Tomasz-Dominik , niestety tacy ludzie.zamiast podzielić się info napiszą "mogłeś być to bys wiedział" albo dlaczego nie byłeś - niestety. A tyle było o integracji ,pomocy sąsiedzkiej ale to tylko słowa.Myślę że tacy ludzie wiedzą to że nic nie wiedzą
fakt , są ludzie , którzy nic nie wiedzą ......
są ludzie , którzy swego czasu integrację międzysąsiedzką mieli i mają głęboko w d....
bo anonimowość na forum im bardziej pasuje
ja nie jestem anonimowy, dlatego piszę to co chcę napisać
mariusz-bee piszesz o naszym zarządzie ciekawe rzeczy , czy możesz się pod tym podpisać i zanieść im to na biurko ? myślę , że to uprościłoby wiele spraw
odpowiedzi na swoje pytania dostaniesz na 100% i bedziesz mógł z pierwszej ręki napisać o tym na forum
anonimowe dyskusje o nieanonimowych osobach ? 3 X NIE
_________________ www.slowicza.org.pl ......prawie ? ... czyni wielką różnicę
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 23 Cze, 2006
MIKI napisał/a:
są ludzie , którzy swego czasu integrację międzysąsiedzką mieli i mają głęboko w d....
bo anonimowość na forum im bardziej pasuje
To wolny kraj...
MIKI napisał/a:
ja nie jestem anonimowy
To czemu zmieniłeś avatar?
MIKI napisał/a:
odpowiedzi na swoje pytania dostaniesz na 100% i bedziesz mógł z pierwszej ręki napisać o tym na forum
Chciałbym bardzo ale zarzad nie daje mi tej szansy bo we czwartki z mojej strony jest to niemożliwe.
A ostatnie info na temat naszych spraw było bodajże w styczniu .
Chciałbym bardzo ale zarzad nie daje mi tej szansy bo we czwartki z mojej strony jest to niemożliwe.
A ostatnie info na temat naszych spraw było bodajże w styczniu .
jak ktoś chce to szuka sposobu , jak nie chce to przyczyny .....
jeśli faktycznie , tak jak mówią jesteś sparaliżowany ( co by wiele tłumaczyło ) i jedynym oknem na świat jest dla ciebie radio i net , to napisz na PW gdzie mam ci przyprowadzić P. K. Araka, a on na pewno ze mną do ciebie przyjdzie. W imię pomocy i integracji sąsiedzkiejoczywiście.
Ja w takich wypadkach jestem zawsze gotowy do działania.
P.S.
Inna plotka niesie , że jesteś tylko złośliwym programem - wirusem ( avatar ).
I na wieki pozostaniesz anonimowy.
Wysłany: Pią 23 Cze, 2006
Panowie, spokojnie ... wszystko da się wyjaśnić.
Nie toczmy własnych bitew pomiędzy sobą.
Jak tylko będę cos więcej wiedział to postaram się tą informacją z Wami podzielić o ile tak jak to zrobił MIKI nie okaże się, że jest to informacja zastrzeżona do publikacji powszechnej i nie mogę jej opisać na forum.
_________________ Zły to ptak, co własne gniazdo kala.
Jeśli zarząd widzi potrzebę zmian , bo coś nie jest OK , to je powinien zrobić i właśnie je robi. Mieszkańcy widzą tylko wierzchołek z całej góry ( podział obowiązków, wywiązywanie się z terminów ) i nie są w stanie ocenić jaka jest rzeczywistość - oczywiście mogą mieć uwagi krytyczne lub ich nie mieć , ale czy są w stanie ocenić np. czy pewnych rzeczy nie dałoby się zrobić jeszcze lepiej ? jeszcze szybciej ( rozliczenia )?
Następny administrator ma mieć jeszcze bardziej precyzyjnie sformułowane wymagania w umowie ze wspólnotą , którą reprezentuje zarząd ( zarząd ma całoroczne doświadczenie ) .
Czyli zarząd poprostu przykręca administratorowi śrubę.
A mieszkańcy ? Mieszkańcy są niezadowoleni ?
Roztrząsanie całej sprawy nikomu nie służy. Nikomu. Ja afery nie widzę - najnormalniejsza sprawa pod słońcem
- z jednym założeniem - że zarząd działa w naszym interesie.
A to jak pokazuje nasza krótka historia nie zawsze było takie oczywiste.
Mamy wreszcie zarząd wynagradzany - myślę , że nie mogą się czuć wykorzystywani.
Mamy zarząd wybrany spontanicznie i demokratycznie i o dziwo chyba tak źle jako wspólnota nie trafiliśmy. Czy musiało być od razu tak jak jest ? Ano nie. Mogło może być i lepiej ale mogło być też znacznie gorzej.
Kto chce na własnej skórze poczuć o co w tym wszystkim biega , niech zgłosi swoją kandydaturę na członka zarządu.
Dwa wakaty czekają. Ale wymagania zapewne są spore.
A wynagrodzenie dzielone jest wewnętrznie w zależności od wkładu pracy.
Jako członek wspólnoty zapraszam chętnych , nie do rządzenia ale do pracy i wzięcia współodpowiedzialności za nasze losy.
P.S.
To jest tylko moje osobiste zdanie na temat zmiany administratora.
Podobnież w biznesie nie ma sentymentów.
p.s. dodam tylko, iz jako osoba nie do konca poczatkowo poinformowana w chwili pozyskania info o zmianie administratora troche sie zdenerwowalem na decyzje zarzadu.
a co do spontanicznosci to nie przesadzajmy... ile to czasu trwalo dobrze Wiesz... to byla walka. Tak to byla walka i nie boje sie tego slowa uzyc.
Wysłany: Pon 17 Lip, 2006
hmm, na krzaczki nie zwróciłem uwagi ... ale to chyba nie ten wątek .. chyba, że odchodzący administrator zabrał je ze sobą
a co do aktualności telefonów to ... wiem, że jeszcze przez jakiś czas poprzedni administrator miał się zajmowac sprawami naszej wspólnoty (np. sprzątaniem) .. nie wiem natomiast kto miał się zajmować pozostałymi kkwestiami do czasu wybrania nowej firmy zarządzającej
_________________ Zły to ptak, co własne gniazdo kala.
Wysłany: Pon 17 Lip, 2006
Byłam w administracji w ostatni piątek. Chciałam się dopytać, bo wrzucono do skrzynki nowe stawki czynszu. Siedziała jakaś pani w srednim wieku, która nie bardzo potrafiła mi sprawdzić moje rozliczenia w komputerze...
Przepraszam, ale ja nie potrafię obsługiwać tego programu... to po co tam siedziała?
Ani to księgowa, ani zarządca...
Dowiedziałam się jedynie, że rozliczenia za wodę czy ogrzewanie mają być na koniec lipca... Zobaczymy kto będzie płacił i ile...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum