Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
ZAOPIEKUJ SIE MNĄ !!!!!!
Autor Wiadomość
Pohor 
Moderator

Wspólnota: Pelikanów
Wysłany: Pon 23 Maj, 2005   

modliszka napisał/a:
Marcin napisał/a:
No nie wiem - nasza, szóstkowa brama jest cały czas sprawna.

Natomiast z naszych okiem obserwujemy ciekawe i niekonwencjonalne zabawy osiedlowej młodzieży:
1. jazda na rowerze po najwyższej kondygnacji niedokończonego bloku "kwiatków" - skóra cierpnie jak się pomyśli jakie mogą być konsekwencje
2. wojny morskie prowadzone na tratwach pływających w wykopie pod trzeci budynek kwiatków

No i oczywiście nieśmiertelna zabawa w opluwanie domofonów - jakiś czas był spokój, teraz znowu jakiś młodzieniec z nadczynnością ślinianek grasuje po klatkach pelikanich - nie wiem czy tylko u nas, czy też raczy równiez inne budynki...

moze warto pamietac o numerze 997 :evil:
rodzicom przypomniec, ze mają pociechy :?

moze juz ktos dzwonil ...
...i dlatego opluwaja nam teraz domofony
:)

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Wto 24 Maj, 2005   

Masakryczny jest ten przejazd przez Tukanów ... :shock:
Dzieciaki biegają przed samochodem, albo starają się go gonić kiedy już je samochód minie ...
Wczoraj myślałem, że mi sie dziecko w koło wkręci ... w takim tempie podjechało z tyłu do zderzaka :evil:
Ja rozumiem, że między tymi blokami jest plac zabaw i staram się jechać nie szybciej niż 10/h, ale nawet przy takiej prędkości nie trudno o wypadek ...

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

tomasz-dominik napisał/a:
Dzieciaki biegają przed samochodem, albo starają się go gonić kiedy już je samochód minie ...
Wczoraj myślałem, że mi sie dziecko w koło wkręci ... w takim tempie podjechało z tyłu do zderzaka :evil:
Ja rozumiem, że między tymi blokami jest plac zabaw i staram się jechać nie szybciej niż 10/h, ale nawet przy takiej prędkości nie trudno o wypadek ...

Miałam identyczne odczucie, przechodząc tamtędy pewnego pięknego dnia.
Dzieci bawia sie na schodach, na chodniku i na ulicy. Czy wyobraźnia rodziców jest tak mało rozwinięta, żeby przewidzieć skutki takiej swobody ?

Biała 
totalny rekordzista
wc

modliszka napisał/a:

Miałam identyczne odczucie, przechodząc tamtędy pewnego pięknego dnia.
Dzieci bawia sie na schodach, na chodniku i na ulicy. Czy wyobraźnia rodziców jest tak mało rozwinięta, żeby przewidzieć skutki takiej swobody ?

No sorki musze tu nawiązać do właścicieli psów.
Bo jeżeli ich wyobraźnia jest malutka a są także właścicielami dzieci, to czeg się spodziewać????
Nic dobrego :) :)
To jest na zasadzie - lataj i rób co chcesz:) a potem będziemy nad tym myleć.

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

To dobrze że przepraszasz, Biała, bo to nawiązanie to ni przypiął ni wypiął. Co ma jedno z drugim? No chyba że tobie wszystko kojarzy się in minus z psami, wtedy rozumiem i współczuję. Rzecz jasna paralela do kotów osiedlowych nawet ci przez myśl nie przeszła? Ach tak - racja. Owe miłe zwierzątka przeciez nie mają właścicieli...

Nie wiem czy określenie "właściciel" jest adekwatne do rodzica. Znak róności postawiony przez ciebie między dziećmi i psami jest co najmniej niesmaczny.

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Marcin napisał/a:

Nie wiem czy określenie "właściciel" jest adekwatne do rodzica. Znak róności postawiony przez ciebie między dziećmi i psami jest co najmniej niesmaczny.

no nie czepiajmy się każdego sformułowania ... :wink:

chodziło o troskę i opiekę nad dziećmi ... a porównanie co do opiekuńczości nad posiadanymi zwierzakami było adekwatne bo mówiło o charakterze człowieka

chociaż na tym wątku nie wszczynajmy wzajemnej agresji :evil:

Jagatha 
chętnie gawędzi

Marcin napisał/a:

chodziło o troskę i opiekę nad dziećmi ... a porównanie co do opiekuńczości nad posiadanymi zwierzakami było adekwatne bo mówiło o charakterze człowieka

Zaraz, albo mi się wydaje, albo Biała nie pisała na temat. Ale może mi się wydaje i autorka wątku (Modliszka) miała na myśli jednak opiekę nad psami.
Tylko patrzeć, jak kolejny temat skończy się psią kupą, czyli w dość martwym i śmierdzącym punkcie.

"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Jagatha napisał/a:

Zaraz, albo mi się wydaje, albo Biała nie pisała na temat. Ale może mi się wydaje i autorka wątku (Modliszka) miała na myśli jednak opiekę nad psami.
Tylko patrzeć, jak kolejny temat skończy się psią kupą, czyli w dość martwym i śmierdzącym punkcie.

Modliszka, napisała topic w kontekscie dzieci, nie psów !
Wydaje mi sie czytelny i zrozumiały.
Faktycznie wypowiedz Bialej byla z lekka zagmatwana i posunęła sie do niefortunnego porównania opieki nad dziećmi z opieką nad psami. Dla mnie nie ma co porównywac, bo więzi są jakby troszke inne.
Marcin, nie wszczyna awanturki, tylko krytycznie odnosci sie do tego porównania - ma prawo !
A wszyscy niech otworzą szeroko zamkniete oczy, to w kupę napewno nikt nie wdepnie :wink: :twisted:

Jagatha 
chętnie gawędzi

modliszka napisał/a:

Modliszka, napisała topic w kontekscie dzieci, nie psów !
Wydaje mi sie czytelny i zrozumiały.
Faktycznie wypowiedz Bialej byla z lekka zagmatwana i posunęła sie do niefortunnego porównania opieki nad dziećmi z opieką nad psami. Dla mnie nie ma co porównywac, bo więzi są jakby troszke inne.
Marcin, nie wszczyna awanturki, tylko krytycznie odnosci sie do tego porównania - ma prawo !
A wszyscy niech otworzą szeroko zamkniete oczy, to w kupę napewno nikt nie wdepnie :wink: :twisted:

Modliszko, nic dodać nic ująć, podsumowanie świetne.
Więc niech się moderator "T-D" tak nie nerwicuje o wszystko, bo osiwieje w szybkim tempie. Nie zawsze w każdym temacie będziemy sobie na wzajem kadzić, przesyłać uśmiechy i pozdrowienia, więc trzeba troszkę dystansu nabrać. 8)

"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Jagatha napisał/a:

Więc niech się moderator "T-D" tak nie nerwicuje o wszystko, bo osiwieje w szybkim tempie. Nie zawsze w każdym temacie będziemy sobie na wzajem kadzić, przesyłać uśmiechy i pozdrowienia, więc trzeba troszkę dystansu nabrać. 8)

Faktycznie, możliwe, że mam zbyt pokojowe nastawienie do życia :lol:
Cieszę się jednak, że Was obie w tym wątku pogodziłem ;-)

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Marcin napisał/a:

Nikt agresji wszczynać nie zamierza. Z kolei również nie mam zamiaru się nie czepiać czegoś co w moim mniemaniu jest absolutnie nieakceptowalne. Nie wiem T-D co miałeś na myśli pisząc o adekwatności porównania i mam nadzieję że cię źle zrozumiałem.

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Marcin napisał/a:
Nikt agresji wszczynać nie zamierza. Z kolei również nie mam zamiaru się nie czepiać czegoś co w moim mniemaniu jest absolutnie nieakceptowalne. Nie wiem T-D co miałeś na myśli pisząc o adekwatności porównania i mam nadzieję że cię źle zrozumiałem.

rozumiem, ale nie traktujcie moich wypowiedzi jako czepialskich, ja staram się czasem uspokoić nastroje ... :wink:
co do wypowiedzi to nie traktuj, że postawiłe równoważnik pomiędzy dziećmi i psami, albo czymkolwiek innym :lol: odniosłem się jedynie do tego, że może to opisywać charakter osób ... a to, że komuś się nieszczęśliwie ułożyło sformułownie zdania to już inna broszka :?

marekneon 
totalny rekordzista
ROBI KANAPKĘ

I tam czepiacie się Biała po prostu w obrazowy dla niej sposób opisała sprawę niegrzecznych dzieci i tyle. :D :wink:

Pohor 
Moderator

Wspólnota: Pelikanów

iiiii tam, troszke sie poczepiamy, troszke poargumentujemy, trosze glowke pogimnastykujemy.
A mi sie z Wami bardzo fajnie wieczorki spedza :P :P

marekneon 
totalny rekordzista
ROBI KANAPKĘ

Pohor napisał/a:
iiiii tam, troszke sie poczepiamy, troszke poargumentujemy, trosze glowke pogimnastykujemy.
A mi sie z Wami bardzo fajnie wieczorki spedza :P :P
To na zdrowie :D

Odpowiedz do tematu