Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
RUCH JEDNOKIERUNKOWY przez poduszke wyjazd przez Meandra
Autor Wiadomość
aneta
nie boi się klawiatury

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2005   RUCH JEDNOKIERUNKOWY przez poduszke wyjazd przez Meandra

Kolejne pytanie. Wisi u nas informacja na klatce , że de silva z MH dogadała się z wspólnotą Meander i ma być przeprowadzony przez nasze wspólnoty ruch jednokierunkowy. Od strony poduszki wjazd u was wyjazd. Czy ktoś może wie od kiedy bedzie on obowiązywał

gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2005   Re: RUCH JEDNOKIERUNKOWY przez poduszke wyjazd przez Meandra

aneta napisał/a:
Kolejne pytanie. Wisi u nas informacja na klatce , że de silva z MH dogadała się z wspólnotą Meander i ma być przeprowadzony przez nasze wspólnoty ruch jednokierunkowy. Od strony poduszki wjazd u was wyjazd. Czy ktoś może wie od kiedy bedzie on obowiązywał

nie wiem czy jest juz wszystko dogadane - wszystko wskazuje na to ze tak sie stanie

- ale takie rowiazanie i tak juz jest wprowadzone w zycie tyle, ze przez Strusia Meandra jest jednokierunkowa a przez Stusia Poduszke dwu -

przypominam ze przejazd Strusia meandrowa w strone Poduszki jest jazda pod prad.

wpi
używa klawiatury

Ulica: Albatrosów
Wysłany: Pią 29 Kwi, 2005   Re: RUCH JEDNOKIERUNKOWY przez poduszke wyjazd przez Meandra

aneta napisał/a:

jak zlikwidują drogę płytową (im wcześniej tym lepiej!) to cały plan weźmie w łep!

aneta
nie boi się klawiatury

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2005   

a dlaczego mają zlikwidować? Uważam, że gdyby mieli zlikwidować to zadna wspólnota nie podpisałaby porozumienia. Dla mnie temat drogi jest zamknięty, tzn. droga zostaje a MH zobowiązał się wyłozyć ją kostką do końca lipca

eses
nie boi się klawiatury

Wysłany: Sob 30 Kwi, 2005   

aneta napisał/a:
a dlaczego mają zlikwidować? Uważam, że gdyby mieli zlikwidować to zadna wspólnota nie podpisałaby porozumienia. Dla mnie temat drogi jest zamknięty, tzn. droga zostaje a MH zobowiązał się wyłozyć ją kostką do końca lipca

Co prawda nie znam szczegolow sprawy legalizacji tej drogi, ale wydaje mi sie, że zadne porozumienie nie wplywa na wykonanie przepisow prawa. Jezeli ta droga jest nieprawna to zadne porozumienie i tak nic nie wnosi. To tak jakbysmy sie z moim sasiadem porozumieli na pismie, ze konwiskujemy Twoje mieszkanie anetko (:D wiem,wiem - drastyczny przyklad :wink: ). Jak nadzor sie uczepi to nie popusci. No chyba ze wiecie cos oczym ja nei wiem i ta droga (samowola budowlana) jakims cudem stala sie legalna :) .

mariuszb 
czasem gawędzi

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 04 Maj, 2005   

Stała się legalna i tyle.Droga do budynku być musi.Najwyżej jakiś urzędas dostał po łbie że nie dopilnował i tyle.
Do Misiów:
Zlikwidujcie bramę! Lepiej mieć chociaż z jednej strony ciszę i spokój niż po obu stronach budynku smród i hałas.

Zosia
nie boi się odezwać

Tak, tak sprawa drogi płytowej jest raczej zamknięta, bedzie i już, cokolwiek niektórzy o niej myślą, ma być tylko ulepszona cztaj: utwardzona przez MH, przynajmniej zobowiazał się do tego do 31 lipca tegoż roku.

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

Zosia napisał/a:
Tak, tak sprawa drogi płytowej jest raczej zamknięta, bedzie i już, cokolwiek niektórzy o niej myślą, ma być tylko ulepszona cztaj: utwardzona przez MH, przynajmniej zobowiazał się do tego do 31 lipca tegoż roku.

No dobrze, ale ludkowie - czy i jak udało sie ją zalegalizować ??? Bo jak ktoś słusznie zauważył, zmiana nawierzchni nie powoduje legalności tej drogi.
Jak ja zalegalizowaliście (wy albo MH) to uchylcie rąbka tajemnicy i zdradźcie jak się tego udało dokonać - to może być istotna wskazówka dla pozostałych wspólnot jak przeprowadzać podobne sprawy w Gminie.

aneta
nie boi się klawiatury

Chetnie uchylimy rąbka tajemnicy jak sami się dowiemy na spotkaniu z De Silva Haus w maju.))))))))))))))))))))))))))

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

aneta napisał/a:
Chetnie uchylimy rąbka tajemnicy jak sami się dowiemy na spotkaniu z De Silva Haus w maju.))))))))))))))))))))))))))

Aha :) Czyli dalej wiemy że nic nie wiemy :)
MH już nie takie wałki robił i nie zdziwi mnie jak powie Wam że zmienia nawierzchnię a kwestia legalności "jest w toku" ...
Ni życzę Wam (i osiedlu jako takiemu)tego oczywiście, ale byłbym sceptyczny mimo wszystko ...
Może się niestety jednak okazać że nie uda się odwołać od wyroku i zapadnie kolejna decyzja - wykonanie. I kiszka, kostkę zwiną (o ile zdążą ją położyć) i wrócimy do punktu wyjścia, a nawet do kilku etapów wstecz ...

gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Pią 06 Maj, 2005   

M4b napisał/a:

Aha :) Czyli dalej wiemy że nic nie wiemy :)
MH już nie takie wałki robił i nie zdziwi mnie jak powie Wam że zmienia nawierzchnię a kwestia legalności "jest w toku" ...

hmm.... jestem zaskoczony bo myslalem tak jak Ty :shock: :shock: :shock:
ta droga naprawde uzyskala podobno zgode i jest legalna :shock:
bedzie z kostki i na stale :!: - info od Zarzadu Strusiowego.

no to Misiaki sie zalatwily - z kazdej strony - ruch samochodowy, przedszkole oraz parking... hmm... kto dolki pod kims kopie sam w nie wpada 8)

aneta
nie boi się klawiatury

Wysłany: Pią 06 Maj, 2005   

zgadza się załatwili się na cacy z tym ogrodzeniem, Tym bardziej, że dojeżdza tamtedy druga połowa osiodła, poduszki, meandry, i pelikany - istna marszałkowska

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sob 07 Maj, 2005   

gawron napisał/a:
no to Misiaki sie zalatwily - z kazdej strony - ruch samochodowy, przedszkole oraz parking... hmm... kto dolki pod kims kopie sam w nie wpada 8)

czytając to coraz bardziej wierzę w tą utopijną wizję, że się kiedyś wspólnie się dogadamy i jedyne ogrodzenie to będzie na zewnątrz osiedla ... :P

gawron 
totalny rekordzista

tomasz-dominik napisał/a:
czytając to coraz bardziej wierzę w tą utopijną wizję, że się kiedyś wspólnie się dogadamy i jedyne ogrodzenie to będzie na zewnątrz osiedla ... :P

duuuuzoooo wody w Wisle uplynie zanim to sie stanie :evil:

sadyb5
obserwuje aktywnie

[quote="gawron"]
tomasz-dominik napisał/a:

\\

Wcale nie jest to wykluczone......
Czy widzieliście całkiem nowy dźwig przy Pawiej.....
:lol:

Odpowiedz do tematu