Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
RUCH JEDNOKIERUNKOWY przez poduszke wyjazd przez Meandra
Autor Wiadomość
Jacek 
nie boi się klawiatury

Wysłany: Pią 27 Maj, 2005   

modliszka napisał/a:
oj tu można polemizowac :wink: :lol: :lol: :lol:
zawsze może znaleźc sie ktoś, kto w sposób charytatywny, da drugiemu w zęby :twisted: :twisted: :twisted:

Oj, nie charytatywnie, tylko dla sportu :lol:

Pohor 
Moderator

Wspólnota: Pelikanów

Jacek napisał/a:
modliszka napisał/a:
zawsze może znaleźc sie ktoś, kto w sposób charytatywny, da drugiemu w zęby :twisted: :twisted: :twisted:

Oj, miejmy nadzieje , ze zapoczatkowany temat "RUCH JEDNOKIERUNKOWY przez poduszke wyjazd przez Meandra" nie ma zadnego zwiazku z ostatnimi postami :lol: :o :lol: :o :lol: :o :lol: :lol:

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Pohor napisał/a:
Jacek napisał/a:
modliszka napisał/a:

Oj, miejmy nadzieje , ze zapoczatkowany temat "RUCH JEDNOKIERUNKOWY przez poduszke wyjazd przez Meandra" nie ma zadnego zwiazku z ostatnimi postami :lol: :o :lol: :o :lol: :o :lol: :lol:

jak to nie ma :?: ma :!: :twisted:
gdyby ktos jechal pod prąd, ktos inny dla sportu i w ramach dzialaności charytatywnej moze wytlumaczyc łamanie przepisów :wink: :lol: :lol: :lol:

Pohor 
Moderator

Wspólnota: Pelikanów

To ja chcialbym zadac pytanie:

Jaki bedzie nastepny ruch (posuniecie, zdarzenie) na osiedlu w ziazku z komunikacja samochodowa ??

Kto wie?

Prosze o realne "zgadywanie", nie dowcipy.

Zośka 
lubi się odzywać
Brak tytułu :)

Pohor napisał/a:

Jaki bedzie nastepny ruch (posuniecie, zdarzenie) na osiedlu w ziazku z komunikacja samochodowa ??

Kto wie?

Jak już wiedziesz to nie wyjedziesz , bo Ci następną bramę postawią i d...a z dalszej jazdy :( :( :(

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

Zośka napisał/a:
Jak już wiedziesz to nie wyjedziesz , bo Ci następną bramę postawią i d...a z dalszej jazdy :( :( :(

no bardzo pesymistyczna wersja, mam nadzieję że nie jesteś wróżką :D
chociaż znając realia naszego osiedla to wszystko jest możliwe :-(
ale prosiłbym ... nie podpowiadać i nie sugerować bo ... ściany mają uszy :lol:

a tak na poważnie to dzisiaj jak jechałem to zdarzył mi się "inteligentny inaczej" co jechał tą nową drogą pod prąd :evil: :evil: :evil:

p.s.
gawron napisał/a:
troche sie zapedzilem przeciez to nie dzial Meander...
muszę skomentować -- BRAVO ! :P

gawron 
totalny rekordzista

tomasz-dominik napisał/a:
a tak na poważnie to dzisiaj jak jechałem to zdarzył mi się "inteligentny inaczej" co jechał tą nową drogą pod prąd :evil: :evil: :evil:

jezdzili wczesniej po Strusiej pod prad i nadal beda jezdzic (tak samo po nowej tymczasowo utwardzonej drodze 8) ) --- chyba, ze kazdy z nas bedzie zwracal uwage ustna lub jadac samochodem nie bedzie zezwalal na mijanke. wtedy ktos lamiacy przepisy bedzie na wstecznym musial kombinowac.
jakis czas temu na Strusiej Meandrowej przeczytalem artykul w samochodzie bo nie chcialem palanta przepuscic a on nie chcial sie wycofac. zgasilem silnik -- gazetka do reki i czekalem, az sie wycofa --- jakies 5 minut to trawalo. ubaw mialem niezly.

gawron 
totalny rekordzista

Pohor napisał/a:

Kto wie?

przeciez to jest oczywiste - pelikanie baramki na piloty jeszcze nie stoja a maja stanac jak dobrze pamietam.

a nastepne ruchy sa nieznane, wiec nie bede zgodnie z Twoja prosba zgadywal bo nie znam sie na realnym "zgadywaniu" 8) - jakies zaklady organizujesz??? 8) :wink:

btw - w temacie komunikacji osiedlowej nic sie nie zmieni az do momentu spotkania sie wszystkich zarzadow.
cel takiego spotkania - ustalenie wspolnej polityki w stosunku do MH gminy i nas mieszkancow.

wug 
nie boi się klawiatury
This is a wug.

Wysłany: Sob 28 Maj, 2005   

Jeśli chodzi o "realne" zdarzenia, to niczego radykalnego się nie spodziewam. Droga od "Poduszki" do Tukanów jest już zdaje się zalegalizowana, więc z pomysłu całkowitego zablokowania "Poduszki" chyba nici... Czyli "przejrzysta" gmina górą... Mieli rację, "utrzęsło się"...

modliszka 
totalny rekordzista

Wysłany: Sob 28 Maj, 2005   

wug napisał/a:
Jeśli chodzi o "realne" zdarzenia, to niczego radykalnego się nie spodziewam. Droga od "Poduszki" do Tukanów jest już zdaje się zalegalizowana, więc z pomysłu całkowitego zablokowania "Poduszki" chyba nici... Czyli "przejrzysta" gmina górą... Mieli rację, "utrzęsło się"...

A wszystko dlatego, że na osiedlu brakuje nam "Leppera Słowiczej", ktory zablokowałby prace, przewrócił koparki do góry kołami....

gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Nie 29 Maj, 2005   

modliszka napisał/a:
A wszystko dlatego, że na osiedlu brakuje nam "Leppera Słowiczej", ktory zablokowałby prace, przewrócił koparki do góry kołami....

we wrzesniu sie zabawie... 8) - tyle ze okreslenie lepper mi sie nie podoba

modliszka 
totalny rekordzista

gawron napisał/a:
modliszka napisał/a:

we wrzesniu sie zabawie... 8) - tyle ze okreslenie lepper mi sie nie podoba

Mr. Gawron vel "Pogromca złych mocy", moze bedzie lepsze :wink: :lol: :lol: :lol:

gawron 
totalny rekordzista

modliszka napisał/a:
Mr. Gawron vel "Pogromca złych mocy", moze bedzie lepsze :wink: :lol: :lol: :lol:

to bardziej mi sie podoba :wink:

teraz zupelnie powaznie ---- zaczynam sie nakrecac i _chyba_ tak jak przy Meandrowym Zarzadzie wyjde ze stanu uspienia... tym razem na osiedle a nie tylko swoja wspolnote...

mariuszb 
czasem gawędzi

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pon 30 Maj, 2005   

Zadałem kilka pytań na forum ,na nie wszystkie dostałem odpowiedz.Ale po kilku wypowiedziach osób z różnych wspólnot myślę że nic się nie zmieni a nawet może byc gorzej.
Droga do poduszki została zbudowana i plan blokady legł w gruzach.A tym samym bramy które postawiono według mnie straciły sens.(brama misiowa do Modusa ,ogrodzenie Albatrosów na Bocianiej , blokady na Pelikanów ,natomiast brama misiowa do poduszki nie ma już żadnego znaczenia moga ją wymienić na ogrodzenie).Więc teraz każdy tłumaczy to brakiem miejsc parkingowych,jak powstanie parking Taperka będą to tłumaczyć spalinami ,hałasem itp.Bramy nigdy nie znikną chyba że drogi osiedlowe jakimś cudem staną się gminnymi.
Szansą na likwidację bram mogłoby byc przebicie Bocianiej.Tylko kto zapłaci za grunt ,kto wybuduje drogę?.Gmina odpada bo Bociania nie jest drogą gminną , MH skończył inwestycje na osiedlu zreszta jak stoi ogrodzenie Albatrosowe to niby dla kogo miałby to robić?Dla albatrosów?Z drugiej strony czy p.Taperek chce sprzedać grunt?Wątpię po szopkach z zarządami Albatrosów i Misiami.
Dlatego po wybudowaniu drogi do poduszki byłem optymistą i myślałem że coś się ruszy teraz jestem pesymistą.

eses
nie boi się klawiatury

Wysłany: Pon 30 Maj, 2005   

gawron napisał/a:

kolejne uscislenie -- nie Zarzad zamierza pobierac tylko my zamierzamy ich wynagradzac o ile >50% udzialu bedzie za. bez naszej zgody zamiary Zarzadu w tej kwestii sa malo istotne :roll: :D - .... oczywisice jestem za wynagradzaniem, poniewaz .... :shock: troche sie zapedzilem przeciez to nie dzial Meander... moze kiedys przyjdzie czas, aby na ten temat troche podyskutowac ale nie tu. sorki juz koncze 8) :D

Generalnie zapedzaj sie tak czesciej. Milo wiedziec co sie dzieje we wspolnocie. Czy to ze sa takie plany to tez jest "tajne przez poufne"? Dziwne...

Odpowiedz do tematu