Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Sro 12 Lip, 2006 Czy w szkołach potrzebny jest internet?
Ciekawy artykuł:
Cytat:
Czy w szkole rzeczywiście potrzebny jest Internet? Clifford Stoll w swojej najnowszej książce proponuje, żebyśmy jeszcze raz zadali sobie to pytanie.
Gdyby Witold Gombrowicz dzisiaj pisał Ferdydurke, to w słynnym dialogu profesora Pimki z uczniem Gałkiewiczem o obowiązkowym zachwycie twórczością wieszcza śmiało mógłby zamiast Słowackiego pisać o Internecie w szkole: "Gałkiewicz, dlaczego pracownia internetowa w każdej szkole jest niezbędna? Ależ, Panie Profesorze, mi wcale ten Internet nie jest potrzebny. Gałkiewicz, stawiam ci pałkę. W XXI wieku w każdej szkole musi być pracownia internetowa"...
Facet ma sporo racji, szczególnie z tymi telewizorami. Sam pamiętam telewizory stojące w każdej sali - w ciągu całej mojej nauki, zarówno w podstawówwce jak i w liceum, wziąłem udział może w czterech 'telewizyjnych' lekcjach - i nie było to nic, czego nie mógł przekazać nauczyciel.
[/quote]
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum