Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: tomasz-dominik
Pią 21 Kwi, 2006
WYBORY SAMORZADOWE 2006 - CZ I

KANDYDACI
Basik
4%
 4%  [ 2 ]
Dar
4%
 4%  [ 2 ]
Delfin
0%
 0%  [ 0 ]
Drew
20%
 20%  [ 10 ]
Gawron
24%
 24%  [ 12 ]
Kania
8%
 8%  [ 4 ]
Khemair
4%
 4%  [ 2 ]
Krzysztofarak
10%
 10%  [ 5 ]
Lukasfot
0%
 0%  [ 0 ]
Marcin
12%
 12%  [ 6 ]
Marekneon
2%
 2%  [ 1 ]
darko
0%
 0%  [ 0 ]
Tomasz-Dominik
6%
 6%  [ 3 ]
Biała
4%
 4%  [ 2 ]
retronim
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 20
Wszystkich Głosów: 49

Autor Wiadomość
modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Wysłany: Nie 02 Kwi, 2006   WYBORY SAMORZADOWE 2006 - CZ I

Idąc za pomysłem Kani, postanowiłam założyć ankietę i zatytułowałam ją "WYBORY 2006 - SŁOWICZA ". Wybierając kandydatów, nie brałam pod uwagę, miejsca ich stałego zameldowania, oraz wszystkich innych przeciwwskazań, które mogłyby zdyskwalifikować dane osoby z wystawienia ich kandydatury. Osoby wybrałam losowo, a ich nazwiska zamieściłam dwóch ankietach.
Po dwóch tygodniach z liczby kandydatów, wybiorę pięciu, z największą liczbą głosów. W przypadku, kiedy taką samą liczbę głosów zbierze, więcej niż pięciu kandydatów, automatycznie wszyscy przejdą oni, do następnej tury. Po dwóch następnych tygodniach forumowicze wybiorą jedną osobą, którą chętnie widzieli by w radzie gminy i która mogłaby reprezentować nasze, wspólne osiedlowe interesy.

W pierwszej turze, można oddać trzy głosy (w każdej z ankiet), w ostatniej tylko jeden.

Wyboru kandydatów, dokonałam sama - na podstawie losowania :wink:

Miłych wyborów :wink:

gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Nie 02 Kwi, 2006   

do bani z takimi ankietami :wink: ... maszyna losujaca zgubila gdziesz nick "Modliszka" ... i jak tu zaglosowac :roll: :lol: :lol: :lol:

Kania 
permanentny zaglądacz
Nieobecny

Dziękuje modliszko ale pod uwagę proszę brać tylko mieszkańców OSIEDLA SŁOWICZA, zameldowanych w Gminie Piaseczno.

ps. zainteresowanych startem w wyborach samorządowych proszę o kontakt na PW

gawron 
totalny rekordzista

Kania napisał/a:
zameldowanych w Gminie Piaseczno.

nie do konca... nie trzeba byc zameldowanym, zeby wystartowac i nie trzeba byc zameldowanym zeby glosowac...

Kania 
permanentny zaglądacz
Nieobecny

Jest troche inaczej ale o tym póżniej...

Tzw. pierwsza 3 wchodzi ale dla pozostałych kandydatów na kandydatów mogą być miejsca w pracach komisji wyborczych na terenie gminy Piaseczno(zawsze parę złotych przyda się).

ps. proszę modliszkę o wzięcie mojego wniosku pod uwagę

Pozdrawiam

Kania 
permanentny zaglądacz
Nieobecny

Mimo, że nie jestem mieszkańcem Osiedla Słowicza i Gminy Piaseczno postanowiłem jednak wziąć udział w zabawie :D

Mój regionalny program na lata 2006-2010

1. Rozwój regionalnych rynków pracy poprzez aktywną politykę władz samorządowych w zakresie promocji inwestycji oraz wspierania małej i średniej przedsiębiorczości;

2. Ustanowienie z edukacji priorytetu polityki inwestycyjnej powiatu, obejmującego: zwiększenie dostępu do edukacji na wszystkich poziomach nauczania, jak również podniesienie jakości nauczania, w szczególności w małych miejscowościach i na wsi;

3. Prowadzenie regionalnej polityki zdrowotnej, w ramach istniejących możliwości prawno-organizacyjnych, której celem będzie zwiększenie dostępności do bezpłatnej opieki zdrowotnej, zwiększenie profesjonalizmu w zarządzaniu publicznymi placówkami zdrowotnymi oraz unowocześnianie infrastruktury szpitalnej;

4. Zwiększenie bezpieczeństwa publicznego poprzez aktywną współpracę władz samorządowych z policją, jak również stworzenie instytucjonalnych form aktywnej współpracy wszystkich poziomów samorządu terytorialnego;

5. Promowanie aktywnych form polityki społecznej na rzecz poprawy jakości życia i funkcjonowania rodzin, m.in. poprzez działania w kierunku wydobycia potencjału tkwiącego w środowisku lokalnym oraz wspierania rodzin i jednostek słabszych;

6. Usprawnienie szlaków komunikacyjnych, w tym rozwój regionalnego transportu kolejowego i infrastruktury drogowej;

7. Aktywna samorządowa polityka kulturalna, polegająca na wsparciu finansowym i organizacyjnym twórców sztuki ambitnej, wykraczających poza ramy sztuki masowej, w tym obejmująca: współpracę ze wszystkimi placówkami edukacji artystycznej z obszaru województwa oraz wprowadzenie systemu stypendialnego dla uzdolnionych młodych artystów;

8. Aktywne promowanie przemian w rolnictwie, które pozwolą na unowocześnienie form produkcji rolnej oraz zintensyfikują przechodzenie od prostej produkcji rolniczej do przetwórstwa, jak również będą sprzyjać eliminowaniu zapóźnienia cywilizacyjnego na niektórych obszarach wiejskich;

9. Stworzenie z powiatu piaseczyńskiego atrakcyjnego turystycznie regionu poprzez wspieranie rozbudowy infrastruktury turystyczno-rekreacyjnej oraz prowadzenie skoordynowanej działalności promującej region w tym zakresie.

ps. pozostałych kandydatów zapraszam do zaprezentowania swoich programów

modliszka 
totalny rekordzista

Kania napisał/a:
Mimo, że nie jestem mieszkańcem Osiedla Słowicza i Gminy Piaseczno postanowiłem jednak wziąć udział w zabawie :D

Kania i brawo, za odwagę =D>

Wszystkie osoby, proszę o potraktowanie powyżych wątków, z dużym dystansem.
Mają one jedynie na celu, określenie pewnych preferencji forumowiczów, co do ich sympatii, oraz preferencji wyborczych. Ankiety, w żaden sposób nie są zobowiązujące, wiec proszę traktować je z dużym przymrużeniem oka i jako pewnego rodzaju zabawę ...
Na koniec chciałabym dodać, że do drugiej tury „wyborów” wejdzie 5 osób, z największą liczbą głosów.

Pozdrawiam

gawron 
totalny rekordzista

ankieta bardziej mi przypomnia konkurs pieknosci i kto kogo lubi a nie jakie mamy przekonania... :lol: :lol:

modliszka 
totalny rekordzista

Myślę, że nie do końca....a w wyborze kandydatów, mogą pomóc tematy poruszane w "Naszym Osiedlu" i parę innych z "Rozmaitości" :wink:

gawron 
totalny rekordzista

Dlaczego nie ma Twojego nicka?

modliszka 
totalny rekordzista

gawron napisał/a:
Dlaczego nie ma Twojego nicka?

Ponieważ jestem pomysłodacą i komisją wyborczą, w jednej osobie :lol:

Kania 
permanentny zaglądacz
Nieobecny

2 w 1 Hmmm... :wink:

marek
obserwuje aktywnie

jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego ;)
lepiej sie specjalizowac ;)

modliszka 
totalny rekordzista

marek napisał/a:
jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego ;)
lepiej sie specjalizowac ;)

Dużo w tym racji ;-)
Pozdrawiam Mysiadło 8) :wink:

Kania 
permanentny zaglądacz
Nieobecny

Dziękuje modliszko, to miłe, że pamiętasz o Mysiadle, gorąco pozdrawiam Piaseczno :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi