Różnie działa nasza poczta, jednak od czego ma się sąsiadów . Patrząc na zagubione listy i awiza (pozostawione na skrzynkach) wpadłam na pomysł abyśmy pomogli odbiorcom je odnaleźć . Wiadomo jednak że nie należy podawać wszystkich szczegółowych danych ze względu na Ustawę o ochronie danych osobowych...
Tak więc ja zaczynam:
Strusia 8B - na odbiorcę czeka list kierowany dla MDiM G. (Strusia 8 m 28 ) od ARM M.
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Pon 02 Sty, 2006
Tydzień temu niosłam list na Strusią 6a a dzisiaj do sąsiadów klatkę obok (bankowy list z pinem do karty)...Co za listonosz?, Co za poczta ?
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
a do nas dotarł rachunek za prąd na nazwisko jakiejś obcej pani ale dokładnie nasz adres... co ciekawe na fakturze jest równiez adres, chyba zameldowania, tej pani w ... Gliwicach i rachunek też z jakiegoś zakładu energetycznego w Gliwicach
ciekawa pomyłka... żeby tylko, znając abstrakcje naszego kraju, nie wyszło na to że musimy to zapłacić
_________________ Gość wygladasz dzisiaj przepięknie!
ooo a Drus teraz wyjal ze skrzynki awizo powtorne z informacja, iz termin odbioru uplywa w dniu 2 stycznia, to wczoraj. Zaznacze, ze awiza pierwszego nie bylo, a to sie pojawilo dzisiaj.
Mysle, ze dobrze by bylo zglosic to na poczte.
jak troche takich reklamacji przyjma to moze cos sie zmieni.
_________________ --
Joanna
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Wto 03 Sty, 2006
Kaffi napisał/a:
Drusie napisał/a:
Mysle, ze dobrze by bylo zglosic to na poczte.
Tylko czy to coś da.....?
Pomoże, nie pomoże, ale próbować zawsze warto
Ja przy najbliższym spotkaniu z panem listonoszem, nie omieszkam uświadomić mu, że Święta i Sylwester dawno się skończyły i pora, żeby wytrzeźwieć
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
ooo a Drus teraz wyjal ze skrzynki awizo powtorne z informacja, iz termin odbioru uplywa w dniu 2 stycznia, to wczoraj. Zaznacze, ze awiza pierwszego nie bylo, a to sie pojawilo dzisiaj.
miałam jakies 2 mies temu podobna sytuacje i kiedy odbierałam paczke na poczcie nieomieszkałam poinformować o tym ze pierwszego awizo nie było... a pani ze oni maja problem z dostawcami paczek - tymi listonoszami co dostarczają paczki i oni sie zmieniaja prawie co tydzień i ona nic na to nie może poradzic
_________________ Gość wygladasz dzisiaj przepięknie!
miałam jakies 2 mies temu podobna sytuacje i kiedy odbierałam paczke na poczcie nieomieszkałam poinformować o tym ze pierwszego awizo nie było... a pani ze oni maja problem z dostawcami paczek - tymi listonoszami co dostarczają paczki i oni sie zmieniaja prawie co tydzień i ona nic na to nie może poradzic
Do nas nie dotarło do Piaseczna parę przesyłek więc co poniektóre zaczęliśmy zamawiać na adres rodzinki w Warszawie. I tam jakoś nigdy nie było takich problemów. Albo tak się akurat złożyło albo faktycznie coś z tą Piaseczyńską pocztą jest nie tak...
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum