Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
czy to prawda, ze czlonek zarzadu sprzedal mieszkanie??
Autor Wiadomość
wasiel 
lubi się odzywać

Wysłany: Pią 04 Sie, 2006   czy to prawda, ze czlonek zarzadu sprzedal mieszkanie??

witam
czy prawda jest, ze jeden z czlonkow zarzadu sprzedal mieszkanie i przestal byc czlonkiem Naszej wspolnoty?

Kaffi 
Moderator
Z czeluści piekielnych ;-)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Nie 06 Sie, 2006   

Taka sytuacja, o ile pamiętam, miała miejsce w pierwszym zarządzie. Ale jeśli chodzi o obecny zarząd to pierwsze słyszę. Moje prywatne zdanie - nikt na osiedlu nikogo przecież siłą nie trzyma, członek zarządu to też zwykły mieszkaniec, i może się wyprowadzić. Ale nie wiem jak to wygląda od strony formalno-prawnej. Myślę jednak że powinno się mieszkańców poinformować.

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

Basik 
nie boi się klawiatury

Wysłany: Sro 16 Sie, 2006   Re: czy to prawda, ze czlonek zarzadu sprzedal mieszkanie??

wasiel napisał/a:
witam
czy prawda jest, ze jeden z czlonkow zarzadu sprzedal mieszkanie i przestal byc czlonkiem Naszej wspolnoty?

Prawda. Pan Krzysztof Arak sprzedał mieszkanie, co wiem od niego samego. Ale chyba ma u Was sklepik (tak mi się przynajmniej wydaje) wobec czego byłby nadal członkiem wspólnoty.
Inna sprawa, że ustawa o własności lokali nie zabrania osobom spoza grona właścicieli zasiadania w zarządzie wspólnoty.

Delfin 
czasem gawędzi

Wysłany: Sro 16 Sie, 2006   

Basik napisał/a:
Pan Krzysztof Arak sprzedał mieszkanie, co wiem od niego samego. Ale chyba ma u Was sklepik

A mi się zawsze wydawało, że tylko jeden członek naszego zarządu ma tu sklepik i nie mam na myśli p. Krzysztofa...

Kaffi 
Moderator

Wysłany: Czw 17 Sie, 2006   

Panów ze sklepikami w Zarządzie jest dwóch. Jeden Pan najpierw postawił sklepik a potem wszedł do składu zarządu, a drugi Pan najpierw pojawił się w Zarządzie a potem postawił sklepik :)

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

gawron 
totalny rekordzista

Kaffi napisał/a:
Panów ze sklepikami w Zarządzie jest dwóch.

Fałsz! - błędna informacja!

wasiel 
lubi się odzywać

Kaffi napisał/a:
Panów ze sklepikami w Zarządzie jest dwóch. Jeden Pan najpierw postawił sklepik a potem wszedł do składu zarządu, a drugi Pan najpierw pojawił się w Zarządzie a potem postawił sklepik :)

witam
ja tez jakos w obu sklepikach widuje jednego Pana, choc rzeczywiscie przez chwile kazy mial swoj :)

Kaffi 
Moderator

gawron napisał/a:
Kaffi napisał/a:
Panów ze sklepikami w Zarządzie jest dwóch.

Fałsz! - błędna informacja!

No to najwidoczniej nie mam aktualnych informacji, ale wiedziałam że na ciebie gawron zawsze można liczyć :) . Ale nigdy tak nie było? Podziel się wiedzą :) .

gawron 
totalny rekordzista

Kaffi napisał/a:
No to najwidoczniej nie mam aktualnych informacji,

dlatego zanim poda sie informacje trzeba, albo ja sprawdzic, albo opatrzyc stosownym komentarzem a nie stwierdzac pewnik. :)
Kaffi napisał/a:
ale wiedziałam że na ciebie gawron zawsze można liczyć

tylko wtedy kiedy ktos narzeka, albo wprowadza w blad.. :)
Kaffi napisał/a:
Ale nigdy tak nie było? Podziel się wiedzą

Prosze bardzo... chetnie sie podziele... bylo, ale nie jest. :lol:

Odpowiedz do tematu