- jak będę za - bo dziecko wyskakujące z klatki po "cukier" do delikatesów będzie bezpieczniejsze , to inni powiedzą , że jestem cwany bo bramę garażu mam za szlabanem
fakt jest taki - cwaniacy - czekający na fartowną okazję , jadąc pod prąd jadą znacznie szybciej niż ci wyjeżdżający , a to może się źle skończyć niestety dla mnie również
ale ja mogę być nawet za całkowitym zamknięciem Strusiej dla ruchu
_________________ www.slowicza.org.pl ......prawie ? ... czyni wielką różnicę
#-o --- Miki czy Ty musisz zawsze wszystko komplikowac... proste pytanie tak/nie?? i mam na mysli szlaban a nie grodzenie bo to inny temat.
wstrzymuję się od głosu - dlaczego ?
znak zakaz wjazdu ktoś wylamał przy samej ziemi - szlaban pewnie też nie postoi długo - są to zbyt delikatne rzeczy , a takiemu kierowcy samochodu dostawczego o 4.30 po ciemku to wisi i powiewa - rachu ciachu i znowu nieupierdliwie jak bywało dawniej
Dla mnie to powinno wyglądać tak :
1 . mamy prawo o ruchu drogowym , regulamin ruchu we wspólnocie i znak informujący o wysokości kary za nieprzestrzeganie przepisu
2. potrzeba kogoś kto to może to prawo egzekwować - czy tylko policja i straż miejska ?
czy może jakaś społeczna grupa z ramienia mieszkańców ?
3 po jakimś czasie mamy z tych funduszy wspaniały plac zabaw dla dzieci i doświadczonych kierowców , którzy najpierw pomyślą
jak myślisz , stojąc przy administracj i biorąc po 50 PLN od każdego jadącego pod prąd ile zbierzemy przez miesiąc na plac zabaw ?
śmieciara nie płaci
w tego rodzaju glosowaniach (wspolnotowych) wstrzymywanie ma taki sam skutek jak przeciw...
MIKI napisał/a:
znak zakaz wjazdu ktoś wylamał przy samej ziemi - szlaban pewnie też nie postoi długo - są to zbyt delikatne rzeczy , a takiemu kierowcy samochodu dostawczego o 4.30 po ciemku to wisi i powiewa - rachu ciachu i znowu nieupierdliwie jak bywało dawniej
jak rozumiem chodzi o oszczednosci...
MIKI napisał/a:
2. potrzeba kogoś kto to może to prawo egzekwować - czy tylko policja i straż miejska ?
ale wtedy o placy zabaw i oszczednosciach plynacych z kar mozesz zapomniec ...
MIKI napisał/a:
czy może jakaś społeczna grupa z ramienia mieszkańców ?
tak, tak... ORMO.. czy jak to sie zwalo... wiesz co taka grupa spoleczna moze zrobic ...najczesciej podrapac sie po jajkach lub czyms innym... oraz raz na 100 dokonac aresztowania spolecznego o ile kilku osilkow bedzie w tej grupie a potem zadzownic po policje... nic wiecej... nadladac kar nie moze...
MIKI napisał/a:
3 po jakimś czasie mamy z tych funduszy wspaniały plac zabaw dla dzieci
gdzie? ponowniei myslisz o placu przed Twoimi oknami???teoretycznie (bo funduszy o ktorych piszesz nie ma) pewnie sie uda, ale za 100lat... nie wczesnej...
Miki,... Miki.... hallo... tu ziemia... dostajesz natychmiastowy rozkaz powrotu na ziemie... wystarczy tego kosmosu...
jak coś piszę to zupełnie poważnie , a osobę dyskutanta staram się słuchać i rozumieć
gawronie , daleko ci do tego........ , a szkoda
jak ktoś chce to szuka sposobu ( nawet niekonwencjonalnego ) , a jak ktoś nie chce to przyczyny ( PIERWSZEJ LEPSZEJ )
Ja postawię kamerę , i jadącym pod prąd samochodom zacznę wrzucać na drogę zza filara kukłę wielkości dziecka. Oczywiście nie wyhamują . Czy jakieś blachy przy tej akcji polecą nie wiem. Ktoś może odruchowo odbić w bok. Pójdę za to siedzieć ? Kto popełnia przestępstwo ? Ja czy kierowca ? A ty będziesz stał z tyłu i mnie bronił
Wcześniej postaram się o aprobatę w paru punktach.
P.S.
Zapomniałeś , że gryzonie nadają z pod ziemi.
jak coś piszę to zupełnie poważnie , a osobę dyskutanta staram się słuchać i rozumieć
gawronie , daleko ci do tego........ , a szkoda
to Twoja ocena a ja nie mam zamiaru odbierac Tobie prawa do oceniania...
powiem szczerze, ze staram sie dzis Ciebie zrozumiec bardzije niz wczraj, przedwczoraj itd... niestety zrozumienie Twoich wypowiedzi graniczy z cudem... jednak nadal bede sie staral....
MIKI napisał/a:
jak ktoś chce to szuka sposobu ( nawet niekonwencjonalnego ) , a jak ktoś nie chce to przyczyny ( PIERWSZEJ LEPSZEJ )
Twoje teorie maja sie do praktyki jak piernik do wiatraka... pokazuje Tobie, ze to o czym piszesz jest oderwane od rzeczywistosci a Ty pisesz o niekonwencjonalnych rozwiazaniach... odpowiedz mi jak chcesz za lamaine przepisow ruchu drogowego (jazda pod prad) wzbogacic nasze konto??? dla mie jest to nie wykonalne... udowodnij ze jestem w bledzie... przypomianam, iz wlasnie o tym piszemy a Ty zaczynasz odbiegac od tematu...
MIKI napisał/a:
Ja postawię kamerę , i jadącym pod prąd samochodom zacznę wrzucać na drogę zza filara kukłę wielkości dziecka. Oczywiście nie wyhamują . Czy jakieś blachy przy tej akcji polecą nie wiem. Ktoś może odruchowo odbić w bok. Pójdę za to siedzieć ? Kto popełnia przestępstwo ? Ja czy kierowca ? A ty będziesz stał z tyłu i mnie bronił
a to do czego mam przypiac... dlaczego mam Ciebie bronic... wcale nie twierdze,
ze robiac taki eksperyment bedizesz bez winy... ja w to nie wchodze...
nie wiem czy zauwazyles ze jestem za uniemozliwieniem wjazdu pod prad...
MIKI napisał/a:
Wcześniej postaram się o aprobatę w paru punktach.
dotyczaca czego????
MIKI napisał/a:
P.S.
Zapomniałeś , że gryzonie nadają z pod ziemi.
to wylaz spod ziemi na powierzchnie bo z myszy zaczynasz sie zmieniac w kreta - niewidzacego tego co sie na powierzchni dzieje.
odpowiedz mi jak chcesz za lamaine przepisow ruchu drogowego (jazda pod prad) wzbogacic nasze konto??? dla mie jest to nie wykonalne... udowodnij ze jestem w bledzie...
uzgadniasz , jaby nie było słuszną akcję z policją - zapraszasz ich na posterunek i dajesz potem ( po wylegitymowaniu )kierowcy prawo wyboru - oficjalna kara - lub szczytny - legalny, pokwitowany - cel - tak kiedyś krew oddawano - no i oczywiście w tył zwrot
pomysłów jest wiele
uzgadniasz , jaby nie było słuszną akcję z policją - zapraszasz ich na posterunek i dajesz potem ( po wylegitymowaniu )kierowcy prawo wyboru - oficjalna kara - lub szczytny - legalny, pokwitowany - cel - tak kiedyś krew oddawano - no i oczywiście w tył zwrot
pomysłów jest wiele
skoro wiele to porsze o nastepne, bo ten jest niewykonalny... to jest zwykly szantaz, ktorego chcesz dokonac na posterunku policji... powodzenia...
p.s. napisz cos wiecej o tej krwi kiedys... poszukajmy zbieznosci w jedej i drugiej sytuacji.
MIKI napisał/a:
ale ja mogę być nawet za całkowitym zamknięciem Strusiej dla ruchu
uwazaj, bo jak pojdziemy na klaty, to Ci nawet te bufory nie pomoga
Zamknięcie Strusiej dla ruchu jest niemożliwe ze wzgledu na garaże. Ale zakaz postoju (nie mylić z zakazem zatrzymywania) - jak najbardziej tak. Dla mnie to idealne rozwiązanie, choć przy braku miejsc parkingowych niestety mało prawdopodobne.
Wtedy nie trzeba by było kombinować ze szlabanami, zakazem jazdy pod prąd itp.
nie co chce tylko widze to co jest widoczne golym okiem i--- widzialem tylko Ciebie nikt wiecej sie nie wypowiadal... probuje Ciebie przekonac do pewnych rozwiazan bo zabierasz glos a nikt wiecej tego nie czyni... a to, ze ani Ty, ani ja o tym sami nie zdecydujemy to jest oczywiste...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum