Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Rośliny w donicach
Autor Wiadomość
Jagatha 
chętnie gawędzi

Wysłany: Pon 23 Maj, 2005   

Mika napisał/a:
Z tego co zauwazylam kamera przy smietniku przy szostkach na pelikanow jest skierowana wlasnie na donice - i nic? To taki pic na wode fotomontaz?

Ano, na razie to tylko atrapa. Jesteśmy otwarci na propozycje - takie "miejsce na Twoją reklamę", ale u nas "miejsce na Twoją kamerę".

Ludzie, ja już nie wiem co w tych donicach posadzić, co by złodzieja nie kusiło? Te rośliny przetrwały tu zimę, była szansa, że zaczną rosnąć.
Zośka proponowała sadzić bratki - może to jakieś rozwiązanie? Albo aksamitki, są tak pospolite, że chyba nikt tego nie ruszy, co?
Ja osłabłam... :cry:

"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Jagatha napisał/a:
Mika napisał/a:
Z tego co zauwazylam kamera przy smietniku przy szostkach na pelikanow jest skierowana wlasnie na donice - i nic? To taki pic na wode fotomontaz?

Ano, na razie to tylko atrapa. Jesteśmy otwarci na propozycje - takie "miejsce na Twoją reklamę", ale u nas "miejsce na Twoją kamerę".

Ludzie, ja już nie wiem co w tych donicach posadzić, co by złodzieja nie kusiło? Te rośliny przetrwały tu zimę, była szansa, że zaczną rosnąć.
Zośka proponowała sadzić bratki - może to jakieś rozwiązanie? Albo aksamitki, są tak pospolite, że chyba nikt tego nie ruszy, co?
Ja osłabłam... :cry:

Jagata, nie możesz osłabnąć !!!!!!!

Osoba, ktora kradnie krzewy, chyba obsadzila juz sobie cala dzialke, bo tyle w koncu ich zginęło. Może zrobić ostatnią próbe ?

Pohor 
Moderator

Wspólnota: Pelikanów

Nie, nie, nie!
Ja jestem za:
- minimum - trawka
- maximum - bratki
Powaznie.

Tomek
nie boi się klawiatury

Pohor napisał/a:
Nie, nie, nie!
Ja jestem za:
- minimum - trawka
- maximum - bratki
Powaznie.

mi caly czas sie wydaje, ze to niszczenie dla niszczenia i cokolwiek by tam nie siedzialo i tak wyrwa, trawka to max co tam mozna posadzic, szkoda kasy na cos wiecej

gawron 
totalny rekordzista

Tomek napisał/a:
mi caly czas sie wydaje, ze to niszczenie dla niszczenia i cokolwiek by tam nie siedzialo i tak wyrwa, trawka to max co tam mozna posadzic, szkoda kasy na cos wiecej

wyglada na to ze Masz racje - na Strusiej tylko jeden krzak ktos wyrwal - zarobic na tym nie zarobil...

pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 27 Maj, 2005   

Wracając do tematu roślinnego... :evil:
Jakaś k...a :x wykopała mi krzak róży, zasadzony obok śmietnika...
Żeby się cholerze jednej nie przyjął!!! Wwwwrrrrrrrrrrrr... :evil:

modliszka 
totalny rekordzista

pigula napisał/a:
Wracając do tematu roślinnego... :evil:
Jakaś k...a :x wykopała mi krzak róży, zasadzony obok śmietnika...
Żeby się cholerze jednej nie przyjął!!! Wwwwrrrrrrrrrrrr... :evil:

czy na tym osiedlu mieszka taka biedota, ktorej nie stac na kupno krzaka rozy i musi ciagle coś zap......ć :?: :evil: :evil: :evil:

Pohor 
Moderator

Rozumiem Twoja wscieklosc. I jestem z Toba - chetnie bym takiemu złodziejowi podeslal kata od razu z czytelnym wyrokiem, zeby uciął mu reke !!!!

