Taka sytuacja, o ile pamiętam, miała miejsce w pierwszym zarządzie. Ale jeśli chodzi o obecny zarząd to pierwsze słyszę. Moje prywatne zdanie - nikt na osiedlu nikogo przecież siłą nie trzyma, członek zarządu to też zwykły mieszkaniec, i może się wyprowadzić. Ale nie wiem jak to wygląda od strony formalno-prawnej. Myślę jednak że powinno się mieszkańców poinformować.
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
Wysłany: Sro 16 Sie, 2006 Re: czy to prawda, ze czlonek zarzadu sprzedal mieszkanie??
wasiel napisał/a:
witam
czy prawda jest, ze jeden z czlonkow zarzadu sprzedal mieszkanie i przestal byc czlonkiem Naszej wspolnoty?
Prawda. Pan Krzysztof Arak sprzedał mieszkanie, co wiem od niego samego. Ale chyba ma u Was sklepik (tak mi się przynajmniej wydaje) wobec czego byłby nadal członkiem wspólnoty.
Inna sprawa, że ustawa o własności lokali nie zabrania osobom spoza grona właścicieli zasiadania w zarządzie wspólnoty.
Panów ze sklepikami w Zarządzie jest dwóch. Jeden Pan najpierw postawił sklepik a potem wszedł do składu zarządu, a drugi Pan najpierw pojawił się w Zarządzie a potem postawił sklepik
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
Panów ze sklepikami w Zarządzie jest dwóch. Jeden Pan najpierw postawił sklepik a potem wszedł do składu zarządu, a drugi Pan najpierw pojawił się w Zarządzie a potem postawił sklepik
witam
ja tez jakos w obu sklepikach widuje jednego Pana, choc rzeczywiscie przez chwile kazy mial swoj
No to najwidoczniej nie mam aktualnych informacji, ale wiedziałam że na ciebie gawron zawsze można liczyć . Ale nigdy tak nie było? Podziel się wiedzą .
_________________ Kaffi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum