Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
domofon
Autor Wiadomość
tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 21 Cze, 2006   domofon

hmm, od jakiegoś czasu mam na klatce nowy typ domofonu ...
do tej pory otwierałem drzwi kluczem, ale chyba jest sposób ustalenia kodu .... :roll:
może mi ktoś napisać instrukcję ? ...

mariuszb 
czasem gawędzi

Wysłany: Sro 21 Cze, 2006   

Kod dla każdego mieszkańca jest do odbioru w administracji.Było info na ten temat.

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

hmm ... było ? ... ja nie widziałem takiego info ...

dzięki za info :wink:

Delfin 
czasem gawędzi

Ja też nie widziałam żadnego info na ten temat, więc zaliczyłam wizytę w administracji. No i DZIAŁA ! :)

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Też odebrałem ... Pani była mocno zdziwiona, że nie widziałem info ...

hmm, potem się dowiedziałem, że info było na tablicy ogłoszeń, a nie na drzwiach :oops:

pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Czy już się nam zmienił administrator? Bo nie wiem, czy mogę iść i zapytać się: co z podlewaniem trawników... wszystkie wspólnoty leją wodę i trawa jakoś się trzyma, a u nas jak zawsze tylko przed wejściem do administracji... Nie chce mi się ciągle robić pół etatu za ogrodnika... :lol:

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

nie ... nie zmienił się ... ale podlać może i poprzedni :wink:

pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Przed chwilą odebrałam karteczkę z kodem. Pani z administracji była strasznie zdziwione: a co to dziś wszyscy z tymi kodami? Hihihihih... rzuciłam tylko: internet działa ;)
Oczywiście na pytanie o podlewanie, próbowała wsadzić mi kit: było dziś wszystko podlewane... a ja jestem na 100% pewna że nie. Nasz "szary koniec Meandra"... nie był na pewno... :-k

Kaffi 
Moderator
Z czeluści piekielnych ;-)

Szkoda że na klatkach nie umieścili informacji o kodach - też nic nie wiedziałam. Zastanawiał mnie ten przycisk z kluczem, ale doszłam do wniosku że u nas ta opcja jest nie aktywna ;-) .
A na poważnie - przecież dotychczas wszelkie informacje były wywieszane na drzwiach do klatek... Nawet na stronie www.strusia.pl nie ma takiej informacji.

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

gawron 
totalny rekordzista

tomasz-dominik napisał/a:
Kaffi napisał/a:
Nawet na stronie www.strusia.pl nie ma takiej informacji.

najszybciej informacje na ten temat znajdziecie na tym forum w watku pod o tym samym tytule.... rozumiem, ze warto troche ponarzekac ... ale czy zawsze jest ku temu powod?

http://www.slowicza.org/phpbb/viewtopic.php?t=1451

gleba, gleba i jeszcze raz gleba.... :lol: :lol: #-o

a i przy okazji podaje namiar na odpowiedzi, ktore dzis tu padaja... zgodnie z wczesniejsza deklaracja nie zakonczylem swojej dzialalnosci zwiazanej ze sprawami wspolnotowymi i wszystkie informacje --- nawet te ktore uznajecie nie wiedziec czemu jako tajne pod wskazanym linkiem znajdziecie ...(bez koniecznosci zamykania itd...) jedyniej informacji jakiej nie zdradze to stan konta... ale o dlugu mieszkancow wobec wspolnoty zawsze i wszedzie pisac bede

http://www.slowicza.org.pl/viewforum.php?f=86

p.s. prosze nie traktowac tego posta jako nieuczciwej konkurencji a jedynie przekazanie odpoiwedzi na pytania tu padajace... nie chce mi sie przeklejac...

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

no patrz, ale ja zaczałem od wyszukiwarki i nawet w niej wpisałem słowo domofon :shock:
nawet teraz znajduje tylko mój wątek ... dziwna sprawa .... ale dzięki za info ;-)

ale jak widzę sam zakładając tamten wątek szukałeś troszeczkę :P

gawron napisał/a:
p.s. prosze nie traktowac tego posta jako nieuczciwej konkurencji a jedynie przekazanie odpoiwedzi na pytania tu padajace... nie chce mi sie przeklejac...
wyjątkowo wybaczam .... bo przecież zwykle to ja jestem Twardogłowy :lol: żarcik taki :wink:

gawron 
totalny rekordzista

ale jak widzę sam zakładając tamten wątek szukałeś troszeczkę

przepraszam za niescislosc dotyczaca... nazwy watku... w poprzednim bylo domofony a nie domofon....

trzeba miec TD pamieci troche wolnej w glowie i wtedy bedziesz pamietal nawet posty z czasow pulsnetu i nie bedizesz mial problemy ze znalezieniem.... anawet jak nie znajdzesz to bedizesz pamietal ze bylo i wtedy napiszesz tak jak ja na samym poczatku.

powodzenia EOT

Kaffi 
Moderator
Z czeluści piekielnych ;-)

Wysłany: Czw 22 Cze, 2006   

gawron napisał/a:
Kaffi napisał/a:
Nawet na stronie www.strusia.pl nie ma takiej informacji.

najszybciej informacje na ten temat znajdziecie na tym forum w watku pod o tym samym tytule.... rozumiem, ze warto troche ponarzekac ... ale czy zawsze jest ku temu powod?

http://www.slowicza.org/phpbb/viewtopic.php?t=1451

gleba, gleba i jeszcze raz gleba.... :lol: :lol: #-o

Gawron, ja pisałam o potrzebie informacji pochądzących z Administracji/Zarządu. A w powołanym przez ciebie wątku pisałeś że musisz iść do administracji po kod, a nie że kody są dostępne w Administracji. To tak gwoli mojej potrzeby informacji :) .

A po drugie - nie wiem jak T-D, ale ja nie narzekałam - błędna interpretacja :) . To była jedynie moja uwaga i zdziwienie że nie było informacji.

Co do umiejscowienia informacji - na drzwaich nie było, na stronie nie było, i ja na tablicy ogłoszeń w klatce nie widziałam. Co parę dni sprawdzam czy pojawiły sie jakieś nowe ale niestety o kodach informacji nie widziałam. Teraz np. pojawiły się na tablicy wyniki głosowań.

Rozumiem że jak dla ciebie warto pośmiać się z pytań użytkowników, ale według mnie to jest nie na miejscu. Zupełnie nie rozumiem ironii w twoim poście :roll: .

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

gawron 
totalny rekordzista

a ja myslalem, ze juz jest po sprawie #-o ... :lol:
Z T-D (Moderatorem) wymienilismy uprzejmosci jakich dawno miedzy nami nie bylo :) i sprawa zalatwiona byla... ale Ty oczywiscie nie moglas odpuscic... :evil: :wink: :D
nawet wskazalem dlaczego faktycznie wyszukiwarka nie wyszukala tego samego slowa - "domofon" - usprawiedliwiajac choc odrobine T-D (sam wczesnej nie zauwazylem "y" tak jak i on odpowiadajac na moj post... zdumiony faktem, iz wyszukiwarka nie znalazla sam poszukalem dlaczego i opisalem to.

Kaffi napisał/a:
A w powołanym przez ciebie wątku pisałeś że musisz iść do administracji po kod, a nie że kody są dostępne w Administracji. To tak gwoli mojej potrzeby informacji

:lol: rozumiem --- choc roznicy miedzy potrzeba pojscia do adninistracji a tym ze sa tam dostepne nie widze roznicy. Domyslam sie, iz Ty oczekiwalas informacji na klatce lub stronie, ktora mowilaby, iz kod sam do Ciebie przyjdzie... :lol: :lol: :lol: (to nie ironia - tylko wyrazenie, iz ubawilem sie przednio czytajac Twoja wypowiedz)

Kaffi napisał/a:
Rozumiem że jak dla ciebie warto pośmiać się z pytań użytkowników, ale według mnie to jest nie na miejscu.

Zaraz, zaraz. Czy Ty przypadkiem mnie nie obrazasz lub mie masz zamiaru postawic w oczach Uzytkownikow w zlym swietle. Wskaz mi miejsce godzie sie z nich nasmiewalem!
Zaliczylem glebe tak jak zaliczam przy dobrym dowcipie czy zarcie jedynie z tego, iz na forum jest taki sam temat i nie zostal przez Moderatorow zapamietany. T-D wrecz bral w nim udzial a Ty zawsze dokladnie pamietalas mniej istotne posty na forum i zawsze zwracalas uwage innym w stylu "bylo". Przy okazji odczytalem Wasze posty jako narzekanie. Zamiast cieszyc sie z ulepszenia oczywiscie szukaliscie dziury w calym

Wracajac do Uzytkownikow... zauwaz, iz nie nabijam sie z Uzytkownikow a wrecz wypelniam to co im obiecalem. Skoro pytaja a pytania pozostaja bez odpowiedzi wskazalem miejsce, gdzie moga wszystkie odpowiedzi uzyskac. Nawet Ty i T-D mozesz uzyskac tam odpowiedzi na swoje pytania.
Kaffi napisał/a:
Teraz np. pojawiły się na tablicy wyniki głosowań.

no widzisz... ja "wieszam" odpowiedzi we wskazanym miejscu szybciej niz sie pojawiaja na klatkach a co wiecej czesto szybciej niz Ty zadasz pytanie... :)

p.s. nie zlosc sie, bo zlosc pieknosci szkodzi... :D

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

no z tą wymianą uprzejmości to nie przesadzaj, bo oczywiście musiałeś wypomnieć luki w pamięci :mrgreen: ale to nie jest temat tego wątku na którym powinniśmy się skupiać

Wątki wspólnotowe w mojej skromnej opinii mają pomagać uzyskać szerszej rzeszy Użytkowników informacje na temat życia ich wspólnoty, tak aby mniejszość co już coś wie podzieliła się tymi informacjami z innymi tak aby sami nie musieli dzwonić i ganiać do administracji czy zarządu (ani biegać na inne forum).

Ja nie narzekałem, byłem zdziwiony bo tego kodu i tak pewnie szybko nie będę używał .. jakoś nie jest mi niezbędny 8)

Pokój i spokój dla was wszystkich :D

Odpowiedz do tematu