witam
niedawno dowiedzialem sie, ze obecna firma administrujaca, wyloniona w przetargu ofertowym za nasza zgoda otrzymala wypowiedzenie umowy. czy zarzad nie powinien informowac mieszkancow o takich dzialaniach?, czy po tym jak zarzad przemilczal fakt zmniejszenia ilosci osob w nim zasiadajacych wszystko jest kwestia uznaniowosci??
pozdr.
wasiel
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 07 Cze, 2006
hmm ... no to ciekawe ...
nie wiem jakie są umocowania prawne działania Zarządu, ale nawet jak Zarząd Wspólnoty może wykonywać takie czynności jak odwołanie administratora bez zgody mieszkańców wyrażonej uchwałą to moim zdaniem powinien nas przynajmniej poinformować o przyczynach odwołania
_________________ Zły to ptak, co własne gniazdo kala.
Wysłany: Czw 08 Cze, 2006
Zarząd już od dawna nas o niczym nie informuje ,co dowodzi że ma nas gdzieś lub ma coś do ukrycia.To że większość mieszkańców się nie interesuje wspólnotą nie znaczy że wszyscy.
Ja byłem zadowolony z pracy administracji,była to najlepsza firma z dotychczasowych.
Czy nie można wstrzymać tej zmiany?
Czy nie powinniśmy wybrać do zarządu pozostałych dwóch osób?
Czy nie powinna powstać rada mieszkańców która przyglądałaby się pracy zarządu?
Wysłany: Czw 08 Cze, 2006
mariuszb napisał/a:
Ja byłem zadowolony z pracy administracji,była to najlepsza firma z dotychczasowych.
ja nie widziałem wad tej współpracy ... co jednak nie oznacza, że takich nie było ... kwestia jedynie poinformowania mieszkańców
mariuszb napisał/a:
hmm, pewnie można nawet powrócić do tej firmy, przecież można ją ponownie wybrać ...
mariuszb napisał/a:
tu bym się nie upierał, jesli Ci co w nim są nie odczuwają potrzeby wsparcia to znaczy, że nie ma konieczności uzupełniania składu na siłę i w imię zasad, że jak miało być 5 to ma być 5 nawet jeśli pracy jest dla 3.
mariuszb napisał/a:
hmm, a potem Rada co się będzie przyglądać Radzie co się przygląda Zarządowi ...
Zarząd już od dawna nas o niczym nie informuje ,co dowodzi że ma nas gdzieś lub ma coś do ukrycia.To że większość mieszkańców się nie interesuje wspólnotą nie znaczy że wszyscy.
zgadzam sie w calej rozciaglosci i mysle, ze trzeba przejsc do czynow
no to mamy sporo czasu na dopracowanie nowych uchwał i propozycji .... coś około 9 miesięcy - zmiany " rodzą " się powoli szczególnie te z dobrego na lepsze
nadzwyczajnego trybu chyba nie ma co uruchamiać
zapraszam dziś na dyżur zarządu całą RADĘ MIESZKAŃCÓW
_________________ www.slowicza.org.pl ......prawie ? ... czyni wielką różnicę
Wysłany: Sro 21 Cze, 2006
Coś mi niejasno to wygląda ....
Administracja miała pewne niedociągniecia, ale z moich informacji wynika, że właśnie teraz zaczeli wychodzić na prostą ... i dostali list pożegnalny za dobrze szło ?
Jako mieszkaniec byłem zadwolony z ich działania, a enigmatyczna wypowiedź w stylu Administracja nie spełniła oczekiwań ... jest mocno niedopowiedziana i pozwala na domysły, że coś jest przed nami ukrywane. Być może były pewne niedociągnięcia w ich pracy, ale czemu nie byliśmy o nich informowani na bieżąco ? no i pytanie czy wad nie było znacznie mniej niż zalet ? musieli w końcu wyprostować sprawy po poprzedniej kiepskiej administracji ....
Wysłany: Sro 21 Cze, 2006
MIKI napisał/a:
Po co gdybać ?
Gdybałem po rozmowie z Administracją, teraz chciałbym wiedzieć czego mogę się dowiedzieć od Zarządu aby skonfronotować te poglądy. Jeśli już byłeś to napisz prosze i się podziel tak jak i ja to uczyniłem po rozmowie z administracją. Jaki były powody zmiany ?
Wysłany: Pią 23 Cze, 2006
Tomasz-Dominik , niestety tacy ludzie.zamiast podzielić się info napiszą "mogłeś być to bys wiedział" albo dlaczego nie byłeś - niestety. A tyle było o integracji ,pomocy sąsiedzkiej ale to tylko słowa.Myślę że tacy ludzie wiedzą to że nic nie wiedzą
A wracając do tematu w tej sprawie miało być info od zarządu.Info jest z którego nic nie wynika.po przeczytaniu owego wiem tyle samo co przed przeczytaniem.Czyli to że jak chcę sie czegoś dowiedzieć o naszych sprawach to zarząd przyjmuje we czwartki w godz.18.00 - 20.00. A jak ktoś nie może przyjśc to poprostu nie będzie wiedział i tyle.To jest poprostu kpina.
odnoszę wrażenie że zarząd wychodzi z takiego założenia:
Nie będziemy pisać żadnych informacji na papierze ,żadnych liczb(zadłużenie), stanu inwestycji bo potem trzeba będzie się z tego tłumaczyć.Jak zadłużenie mieszkańców będzie nadal rosło to też trzeba będzie to wytłumaczyć bo będzie papier porównawczy,coś nie zostanie zrobione a było napisane na papierze też trzeba to wytłumaczyć.
Zreszta im mniej osób wie co dzieje się we wspólnocie tym lepiej,mniej pracy ,mniej pytań ,mniej interesantów.Najlepiej sprawiać wrażenie że wszystko jest cacy
Gdyby napisali że obecnie zadłużenie mieszkańców jest w granicach 500 tyś to ludzie mogliby sądzić że w tym temacie od 6 miesięcy nic nie jest zrobione bo w tamtym okresie zadłużenie było takie same.Padały by uzasadnione ostarżenia że zarząd nic nie robi .Po co?Jeszcze ktoś zarządałby zmiany składu zarządu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum