Wysłany: Sro 18 Paź, 2006 Dzialanie nowej administracji
witam
Czy jestescie zadowoleni z dzialania nowej administracji, bo moje doswiadczenia nie napawaja optymizmem ,
otoz po sotatnim odczycie podzielnikow poprosilem administratora o conajmniej tygodniowe wyprzedzenie informacji o kolejnym odczycie i wymianie podzielnikow, przystal na moja prosbe.
Dzis rano zastalam na drzwiach klatki informacje o odczycie za 2 dni, poszedlem do administracji i tam administrator powiedzial mi, ze w zasadzie to on terez nie jest w pracy ale jak juz przyszedlem to "slucham", dowiedzialem sie, ze tylko ja mam z tym problem i cos sobie wymyslam, ze w zasadzie to on nie ma na te terminy wplywu, bo to firma zewnetrzna i moge sobie pogadac z zarzadem ale telefonu to on mi nie da do czlonka zarzadu. CZY TO POWINNO TAK WYGLADAC??
Z tego co mi wiadomo to jest telefon komórkowy który opłaca wspólnota.Ale ja nie mam numeru i nie wiem kto go ma.Ale być może się mylę.
Chcę zwrócić uwagę że zmieniła się firma sprzątająca. Z jakiego powodu niewiadomo.Natomiast wiadomo że była to najlepiej sprzątająca firma z dotychczasowych.Czy obecna jest jeszcze lepsza, czy będą mniejsze koszty sprzątania?
Ja mam poważne zastrzeżenia do obecnego zarządu dlatego że nie zrobili NIC w sprawie zadłużenia lokatorów wobec wspólnoty.Nawet uchwała obecnie głosowana w tej sprawie wyszła od członka wspólnoty.
Równierz dlatego że kompletnie nie informują mieszkańców o obecnej sytuacji wspólnoty ,o działaniach i stanie prac.Totalny olew.
Wszystkie w.w problemy były przyczyną zmian , które nastąpiły.
Było zebranie , pojawiła się uchwała z propozycją nowego składu zarządu.
Pojawiła się uchwała o zaostrzeniu walki z dłużnikami zgłoszona przez P. Michała Sankowskiego , który wszedł w skład proponowanego zarządu.
Sam też, składając wiele zastrzeżeń do pracy zarządu, postanowiłem podjąć się tej niewdzięcznej funkcji. zatem wszystko na dobrej drodze do poprwy sytuacji.
Uwag i możliwości poprwawy sytuacji jest znacznie więcej.
Jest jeden warunek !
Uchwały czekają na głosujących. Niezbędne jest zatwierdzenie nowego składu zarządu.
Firma sprzątająca pod nową administracją niestety dopiero się tworzy.
Początki zawsze są trudne. Kadrę tej komórki buduje się od nowa.
Ja ze swojej strony wszystkie uwagi pieczołowicie notuję i wraz z nowymi członkami zarzadu czekam na decyzję właścicieli.
Proponowany skład zarządu Meandra ( alfabetycznie):
Krzysztof Arak
Krzysztof Gawroński
Witold Grabarczyk
Włodzimierz Mikulski - MIKI
Michał Sankowski
Czasu do następnego wiosennego zebrania jest już niewiele. A pola do działania mimo zimy bardzo dużo.
Oczywiście mimo braku zatwierdzenia 51% większością staramy się przekazywać wszystkie uwagi , swoje i mieszkańców - formalnie jeszcze działającemu zarządowi.
A forum ?
Dla mnie jedno i drugie forum jest świetnym sposobem na szybki kontakt z aktywnymi mieszkańcami wspólnoty. Krytyki się nie boję. A dyskutujący inaczej ? No cóż zawsze byli, są i będą. I pamiętajcie wszyscy o tym , że jeszcze się taki nie narodził żeby wszyskim dogodził.
Jakbyśmy wyciągnęli jakąś średnią to stosunek mieszkańców do szeroko pojętej wspólnoty wypada znacznie gorzej niż stosunek zarządu i administracji do właściciel.
P.S.
Przełączm się na dbiór !
_________________ www.slowicza.org.pl ......prawie ? ... czyni wielką różnicę
Klika dni temu zwróciłem administratorowi uwagę, że przy klatce 4A nad ulicą i chodnikiem "spuchł" tynk i któregoś dnia spadnie komuś na głowę albo na samochód. Niestety nie sprawił wrażenia zainteresowanego chociaż nawet nie musiał się fatygować żeby zobaczyć problem, wystarczyło otworzyć drzwi administracji.
Do dzisiaj nie usunięto odpadającego tynku, może zostanie usunięty dopiero gdy komuś zrobi krzywdę ?! Oby nie.
A swoją drogą może warto byłoby sprawdzić całą elewację pod kątem zagrożenia spadającym tynkiem ? Od długiego czasu na stronie strusia.pl jest informacja: "Wspólnota zleci wykonanie remontu elweacji balkonów", i co ? I nic się nie dzieje.