I w sumie chyba nie najbardziej bolesny jest sam fakt utraty krzewu. czy czego innego.
Najbardziej bolesna jest bezradność wobec tego co sie dzieje.

motyl 
totalny rekordzista

zniknęły kolejne roslinki przy "ósemkach" - natomiast na pustych doniczkach pojawily sie kartki z tekstem skierowanym do zlodzieja - ja nie wiem czy to cos zmieni, ale mam nadzieje ze jak przeczyta to moze chociaz raz sie zastanowi, moze poczuje sie obserwowany...

a te dotyczczasowe zeby mu parchem obeszły!

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Ulica: Pelikanów

Słuchajcie, ja mam wrażenie że załe to "roślinkowe kradziejstwo" to działalność jednego pojeba, albo jakieś gnojki z nudów/dla rozrywki.
Nie wierzę żeby było na osiedlu kilka osób które zaiwaniają roślinki z doniczek. Nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem.
Nie mam pomysłu co z tym robić - obserwować uważnie, złapać palanta na "gorącym", dobrze złoić (ala "koza za obierki") a potem sciągnąć Policję/Straż Miejską ???

modliszka 
totalny rekordzista

w jednej doniczne zamontowac, cos co go pieprznie na ziemie w trakcie karadzenia :!: kupic piekny krzew, na który napewno złodziej sie połaszczy i rano jak wstaniemy bedzie leżał/a przy doniczne.... :evil:
a moze rosiczkę (lub cos z tej rodziny roślin) , ktora za nas wykona wyrok na złodzieju :wink: :twisted:

Pohor 
Moderator

Ja jeszcze nie mam konkretnego planu, ale moze rzeczywiscie zrobic jednorazowa akcje "na wabia" z jakas kamera i nagraniem.

I wiem, ze temat monitoringu jest wciaz otwarty. Ale nie o tym mowie, mowie o czyms skromniejszym, jednorazowym.

Nie wiem, kilka nowych roslin w jednym miejscu, zwykla kamera (zwykle kamery tez potrafia filowac w nocy) i podlaczenie do video/dvd z nagrywaniem. Jednej nocy sie nie uda, to sprobowac nastepnej.
Monitoring powstanie za dlugi czas, ale moze taka akcje potrafimy sami zorganizowac...?

To byloby wazne - pokazac, ze nie mozna na naszym osiedlu robic wszystkiego bezkarnie.

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

M4b napisał/a:
Słuchajcie, ja mam wrażenie że załe to "roślinkowe kradziejstwo" to działalność jednego pojeba, albo jakieś gnojki z nudów/dla rozrywki.
Nie wierzę żeby było na osiedlu kilka osób które zaiwaniają roślinki z doniczek. Nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem.

Zgadzam się chociaż niewiele to zmienia no ... poza tym że może wystarczyć jednorazowa akcja brygady osiedlowej aby ten wandalizm ukrócić 8)
M4b napisał/a:

Nie mam pomysłu co z tym robić - obserwować uważnie, złapać palanta na "gorącym", dobrze złoić (ala "koza za obierki") a potem sciągnąć Policję/Straż Miejską ???

uwąznie obserwować to trzeba by zza firaneczek wszystkie newralgiczne miejsca przez całą noc, a nie wiem czy nasze szanowne grono ma takie pokrycie z okien ... bo co do bezsenności to znam kilku ochotników co i tak nie śpią :lol:

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Pohor napisał/a:
kilka nowych roslin w jednym miejscu, zwykla kamera ....

przynęta ... niezłe :twisted:

no i jedna osoba czuwająca z telefonem w ręku dzwoniąca do kilku miłych sąsiadów z kijami baseballowymi ;-)

gawron 
totalny rekordzista

tomasz-dominik napisał/a:
... bo co do bezsenności to znam kilku ochotników co i tak nie śpią :lol:

ha.. ha.. ha.. - dobrze ze nie napisales, iz znasz kilku podejrzanych 8) :wink:

Odpowiedz do tematu