Wspólnota: Poduszkowiec
Wysłany: Nie 27 Kwi, 2008 Zaczęło się ciepło i już idioci robią wieś na osiedlu :)
Przyszła wiosna, mieszkańcy osiedla zaczęli otwierać okna od swoich mieszkań i jak każdej wiosny znajdzie się kilku idiotów, którzy tylko czekają, by pochwalić się swoimi upodobaniami muzycznymi z innymi. Nie są one niestety wysokich lotów. Czemu nikt nie puści choćby Czajkowskiego ? Zastanawiam się ilu z nich przeczyta ten wątek na forum.
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Nie 27 Kwi, 2008
So, jesteś z "Poduszki" (nie wiem, z której strony masz okna)... Poczekaj jeszcze troszkę, w bloku "Misiów" w jednym z mieszkań, ktoś ćwiczy na skrzypcach, fortepianie czy flecie... Niestety, nie pamiętam.
Muzyki poważnej, też można mieć dość...
Już sama nie wiem, co gorsze. "Majteczki..." na full, czy coś innego...
Wspólnota: Poduszkowiec
Wysłany: Nie 27 Kwi, 2008
ciekawe chciałbym posłuchać. zastanawiam się w ile sekund miałbym straż miejską pod swoimi drzwiami, gdybym przywiózł do mieszkania swoje garki i zaczął tu na nich ćwiczyć
ostatniego lata u piguły był taki zatwardziały perkusista...
a co do upodobań muzycznych w poduszce, polecam zlokalizować, grzecznie zapukać i wyjaśnić przyczynę wizyty. w 80% działa.
W pozostałych przypadkach trzeba generować kwity i potem do administracji.
Jak koleś jest uparty to można mu nawet mieszkanie sprzedać a jego wystawić z torbami na chodnik. Tyle teoria, ale jak są kwity to jest podstawa do eskalacji działań. Bez tego to formalnie problemu nie ma, nie było itd.
Aha, od 22 obowiązuje cisza nocna, więc i to można wykorzystać.
Dodatkowo zabronione jest rozpalanie grilla na balkonie więc jak złapiesz takiego delikwenta, conajmniej do administacji trzeba donieść.
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pon 28 Kwi, 2008
ogr napisał/a:
...ostatniego lata u piguły był taki zatwardziały perkusista...
Gdzie??? Ja nic nie wiem...
Kojarzę tylko mojego sąsiada, ale on gra na gitarze i to naprawdę dość rzadko. Jeśli chodzi o repertuar, to na tapecie są np. kawałki Dżemu itp. Czyli ok.
Kojarzę tylko mojego sąsiada, ale on gra na gitarze i to naprawdę dość rzadko. Jeśli chodzi o repertuar, to na tapecie są np. kawałki Dżemu itp. Czyli ok.
Fakt, zdarza mu się
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum