005   

Ja powiem tak - jeden jadący pod prąd potrafi przyblokować kilku, nawet kilkunastu jadących prawidłowo.
Jeśli dodatkowo trafisz na "uparciuszka" - nie cofnę się bo mam za daleko, to całe towarzystwo grzęźnie jak szyszka w d..ie (ani to dopchnąć ani wyciągnąć) i robi się mało śmiesznei, aż w końcu dochodzi do "macania po szczxękach". Pytanie komu to potrzebne ????
A może właśnie oponenci tego projektu boją się że będą mieli mniej komfortowo i będą musieli zacząć wjeżdżać od strony poduszki i stąd ten opór ???
Co do grodzenia trawników - jak się domyślam mariuszb nie mieszka na parterze i nie jest zmuszony do "podziwiania" wzrokowo-węchowego prezentów zostawianych przez pieski.
Szczególnie atrakcyjnie jest wczesną wiosną, kiedy rozmarza cały magazyn który zamarza zimą zanim zdąży się rozłożyć.
Wspomnę jedynie że właściciele piesków wynoszą trawnik na butach i celem utrzymania trawnika w zadowalającym stanie (zielony, gęsty, bez wydeptanych łysych placków i dróżek) trzeba go często odnawiać - przekopywać i siać od nowa, a to kosztuje więcej niż bieżące utrzymanie.
Jak się domyślam, Mariuszb uważa że odświeżanie trawnika też jest zbędne bo kosztuje ???

mariuszb 
czasem gawędzi

M4b napisał/a:
Co do grodzenia trawników - jak się domyślam mariuszb nie mieszka na parterze i nie jest zmuszony do "podziwiania" wzrokowo-węchowego prezentów zostawianych przez pieski

To ja poproszę osłony dżwięko-chłonne bo mieszkam obok ulicy i obok placu zabaw i jest strasznie głośno oraz wentylatory dużej mocy do rozwiewania spalin samochodowych.
Cytat:
Jak się domyślam, Mariuszb uważa że odświeżanie trawnika też jest zbędne bo kosztuje ???

Nie ,uważam że popadamy w skrajności.
Uważam również iż lepiej jest jak psy srają na trawę niż na chodnik.w przeciwieństwie chyba do zwolenników grodzenia trawy
M4b napisał/a:
jeden jadący pod prąd potrafi przyblokować kilku, nawet kilkunastu jadących prawidłowo

Zawsze jest tak że jadący pod prąd ma problem i to on się wycofuje a nie pięciu z przeciwka jadących prawidłowo
Cytat:
a co jak się popsuje ? korek ?

odkręcasz kilka śrubek i po sprawie...

Myślałem że jestes przeciwny wszelkiego typu zaporom,zasiekom,ogrodzeniom-kiedyś to sam napisałeś.
Czyżby zmiana zdania?

M4b 
totalny rekordzista

mariuszb napisał/a:
M4b napisał/a:
Co do grodzenia trawników - jak się domyślam mariuszb nie mieszka na parterze i nie jest zmuszony do "podziwiania" wzrokowo-węchowego prezentów zostawianych przez pieski

To ja poproszę osłony dżwięko-chłonne bo mieszkam obok ulicy i obok placu zabaw i jest strasznie głośno oraz wentylatory dużej mocy do rozwiewania spalin samochodowych.

Postaw taki wniosek do przegłosowania władzom Wspólnoty - droga wolna.
mariuszb napisał/a:
M4b napisał/a:

Nie ,uważam że popadamy w skrajności.
Uważam również iż lepiej jest jak psy srają na trawę niż na chodnik.w przeciwieństwie chyba do zwolenników grodzenia trawy

A ja uważam że miejsca gdzie psy mogą się spokojnie wypróżnić jest dosyć poza osiedlem, i niekoniecznioe powinno się to odbywac na trawnikach wewnątrz osiedla. I to usprawiedliwia ich grodzenie. Bo inaczej psiarze nie zrozumieją że komuś oglądanie i wąchanie zawartości jego pupila może nie do końca odpowiadać.

mariuszb napisał/a:
M4b napisał/a:
jeden jadący pod prąd potrafi przyblokować kilku, nawet kilkunastu jadących prawidłowo

Zawsze jest tak że jadący pod prąd ma problem i to on się wycofuje a nie pięciu z przeciwka jadących prawidłowo

No i tu się z Tobą nie do końca zgodzę. Często dochodzi do scysji pomiędzy kierowcami, bpo jadący pod pra uważa że ma tak blisko (standartowy argument - ja tu tylko kawałeczek, kilka metrów) że mogliby go puścić i się problem rozwiąże, ci jadący prawidłowo z kolei nie chcą się wszyscy po kolei cofać bo i dlaczego ??? I konflikt gotów ...

dar 
używa klawiatury

Do admina: dlaczego nie mogę wkleić załączników-zdjęć w grupie tematów wspólnotowych?
Chciałbym wkleić zdjęcia z akcji jazdy pod prąd.

motyl 
totalny rekordzista

M4b napisał/a:
Często dochodzi do scysji pomiędzy kierowcami, bpo jadący pod pra uważa że ma tak blisko (standartowy argument - ja tu tylko kawałeczek, kilka metrów) że mogliby go puścić i się problem rozwiąże, ci jadący prawidłowo z kolei nie chcą się wszyscy po kolei cofać bo i dlaczego ??? I konflikt gotów ...

oj tak mielismy kilka takich sytuacji kiedy jezdzilismy droga płytowa przy poduszce - mimo ze my jechalismy prawidlowo to ci z przeciwka mieli ogromny tupet wykłócac sie o to ze oni nie ustapia

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

Wspólnota: Albatrosów
Ulica: Albatrosów

swego czasu tyz natknalem sie na "jezdzacych inaczej" przy poduszcze na plytowce, ale jakos 2 samochody obok siebie sie zmiescily i nie bylo problemu ;)

Odpowiedz do tematu