Mniej więcej rok temu kawałki tynku i cegieł spadły na maskę mojego samochodu i musiałem oddać samochód do naprawy blacharskiej. Oczywiście wszystkie koszty naprawy pokrył ubezpieczyciel Wspólnoty. Ale gdyby ta cegła spadła komuś na głowę ? Zdaje się, że Zarząd miałby poważne problemy.
Miki, a czy wiesz jak idzie zbieranie podpisów pod uchwałą o nowym zarządzie ? A co z drugą uchwałą (o dłużnikach), której projekt zatwierdziliśmy na zebraniu - czy administracja zbiera podpisy ?
odpowiem slowami Mikiego... (mam nadzieje, ze sie nie obrazi)
MIKI napisał/a:
Wszystkie w.w problemy były przyczyną zmian , które nastąpiły.
doprecyzuje jedynie, iz nie nastapily a maja szanse nastapic...
p.s. nie mialem problemow o jakich piszesz i ich nie mam... wiec jestem zadowolony z pracy administracji i bylem zadowolony z poprzedniej... jedynie brak czestej informacji o losach wspolnoty mi sie nie podoba... dlatego czesto podaje info na forum, ktore zdobywam rozmawiajac czy to z Administracja czy Zarzadem...
Wszystkie w.w problemy były przyczyną zmian , które nastąpiły
Rozumiem były zmiany , ale nowy zarząd pracyje chyba już ok.2 lat. czy w tym czasie nie mozna było zająć się sprawą zadłużenia?Czy były ważniejsze zadania?
Otóż ja uważam że nie było ważniejszej sprawy.
Myślę że 2 lata to sporo czasu i należy zrobić małą ocenę pracy.
W moim przekonaniu sprawa zadłużenia jest na tyle ważną sprawą że bierność przez dwa lata jest niewybaczalna, nawet wtedy gdy są sukcesy w innych tematach.
Dlatego moje zaufanie do dwóch osób się wyczerpało.
Uważam że głosowanie o zarządzie jest w obecnej formie złe.
Powinna być możliwość głosowania osobno na każdego kandydata .
Dlatego moje zaufanie do dwóch osób się wyczerpało.
A ja powiem tak , weszły trzy nowe osoby w skład zarządu , więc jak będzie taka potrzeba to mają większą siłę głosu niż dwie z poprzedniego zarządu.
Nie byłoby dobrze , gdyby nie było kontynuacji. Jest co prawda administracja ale wymiana wszystkich osób w zarządzie i to na koniec roku , kiedy trzeba ten rok zamknąć , rozliczyć i uzyskać absolutorium ? Lepszy czas na to jest zawsze na wiosnę , a na wiosnę te same osoby miały pełne poparcie. Myślę , że odrobina cierpliwości w tym wypadku nie zaszkodzi.
Obecnie najgorszą rzeczą jaka może się stać , to zbyt długie głosowanie nad ostatnimi dwoma uchwałami.
Bez uchwał stoimy w tym samym miejscu.
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Czw 19 Paź, 2006
A ja na tę starą firmę sprzątającą... tak bardzo nie narzekałam... Coś robili... i na klatkach i na trawnikach (nie tylko na tym, przed administracją). Widać było ich i efekty tej pracy...
Teraz od czasu do czasu... widać kogoś na klatce schodowej, kto zmywa podłogę... Ale, trawniki... auuu...
Może jestem przeczulona i upierdliwa, ale pas zieleni między Strusiami i albatrosami... woła o pomstę do nieba. Kilka razy częściej, widzę kogoś z Albatrosów, kto: zbiera śmietki, kosi trawę itd. Ostatnio sama ruszyłam tyłek i zebrałam większe śmiecie z pod balkonu (butelki, duży kawał plastiku, folia) bo mnie wq....y!!!
Jestem bardzo ciekawa, kim jest taki młodzian... opierający się od czasu do czasu o szczotkę czy łopatę... ew. gadający z panami od smieciarki. Główne zajęcia tego pana...
My tu gadu gadu, a czy wiadomo co z tymi uchwałami się obecnie dzieje ?
delfin , przyznaj szczeże zagłosowałeś ?
obie uchwały są gotowe i czekają na wszystkich w godzinach pracy administracji,
mało tego jak nie przyjdziesz , to będą ciebie nachodzić , a dalej to się zobaczy.
tekstu do przeczytania nie jest dużo , kolejek też nie ma no i jutro pojawi się oficjalna informacja - ważna informacja
Byłam na zebraniu i podpisałam jedną z nich. Nie wiem co z drugą, a jakoś do administracji mi ostatnio nie po drodze. Chyba się jednak wybiorę.
Dziwi mnie jednak cisza w tej sprawie, właśnie brak jakiejkolwiek informacji o tym że uchwały są do podpisania, nie mówiąc o ich treści. Nawet na stronie wspólnoty cisza w tej sprawie.
Ja byłam na zebraniu więc wiem, ale pozostałe 440 osób nawet nie wie, że ma coś podpisać. A od zebrania minęły już 2 tyg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum