Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przyzwyczajenia sasiadow
Autor Wiadomość
gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Sob 20 Sie, 2005   Przyzwyczajenia sasiadow

wylazlem na balkon ... tak, tak wiem ze palenie szkodzi - ale nie o paleniu tylko o przyzwyczajeniach naszych sasiadow mam ochote napisac...

z klatki nr2 ul. Strusia wychodzi pewna starsza pani... w reku trzyma wiaderko... podchodzi do kraweznika i .... nagle zawartosc wiaderka zostaje wylana z rozmachem na srodek ulicy :shock: :shock: :evil: ---- nie wiem jak mam okreslic jej zachowanie :? --- moze mi ktos podpowie :?:

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sob 20 Sie, 2005   

nie załamuj mnie z rana ... bardzo prosze ... :evil:
to jest zachowanie, które podowuje spadek energii życiowej ... nawet się z takimi nie chce gadać ... chociaż tak naprawdę powinno jej się zwrócić uwagę ... :?

gawron 
totalny rekordzista

tomasz-dominik napisał/a:
nie załamuj mnie z rana ... bardzo prosze ...

nic z tego. :P :wink: sam nie bede sie zalamywal. :evil: musze miec kogos do towarzystwa :lol:

drew 
Admin
Homo Pelikanus

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

O co Wam chodzi? Wszysto było w porządku. Inna fleja by przez okno wylała - a ona, porządna gospodyni, wie, że w chałupie są drzwi i jak się chce zrobić świnkom na podwórku błotko, to trza jak cywilizowany człek - drzwiami właśnie.
I nie pod sam próg, bo potem na gumiakach do izby sę wnosi.

Więc się z niej nie śmiejta, bo nie łacno tak.

gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Nie 21 Sie, 2005   

drew napisał/a:
O co Wam chodzi? Wszysto było w porządku. Inna fleja by przez okno wylała - a ona, porządna gospodyni, wie, że w chałupie są drzwi i jak się chce zrobić świnkom na podwórku błotko, to trza jak cywilizowany człek - drzwiami właśnie.
I nie pod sam próg, bo potem na gumiakach do izby sę wnosi.

Więc się z niej nie śmiejta, bo nie łacno tak.

Drew - dziekuje :wink: - juz sie balem, ze nikt tego nie zrozumie :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Wysłany: Nie 21 Sie, 2005   Re: Przyzwyczajenia sasiadow

gawron napisał/a:
wylazlem na balkon ... tak, tak wiem ze palenie szkodzi - ale nie o paleniu tylko o przyzwyczajeniach naszych sasiadow mam ochote napisac...

z klatki nr2 ul. Strusia wychodzi pewna starsza pani... w reku trzyma wiaderko... podchodzi do kraweznika i .... nagle zawartosc wiaderka zostaje wylana z rozmachem na srodek ulicy :shock: :shock: :evil: ---- nie wiem jak mam okreslic jej zachowanie :? --- moze mi ktos podpowie :?:

Gawron, sa upały, kurzy sie :P Pani poprostu dba, zebyś czesto okien nie musial myc w domku :wink: :P :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

CRICKET 
używa klawiatury

Wysłany: Pon 22 Sie, 2005   

A jeśli to nie była czysta woda? :lol:

gawron 
totalny rekordzista

CRICKET napisał/a:
A jeśli to nie była czysta woda? :lol:

nie byla - bo sie pienila ....

Biała 
totalny rekordzista
wc

modliszka napisał/a:
Gawron, sa upały, kurzy sie Pani poprostu dba, zebyś czesto okien nie musial myc w domku

W ten sposób to dziś jakaś moja sąsiadka nowa dbała, polewając bezlitośni balkon woda z miski. na szczęscie*/nieszczęscie** znajdował się nad wyjazdem z garaży.

* szczęsćie, ze balkonu na dole nie było.
**dla wyjeżdżających z garażu świerzo wymytym i wypolerowanym samochodzikiem

Wojtekk 
szybki pisarz

Wysłany: Sob 17 Wrz, 2005   

A co powiecie na zostawienie na noc worków ze śmieciami pod drzwiami mieszkań na klatce.....
Jak rano wstaje się do roboty to tak "pachnie", że szkoda gadać....

Podobno dobrym sposobem jest rozerwanie worka i wysypanie jego zawartości delikwentowi pod drzwiami, ale jeszcze się nie zdecydowałem...

drew 
Admin
Homo Pelikanus

Wysłany: Nie 18 Wrz, 2005   

Wojtekk napisał/a:
A co powiecie na zostawienie na noc worków ze śmieciami pod drzwiami mieszkań na klatce.....
Jak rano wstaje się do roboty to tak "pachnie", że szkoda gadać....

Temat juz był wałkowany na forum. Generalnie: zastanawialiśmy się, co "lubimy" bardziej: wystawione worki ze śmieciami czy buty... ;)

Sposoby na zwalczanie słyszałem dwa: wspomniane rozerwanie oraz dostawienie swoich. :)
W przypadku butów sposobów nie znam - może np. zamienienie z sąsiadem? związanie sznurówek? włożenie mokrej kulki ulepionej z papieru toaletowego? Można popuścić wodze fantazji... ;)

Wojtekk 
szybki pisarz

Sorry, że nie jestem w temacie, wszak do forum wstąpiłem stosunkowo niedawno (wczoraj, a właściwe przdwczoraj, bo już po północy).
Ale słyszałem, że na buty na klatce najlepsze jest wbicie jajka-podobno działa bez zarzutu - efekt murowany...
Nie wiem tylko co poradzić na klatkowych palaczy. Sam czasami zapalę papierosa ale albo na balkonie, albo w mieszkaniu, ale uważam, że palenie na klatce to już przesada - jest nawet chyba jakiś akt prawny zakazujący.....
A poza tym to najzwyklejszza bezczelność i brak szacunku dla innych mieszkańców...

Słoma z butów....

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

nigdy nie widzialam, zeby zostawiano buty!!! to cos nowego, czego to czlowiek nie wymysli??? :shock:

Wojtekk 
szybki pisarz

O butach na klatce też słyszałem, ale na szczęście się z tym nie spotkałem... :D

314TeR 
Admin

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

Wojtekk napisał/a:
O butach na klatce też słyszałem, ale na szczęście się z tym nie spotkałem...

Widać i takie przyzwyczajenia przenosi się z miejsca gdzie się do tej pory mieszkało.

Odpowiedz do tematu