Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Pożar na śmietniku... :(
Autor Wiadomość
xynthia
lubi się odzywać

Wysłany: Nie 17 Kwi, 2005   

"e skuteczniejsze by bylo, jakby porywali bramy, wszyscy by wybiegli bronic wlasna piersia"

chyba najwłaściwsze podejście do sprawy. Po przeczytaniu kilku dyskusji już zaczynam widzieć w czym rzecz... Najbezpieczniejszą reakcją dla zachowania zdrowego ukłanu nerwowego jest tu ROTFL

Kto rano wstaje, ten się nie wysypia...

grzes 
chętnie gawędzi

Witaj xynthia, nie przejmuj się co poniektórymi wywodami, problem o którym mowa w tym temacie jest bardzo istotny. Najlepiej oczywiście było by się poddać i niech kto inny za nas decyduje ale tak to już było kiedyś. Ci którzy te płoty budują oczywiście bronią swoich racji i bardzo dobrze, patrząc jednak trochę w przyszłość i chociaż trochę pomyśleć jakie mogą być skutki tych wszystkich blokad, nie życzę nikomu aby potrzebował szybkiej interwencji służb ratunkowych. Często się mówi "Mądry Polak po szkodzie",może warto czasem być przewidującym?

pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

314TeR napisał/a:
...Następnym razem Piguła to wal do mnie do drzwi, bo nawet nie spałem i nie zajarzyłem co się fajczy...

Już mi nerwy przeszły... Uhhh...
Stuknęłabym, ale było naprawdę późno i jakoś nie w głowie mi było stukać (nawet w twoje, sąsiedzkie) w drzwi... :twisted:
Obiecuję... jeśli będzie się jeszcze raz coś paliło, będę się DARŁA na całe osiedle: pali się, gwałcą, biją, ratunku, o jeshu, promocja... Co mi do głowy przyjdzie... :twisted:

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

oo, na promocje pewnie najwiecej osob wyjdzie! ale dla kazdego cos odpowiedniego mozna krzyknac, np.: "cos nie tak z Twoim autem" wowczas to chyba tlum wybiegnie...eeehhh smutne 8)

mcjackal 
czasem gawędzi
Licencjonowany Trener NLP

pigula napisał/a:
314TeR napisał/a:
...Następnym razem Piguła to wal do mnie do drzwi, bo nawet nie spałem i nie zajarzyłem co się fajczy...

Już mi nerwy przeszły... Uhhh...
Stuknęłabym, ale było naprawdę późno i jakoś nie w głowie mi było stukać (nawet w twoje, sąsiedzkie) w drzwi... :twisted:
Obiecuję... jeśli będzie się jeszcze raz coś paliło, będę się DARŁA na całe osiedle: pali się, gwałcą, biją, ratunku, o jeshu, promocja... Co mi do głowy przyjdzie... :twisted:

gwałcą ?? ... noo nie wiem ... :P ... ja to się boję gwałtów :D :D :D

Jagatha 
chętnie gawędzi

Wysłany: Wto 19 Kwi, 2005   Re: Pożar na śmietniku... :(

pigula napisał/a:

Jakaś menda (tego niestety nie widziałam, ale było kilkanaście minut po 2.00) podpaliła pojemniki w śmietniku przy Strusiej 8 i tym następnym Albatrosowym...

Śmietnik na Pelikanów tamtej nocy też był podpalony i do tego zniszczone oświetlenie. Na szczęście się nie zajął, bo mogło by dojść do tragedii - ten jest właściwie w bloku. :evil: :evil: :evil:

"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

Wysłany: Wto 19 Kwi, 2005   

no co jest?! co sie dzieje? podpalanie smietnikow na osiedlu - jakas nowa akcja/czyjas zemsta/wredne zachowanie - jej to po prostu brak slow! to niebiezpieczne :(

pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Wysłany: Wto 19 Kwi, 2005   Re: Pożar na śmietniku... :(

Jagatha napisał/a:
...Śmietnik na Pelikanów tamtej nocy też był podpalony i do tego zniszczone oświetlenie. Na szczęście się nie zajął, bo mogło by dojść do tragedii - ten jest właściwie w bloku. :evil: :evil: :evil:

O q...a!#$%&!!!&$%!!! :evil:
Tzn., że jednak to był przemyślany wandalizm i jakaś menda (że się tak wyrażę) złośliwie to zrobiła. A, myślałam durnowato, że to przypadek... :(
Wiem, który to śmietnik, czasem wracam obok niego ze spaceru po osiedlu (akurat nie zwróciłam uwagi, że tam też coś się dzieje). To wyjątkowa bezmyślność, bo on jej wewnątrz budynku.
Cholera, gdzie by to zgłosić?!

Jagatha 
chętnie gawędzi

Poproszę jutro administratora, by zgłosił podpalenia na policję i poprosił o czujność patroli w tej sprawie. :?

"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin

pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Jagatha napisał/a:
Poproszę jutro administratora, by zgłosił podpalenia na policję i poprosił o czujność patroli w tej sprawie. :?

Ta... Ja swojemu administratorowi powiedziałam, że taki incydent był... co z tym zrobi, nie wiem (sama przecież nie zgłoszę tego na policję). Patrole po osiedlu chodzą, fakt. Nawet ich sporo, ale nie wiem czy nocą też... :?

Tomek
nie boi się klawiatury

Wysłany: Sro 20 Kwi, 2005   

pigula napisał/a:
Jagatha napisał/a:

Ta... Ja swojemu administratorowi powiedziałam, że taki incydent był... co z tym zrobi, nie wiem (sama przecież nie zgłoszę tego na policję). Patrole po osiedlu chodzą, fakt. Nawet ich sporo, ale nie wiem czy nocą też... :?

no cos ty noca? jeszcze by ich kto napadl!!! :)

radok 
znany gawędziarz

Tomek napisał/a:
pigula napisał/a:
Jagatha napisał/a:

no cos ty noca? jeszcze by ich kto napadl!!! :)

Tak, zastraszone takie grupkami chodzą i patrzą tylko czy nikt ich nie zaatakuje :wink: . Ze szkółki w Piasecznie ich wysyłają żeby ćwiczyli przetrwanie w trudnych warunkach.

dswig 
chętnie gawędzi

Raz widziałem jak jeden policjant zrzynał od drugiego zawartosć kapownika. Jak dzieci w podstawówce.

pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

dswig napisał/a:
Raz widziałem jak jeden policjant zrzynał od drugiego zawartosć kapownika. Jak dzieci w podstawówce.

Może jeden z nich był prymusem, a ten drugi chciał się podszkolić... :lol:

kasianka 
nie boi się klawiatury

raczej sciągał żeby było to samo :wink:

Odpowiedz do tematu