modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Nie 02 Kwi, 2006 WYBORY SAMORZADOWE 2006 - CZ I
Idąc za pomysłem Kani, postanowiłam założyć ankietę i zatytułowałam ją "WYBORY 2006 - SŁOWICZA ". Wybierając kandydatów, nie brałam pod uwagę, miejsca ich stałego zameldowania, oraz wszystkich innych przeciwwskazań, które mogłyby zdyskwalifikować dane osoby z wystawienia ich kandydatury. Osoby wybrałam losowo, a ich nazwiska zamieściłam dwóch ankietach.
Po dwóch tygodniach z liczby kandydatów, wybiorę pięciu, z największą liczbą głosów. W przypadku, kiedy taką samą liczbę głosów zbierze, więcej niż pięciu kandydatów, automatycznie wszyscy przejdą oni, do następnej tury. Po dwóch następnych tygodniach forumowicze wybiorą jedną osobą, którą chętnie widzieli by w radzie gminy i która mogłaby reprezentować nasze, wspólne osiedlowe interesy.
W pierwszej turze, można oddać trzy głosy (w każdej z ankiet), w ostatniej tylko jeden.
Wyboru kandydatów, dokonałam sama - na podstawie losowania
Miłych wyborów
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Ostatnio zmieniony przez modliszka Nie 02 Kwi, 2006, w całości zmieniany 1 raz
Tzw. pierwsza 3 wchodzi ale dla pozostałych kandydatów na kandydatów mogą być miejsca w pracach komisji wyborczych na terenie gminy Piaseczno(zawsze parę złotych przyda się).
ps. proszę modliszkę o wzięcie mojego wniosku pod uwagę
Mimo, że nie jestem mieszkańcem Osiedla Słowicza i Gminy Piaseczno postanowiłem jednak wziąć udział w zabawie
Mój regionalny program na lata 2006-2010
1. Rozwój regionalnych rynków pracy poprzez aktywną politykę władz samorządowych w zakresie promocji inwestycji oraz wspierania małej i średniej przedsiębiorczości;
2. Ustanowienie z edukacji priorytetu polityki inwestycyjnej powiatu, obejmującego: zwiększenie dostępu do edukacji na wszystkich poziomach nauczania, jak również podniesienie jakości nauczania, w szczególności w małych miejscowościach i na wsi;
3. Prowadzenie regionalnej polityki zdrowotnej, w ramach istniejących możliwości prawno-organizacyjnych, której celem będzie zwiększenie dostępności do bezpłatnej opieki zdrowotnej, zwiększenie profesjonalizmu w zarządzaniu publicznymi placówkami zdrowotnymi oraz unowocześnianie infrastruktury szpitalnej;
4. Zwiększenie bezpieczeństwa publicznego poprzez aktywną współpracę władz samorządowych z policją, jak również stworzenie instytucjonalnych form aktywnej współpracy wszystkich poziomów samorządu terytorialnego;
5. Promowanie aktywnych form polityki społecznej na rzecz poprawy jakości życia i funkcjonowania rodzin, m.in. poprzez działania w kierunku wydobycia potencjału tkwiącego w środowisku lokalnym oraz wspierania rodzin i jednostek słabszych;
6. Usprawnienie szlaków komunikacyjnych, w tym rozwój regionalnego transportu kolejowego i infrastruktury drogowej;
7. Aktywna samorządowa polityka kulturalna, polegająca na wsparciu finansowym i organizacyjnym twórców sztuki ambitnej, wykraczających poza ramy sztuki masowej, w tym obejmująca: współpracę ze wszystkimi placówkami edukacji artystycznej z obszaru województwa oraz wprowadzenie systemu stypendialnego dla uzdolnionych młodych artystów;
8. Aktywne promowanie przemian w rolnictwie, które pozwolą na unowocześnienie form produkcji rolnej oraz zintensyfikują przechodzenie od prostej produkcji rolniczej do przetwórstwa, jak również będą sprzyjać eliminowaniu zapóźnienia cywilizacyjnego na niektórych obszarach wiejskich;
9. Stworzenie z powiatu piaseczyńskiego atrakcyjnego turystycznie regionu poprzez wspieranie rozbudowy infrastruktury turystyczno-rekreacyjnej oraz prowadzenie skoordynowanej działalności promującej region w tym zakresie.
ps. pozostałych kandydatów zapraszam do zaprezentowania swoich programów
_________________ Byłem na forum prywatnie...
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Nie 02 Kwi, 2006
Kania napisał/a:
Mimo, że nie jestem mieszkańcem Osiedla Słowicza i Gminy Piaseczno postanowiłem jednak wziąć udział w zabawie :D
Kania i brawo, za odwagę
Wszystkie osoby, proszę o potraktowanie powyżych wątków, z dużym dystansem.
Mają one jedynie na celu, określenie pewnych preferencji forumowiczów, co do ich sympatii, oraz preferencji wyborczych. Ankiety, w żaden sposób nie są zobowiązujące, wiec proszę traktować je z dużym przymrużeniem oka i jako pewnego rodzaju zabawę ...
Na koniec chciałabym dodać, że do drugiej tury „wyborów” wejdzie 5 osób, z największą liczbą głosów.
Pozdrawiam
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum