Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 21 Cze, 2006 domofon
hmm, od jakiegoś czasu mam na klatce nowy typ domofonu ...
do tej pory otwierałem drzwi kluczem, ale chyba jest sposób ustalenia kodu ....
może mi ktoś napisać instrukcję ? ...
_________________ Zły to ptak, co własne gniazdo kala.
Wysłany: Sro 21 Cze, 2006
Czy już się nam zmienił administrator? Bo nie wiem, czy mogę iść i zapytać się: co z podlewaniem trawników... wszystkie wspólnoty leją wodę i trawa jakoś się trzyma, a u nas jak zawsze tylko przed wejściem do administracji... Nie chce mi się ciągle robić pół etatu za ogrodnika...
Przed chwilą odebrałam karteczkę z kodem. Pani z administracji była strasznie zdziwione: a co to dziś wszyscy z tymi kodami? Hihihihih... rzuciłam tylko: internet działa
Oczywiście na pytanie o podlewanie, próbowała wsadzić mi kit: było dziś wszystko podlewane... a ja jestem na 100% pewna że nie. Nasz "szary koniec Meandra"... nie był na pewno...
Szkoda że na klatkach nie umieścili informacji o kodach - też nic nie wiedziałam. Zastanawiał mnie ten przycisk z kluczem, ale doszłam do wniosku że u nas ta opcja jest nie aktywna .
A na poważnie - przecież dotychczas wszelkie informacje były wywieszane na drzwiach do klatek... Nawet na stronie www.strusia.pl nie ma takiej informacji.
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
hmm ... było ? ... ja nie widziałem takiego info ...
Kaffi napisał/a:
Nawet na stronie www.strusia.pl nie ma takiej informacji.
najszybciej informacje na ten temat znajdziecie na tym forum w watku pod o tym samym tytule.... rozumiem, ze warto troche ponarzekac ... ale czy zawsze jest ku temu powod?
a i przy okazji podaje namiar na odpowiedzi, ktore dzis tu padaja... zgodnie z wczesniejsza deklaracja nie zakonczylem swojej dzialalnosci zwiazanej ze sprawami wspolnotowymi i wszystkie informacje --- nawet te ktore uznajecie nie wiedziec czemu jako tajne pod wskazanym linkiem znajdziecie ...(bez koniecznosci zamykania itd...) jedyniej informacji jakiej nie zdradze to stan konta... ale o dlugu mieszkancow wobec wspolnoty zawsze i wszedzie pisac bede
p.s. prosze nie traktowac tego posta jako nieuczciwej konkurencji a jedynie przekazanie odpoiwedzi na pytania tu padajace... nie chce mi sie przeklejac...
no patrz, ale ja zaczałem od wyszukiwarki i nawet w niej wpisałem słowo domofon
nawet teraz znajduje tylko mój wątek ... dziwna sprawa .... ale dzięki za info
ale jak widzę sam zakładając tamten wątek szukałeś troszeczkę
gawron napisał/a:
p.s. prosze nie traktowac tego posta jako nieuczciwej konkurencji a jedynie przekazanie odpoiwedzi na pytania tu padajace... nie chce mi sie przeklejac...
wyjątkowo wybaczam .... bo przecież zwykle to ja jestem Twardogłowy żarcik taki
ale jak widzę sam zakładając tamten wątek szukałeś troszeczkę
przepraszam za niescislosc dotyczaca... nazwy watku... w poprzednim bylo domofony a nie domofon....
trzeba miec TD pamieci troche wolnej w glowie i wtedy bedziesz pamietal nawet posty z czasow pulsnetu i nie bedizesz mial problemy ze znalezieniem.... anawet jak nie znajdzesz to bedizesz pamietal ze bylo i wtedy napiszesz tak jak ja na samym poczatku.
hmm ... było ? ... ja nie widziałem takiego info ...
Kaffi napisał/a:
Nawet na stronie www.strusia.pl nie ma takiej informacji.
najszybciej informacje na ten temat znajdziecie na tym forum w watku pod o tym samym tytule.... rozumiem, ze warto troche ponarzekac ... ale czy zawsze jest ku temu powod?
Gawron, ja pisałam o potrzebie informacji pochądzących z Administracji/Zarządu. A w powołanym przez ciebie wątku pisałeś że musisz iść do administracji po kod, a nie że kody są dostępne w Administracji. To tak gwoli mojej potrzeby informacji .
A po drugie - nie wiem jak T-D, ale ja nie narzekałam - błędna interpretacja . To była jedynie moja uwaga i zdziwienie że nie było informacji.
Co do umiejscowienia informacji - na drzwaich nie było, na stronie nie było, i ja na tablicy ogłoszeń w klatce nie widziałam. Co parę dni sprawdzam czy pojawiły sie jakieś nowe ale niestety o kodach informacji nie widziałam. Teraz np. pojawiły się na tablicy wyniki głosowań.
Rozumiem że jak dla ciebie warto pośmiać się z pytań użytkowników, ale według mnie to jest nie na miejscu. Zupełnie nie rozumiem ironii w twoim poście .
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
a ja myslalem, ze juz jest po sprawie ...
Z T-D (Moderatorem) wymienilismy uprzejmosci jakich dawno miedzy nami nie bylo i sprawa zalatwiona byla... ale Ty oczywiscie nie moglas odpuscic...
nawet wskazalem dlaczego faktycznie wyszukiwarka nie wyszukala tego samego slowa - "domofon" - usprawiedliwiajac choc odrobine T-D (sam wczesnej nie zauwazylem "y" tak jak i on odpowiadajac na moj post... zdumiony faktem, iz wyszukiwarka nie znalazla sam poszukalem dlaczego i opisalem to.
Kaffi napisał/a:
A w powołanym przez ciebie wątku pisałeś że musisz iść do administracji po kod, a nie że kody są dostępne w Administracji. To tak gwoli mojej potrzeby informacji
rozumiem --- choc roznicy miedzy potrzeba pojscia do adninistracji a tym ze sa tam dostepne nie widze roznicy. Domyslam sie, iz Ty oczekiwalas informacji na klatce lub stronie, ktora mowilaby, iz kod sam do Ciebie przyjdzie... (to nie ironia - tylko wyrazenie, iz ubawilem sie przednio czytajac Twoja wypowiedz)
Kaffi napisał/a:
Rozumiem że jak dla ciebie warto pośmiać się z pytań użytkowników, ale według mnie to jest nie na miejscu.
Zaraz, zaraz. Czy Ty przypadkiem mnie nie obrazasz lub mie masz zamiaru postawic w oczach Uzytkownikow w zlym swietle. Wskaz mi miejsce godzie sie z nich nasmiewalem!
Zaliczylem glebe tak jak zaliczam przy dobrym dowcipie czy zarcie jedynie z tego, iz na forum jest taki sam temat i nie zostal przez Moderatorow zapamietany. T-D wrecz bral w nim udzial a Ty zawsze dokladnie pamietalas mniej istotne posty na forum i zawsze zwracalas uwage innym w stylu "bylo". Przy okazji odczytalem Wasze posty jako narzekanie. Zamiast cieszyc sie z ulepszenia oczywiscie szukaliscie dziury w calym
Wracajac do Uzytkownikow... zauwaz, iz nie nabijam sie z Uzytkownikow a wrecz wypelniam to co im obiecalem. Skoro pytaja a pytania pozostaja bez odpowiedzi wskazalem miejsce, gdzie moga wszystkie odpowiedzi uzyskac. Nawet Ty i T-D mozesz uzyskac tam odpowiedzi na swoje pytania.
Kaffi napisał/a:
Teraz np. pojawiły się na tablicy wyniki głosowań.
no widzisz... ja "wieszam" odpowiedzi we wskazanym miejscu szybciej niz sie pojawiaja na klatkach a co wiecej czesto szybciej niz Ty zadasz pytanie...
Wysłany: Czw 22 Cze, 2006
no z tą wymianą uprzejmości to nie przesadzaj, bo oczywiście musiałeś wypomnieć luki w pamięci ale to nie jest temat tego wątku na którym powinniśmy się skupiać
Wątki wspólnotowe w mojej skromnej opinii mają pomagać uzyskać szerszej rzeszy Użytkowników informacje na temat życia ich wspólnoty, tak aby mniejszość co już coś wie podzieliła się tymi informacjami z innymi tak aby sami nie musieli dzwonić i ganiać do administracji czy zarządu (ani biegać na inne forum).
Ja nie narzekałem, byłem zdziwiony bo tego kodu i tak pewnie szybko nie będę używał .. jakoś nie jest mi niezbędny
Pokój i spokój dla was wszystkich
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum