Wszystkie te strasznie złe opinie są mocno przesadzone!
Ja tu mieszkam od ponad roku kupiliśmy mieszkanie na Albatrosów i przyznam szczerze ze jest rewelacja, miło czysto schludnie i bezpiecznie. Nie wiem jak innym ale nam odpowiada!
zgadzam sie, no moze poza kupskami na chodnikach, ktore lacza albatrosy i strusie... biednym psiakom zagrodzono tereny zielone, a wlasciciele olewaja temat i pozwalaja na stawianie klocow gdzie popadnie... kazdego ranka nowa mina, czasem strach wracac wieczorem
_________________ Gość drop your pants!!! Resistance is futile >:]
Planuje zakup mieszkania w Waszej okolicy. Mam tylko jedną wątpliwość... Ile czasy będę jechał do pracy(Centrum Warszawy)? Lepiej autobusem i metrem, czy też pociągiem?
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 14 Mar, 2008
Z ulicy Strusiej dojazd samochodem do metra Wilanowska waha się zależnie od pory dnia od 15 do 70 minut
autobusem - zdezelowany Ikarus od 45 do 90 minut
Express Piaseczno (niestety już nie jeżdzi) 30 - 75min
jest jeszcze pociąg który do centrum jedzie ok 50 min ale musisz pokonać ok. 2 km drogi na stację po błocie - chodnika brak
metro - na ulotkach wyborczych każdego kandydata przed wyborami potem cisza
nasłuchałam się o walacych ścianach , spadajacych tynkach , w prawdzie teraz mieszkam na blokowisku w Warszawie i wszystko będzie lepsze niż dresiarze , zdemolowane klatki i meliny na każdym piętrze
tylko nie chce sie znowu wbic w jakieś problemy :/
A do tego czytam że zostało cofnięte pozwolenie na budowę i co eksmitują nas jak to się wszystko rozwiązało ?i jeszcze jedna sprawa czy tam się kupuje mieszkanie w własnością ziemi pod mieszkaniem?
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pon 06 Paź, 2008
Dredowa, a kupujesz to mieszkanie w tzw. "Poduszce" (tym, najwyższym bloku na osiedlu)? Czy w Meandrze (tzw. "centrum handlowym" - bo, najwięcej sklepów jest na terenie wspólnoty)? Jeśli Meander, gratuluję i nie powinnaś raczej żałować. Tu, naprawdę nie jest tak źle... Jeśli "Poduszka"... hmmm... kwestia gustu. Jak dla mnie, za ciasno i ta tzw. studnia w środku... nie pasuje mi.
Co do dojazdów na trasie Piaseczno - Wilanowska... Wszystko zależy od pory dnia... Rano (między 6-7) zajmuje mi to nie więcej, niż 35-40 minut (jadę 709). Wieczorkiem (tj. 19-20) ok. godziny.
No i nie jest najgorzej. Są 2 miejskie autobusy, wrócił Ekspres Piaseczno (bardzo przez nas lubiany), jest kilka prywatnych linii. Nie można tak strasznie narzekać...
He he ja zaczynam prace o 5.30 lub o 13.30 a wracam ok godz 14lub 21 dla tego nie boje się korków, nawet kupiłam już WKM na podmiejskie
wprowadzam się najprawdopodobniej w sobotę bardzo się cieszę że wyprowadzę się z tego cholernego menelskiego blokowiska
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum