Wysłany: Sob 26 Maj, 2007 czy jest szansa na uratowanie osiedla??
Niedawno kupilam mieszknie przy ulicy Strusia 5, bardzo zmartwilo mnie to ze osiedle sie sypie, nie wiem co teraz zrobic? Sprzedac czy pomieszkac rok, moze dwa?
Co proponujecie mieszkańcy? Czy wszyscy stamtąd uciekają?
Będę wdzieczna za wszystkie wskazówki! pozdrawiam!
Wysłany: Sob 26 Maj, 2007 Re: czy jest szansa na uratowanie osiedla??
ollie88 napisał/a:
Niedawno kupilam mieszknie przy ulicy Strusia 5, bardzo zmartwilo mnie to ze osiedle sie sypie, nie wiem co teraz zrobic? Sprzedac czy pomieszkac rok, moze dwa?
Co proponujecie mieszkańcy? Czy wszyscy stamtąd uciekają?
Będę wdzieczna za wszystkie wskazówki! pozdrawiam!
Witam u "Słowika" Gdzie się tak sypie? Trochę się sypało, ale to już chyba poprawione... Poduszka już w ogóle się nie sypie, więc powinno być coraz lepiej. Nie sądzę, żeby był jakiś exodus mieszkańców.... Ktoś może się lepiej orientuje w tym temacie?
pozdrawiam
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Nie 27 Maj, 2007
Ach przez te "remonciki" na Strusiej - wyspać się w weekend nie można
Ciepło się zrobiło - ludzie okna pootwierali a tu młoty poszły w ruch....
a odpowiedając na powyższe pytanie - to chyba łatwiej strzelić w totka 6, niż znaleźć odpowiedź...Ceny mieszkań rosną (nie wyłączając Slowiczej) wiec warto na spokojnie i na chłodno podejmować decyzję
Pozdrawiam
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
czy zauważyłaś/eś jakieś masowe ucieczki?
co i gdzie się sypie? podaj jakieś konkrety i nie panikuj.
Wspólnota nasza zorganizowała remont co poniektórych balkonów i tarasów nie czekając aż zaczną totalnie się rozpadać.
Lepiej jest zapobiegać niż leczyć. To bardzo dobre podejście do sprawy i tak powinno być w większym wymiarze stosowane.
_________________ Jak zbudować życie bogate w czas?
jest pomysł.
przeważnie tak bywa, ilu ekspertów tyle opini
często jest tak,że czyjeś zdanie weżmiemy sobie za pewnik a po jakimś czasie okazuje się ,że ten ktoś poprostu nie skupił sie na tym co dla nas ważne ,tylko skupił się na tym aby zabrać głos.
Wszędzie jest dobrze gdzie jesteśmy, a tam gdzie nas niema ,może być najlepiej, tylko co nam po tym?
_________________ Jak zbudować życie bogate w czas?
jest pomysł.
wiem, że można wyjść na spacer, ale jestem 300 km od warszawy
Mam pytanko, jak przebiega ten remont i które bloki będą robione? Czy bedą remontowane wszystkie bloki ul. Strusia i czy remont dotyczy tylko balkonów i tarasów?
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!
Witam wszystkich. Lada moment będę nową mieszkanką osiedla i właścicielką mieszkania na ulicy Strusia. Muszę się jednak przyznać, że pomimo wpłacenia zaliczki- popadam w małą paranoję …. Im więcej interesuje się kwestią osiedle tym bardziej nasila się przerażenie…Wypowiedzi ludzi na forach, opinie innych deweloperów, mieszkańców Piaseczna- wszystkie kolejne wypowiedzi i artykuły świadczą na niekorzyść tej inwestycji…Czy to prawda odnośnie kłopotów z gruntem i związaną z tym sytuacją prawną? Czy bloki są rzeczywiście tak fatalnej jakości ,z kiepskich materiałów, a mieszkańcy borykają się z ogromna ilością wad i mankamentów co powoduje same kłopoty, albo prowadzi do cyrków z inwestorem itp.…? Czy rzeczywiście wycofać się z umowy, czy nie ma żadnych pozytywów? Zgłaszam się więc do Wszystkich mieszkańców z prośbą o opinie i uwagi i pomoc w podjęciu decyzji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum