Wysłany: Pią 29 Kwi, 2005 RUCH JEDNOKIERUNKOWY przez poduszke wyjazd przez Meandra
Kolejne pytanie. Wisi u nas informacja na klatce , że de silva z MH dogadała się z wspólnotą Meander i ma być przeprowadzony przez nasze wspólnoty ruch jednokierunkowy. Od strony poduszki wjazd u was wyjazd. Czy ktoś może wie od kiedy bedzie on obowiązywał
Wysłany: Pią 29 Kwi, 2005 Re: RUCH JEDNOKIERUNKOWY przez poduszke wyjazd przez Meandra
aneta napisał/a:
Kolejne pytanie. Wisi u nas informacja na klatce , że de silva z MH dogadała się z wspólnotą Meander i ma być przeprowadzony przez nasze wspólnoty ruch jednokierunkowy. Od strony poduszki wjazd u was wyjazd. Czy ktoś może wie od kiedy bedzie on obowiązywał
nie wiem czy jest juz wszystko dogadane - wszystko wskazuje na to ze tak sie stanie
- ale takie rowiazanie i tak juz jest wprowadzone w zycie tyle, ze przez Strusia Meandra jest jednokierunkowa a przez Stusia Poduszke dwu -
przypominam ze przejazd Strusia meandrowa w strone Poduszki jest jazda pod prad.
Ulica: Albatrosów
Wysłany: Pią 29 Kwi, 2005 Re: RUCH JEDNOKIERUNKOWY przez poduszke wyjazd przez Meandra
aneta napisał/a:
jak zlikwidują drogę płytową (im wcześniej tym lepiej!) to cały plan weźmie w łep!
_________________ A to Polska właśnie. Kraj społecznej szczęśliwości i wolnej przedsiębiorczości, w którym strzela się do gości, jak się im zazdrości...
a dlaczego mają zlikwidować? Uważam, że gdyby mieli zlikwidować to zadna wspólnota nie podpisałaby porozumienia. Dla mnie temat drogi jest zamknięty, tzn. droga zostaje a MH zobowiązał się wyłozyć ją kostką do końca lipca
a dlaczego mają zlikwidować? Uważam, że gdyby mieli zlikwidować to zadna wspólnota nie podpisałaby porozumienia. Dla mnie temat drogi jest zamknięty, tzn. droga zostaje a MH zobowiązał się wyłozyć ją kostką do końca lipca
Co prawda nie znam szczegolow sprawy legalizacji tej drogi, ale wydaje mi sie, że zadne porozumienie nie wplywa na wykonanie przepisow prawa. Jezeli ta droga jest nieprawna to zadne porozumienie i tak nic nie wnosi. To tak jakbysmy sie z moim sasiadem porozumieli na pismie, ze konwiskujemy Twoje mieszkanie anetko (:D wiem,wiem - drastyczny przyklad ). Jak nadzor sie uczepi to nie popusci. No chyba ze wiecie cos oczym ja nei wiem i ta droga (samowola budowlana) jakims cudem stala sie legalna .
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 04 Maj, 2005
Stała się legalna i tyle.Droga do budynku być musi.Najwyżej jakiś urzędas dostał po łbie że nie dopilnował i tyle.
Do Misiów:
Zlikwidujcie bramę! Lepiej mieć chociaż z jednej strony ciszę i spokój niż po obu stronach budynku smród i hałas.
Tak, tak sprawa drogi płytowej jest raczej zamknięta, bedzie i już, cokolwiek niektórzy o niej myślą, ma być tylko ulepszona cztaj: utwardzona przez MH, przynajmniej zobowiazał się do tego do 31 lipca tegoż roku.
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Zosia napisał/a:
Tak, tak sprawa drogi płytowej jest raczej zamknięta, bedzie i już, cokolwiek niektórzy o niej myślą, ma być tylko ulepszona cztaj: utwardzona przez MH, przynajmniej zobowiazał się do tego do 31 lipca tegoż roku.
No dobrze, ale ludkowie - czy i jak udało sie ją zalegalizować ??? Bo jak ktoś słusznie zauważył, zmiana nawierzchni nie powoduje legalności tej drogi.
Jak ja zalegalizowaliście (wy albo MH) to uchylcie rąbka tajemnicy i zdradźcie jak się tego udało dokonać - to może być istotna wskazówka dla pozostałych wspólnot jak przeprowadzać podobne sprawy w Gminie.
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
aneta napisał/a:
Chetnie uchylimy rąbka tajemnicy jak sami się dowiemy na spotkaniu z De Silva Haus w maju.))))))))))))))))))))))))))
Aha Czyli dalej wiemy że nic nie wiemy
MH już nie takie wałki robił i nie zdziwi mnie jak powie Wam że zmienia nawierzchnię a kwestia legalności "jest w toku" ...
Ni życzę Wam (i osiedlu jako takiemu)tego oczywiście, ale byłbym sceptyczny mimo wszystko ...
Może się niestety jednak okazać że nie uda się odwołać od wyroku i zapadnie kolejna decyzja - wykonanie. I kiszka, kostkę zwiną (o ile zdążą ją położyć) i wrócimy do punktu wyjścia, a nawet do kilku etapów wstecz ...
Aha Czyli dalej wiemy że nic nie wiemy
MH już nie takie wałki robił i nie zdziwi mnie jak powie Wam że zmienia nawierzchnię a kwestia legalności "jest w toku" ...
hmm.... jestem zaskoczony bo myslalem tak jak Ty
ta droga naprawde uzyskala podobno zgode i jest legalna
bedzie z kostki i na stale - info od Zarzadu Strusiowego.
no to Misiaki sie zalatwily - z kazdej strony - ruch samochodowy, przedszkole oraz parking... hmm... kto dolki pod kims kopie sam w nie wpada
zgadza się załatwili się na cacy z tym ogrodzeniem, Tym bardziej, że dojeżdza tamtedy druga połowa osiodła, poduszki, meandry, i pelikany - istna marszałkowska
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum