Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Pożar na śmietniku... :(
Autor Wiadomość
pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sob 16 Kwi, 2005   

MIKI napisał/a:
...myślę, że ten pożar to było czyjeś świadome działanie... skoro mówisz , że były to dwa śmietniki - to przecież nie przypadek...

No nie wiem... Podejrzewam, że jakiś debil szedł sobie i śmietnik jeden po drugim podpalał, ot z głupoty... :evil:

Kris
obserwuje aktywnie

Wysłany: Sob 16 Kwi, 2005   Rozwiązanie na wszystkie bramy i zasieki!!!

Trzeba w pierwszej kolejności wysłać pismo do straży pożarnej, do policji, a po odpowiedzi od tych instytucji do prokuratury. Skutek będzie taki, że te wszystkie bramy zagrażają życiu, straż nie dojedzie na czas, pogotowie do pacjenta. W tej całej szuflandii złamanych zostało kilka podstawowych reguł, takich które kwalifikują się na przestępstwa gospodarcze. Nie ma na co czekać! jak dostaniemy wyrok z prokuratury, to mam taką piłę ( ta zielona brama zajmie ok 5 minut). To poważna propozycja!!! Trzeba przygotowac pismo i zebrac podpisy! To jest apel do wszystkich mieszkancow, bo jak sie do d..y dobiorą tym co nam to przygotowali to parking będzie i nerwów mniej!
Roześlijcie tę wiadomość jeżeli Was zaiteresuje do swoich znajomych
pzdr Kris

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

a co jesli ogrodzi sie cale osiedle a nie wspolnoty? (ochrona na poczatku osiedla przy bramie glownej i tyle). Bedzie bezpieczniej. Sama nie wiem co bedzie najlepszym rozwiazaniem. Problem w tym, ze karetka itp. nie moga przejechac miedzy autami ... i to jest problem.

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

Wysłany: Sob 16 Kwi, 2005   Re: Rozwiązanie na wszystkie bramy i zasieki!!!

Kris napisał/a:
Trzeba w pierwszej kolejności wysłać pismo do straży pożarnej, do policji, a po odpowiedzi od tych instytucji do prokuratury. Skutek będzie taki, że te wszystkie bramy zagrażają życiu, straż nie dojedzie na czas, pogotowie do pacjenta. W tej całej szuflandii złamanych zostało kilka podstawowych reguł, takich które kwalifikują się na przestępstwa gospodarcze. Nie ma na co czekać! jak dostaniemy wyrok z prokuratury, to mam taką piłę ( ta zielona brama zajmie ok 5 minut). To poważna propozycja!!! Trzeba przygotowac pismo i zebrac podpisy! To jest apel do wszystkich mieszkancow, bo jak sie do d..y dobiorą tym co nam to przygotowali to parking będzie i nerwów mniej!
Roześlijcie tę wiadomość jeżeli Was zaiteresuje do swoich znajomych
pzdr Kris

kris - dołączyłeś do nas 15 kwietnia , a pożar był z 15 na 16
równie dobrze ty mogłeś taki numer wywinąć , bo bram nikt nie stawiał dla jaj - tylko w określonym celu i na pewno nie na stałe

przyznaj się po dobroci 8)

314TeR 
Admin

Następnym razem Piguła to wal do mnie do drzwi, bo nawet nie spałem i nie zajarzyłem co się fajczy... ostatnio węch mam wyostrzony i wydaje mi się że więcej czuję niż powinienem i ignoruje to...

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

jedyny system alarmowy jaki mi przychodzi do głowy to łańcuszek komórek lub telefonów - ktoś dzwoni do dwóch osób - każda z osób dzwoni do dwóch sobie znanych i ustalonych numerów itd.
to byłoby szybkie i skuteczne w jakimś momencie telefony powinny się dublować tak aby uniknąć słabych ogniw ( ktoś chory , lub wyłączył telefon )

xynthia
lubi się odzywać

Wysłany: Sob 16 Kwi, 2005   ehhh

te bramy mnie rozwalają, śmietniki też, ciągle ktoś po nich krąży. Widziałam ten pożar (albo początek albo koniec)... wspaniała impreza... grrr...

Rozwiązań "ułatwiających życie" jest na tym osiedlu kilka, pomysłowość nie zna granic.

Postuluję na samym wstępie mojej forumowej bytności, aby skasować te bramopłoty i zrobić parking. No i jakąś normalną dojazdówkę a nie te *** betonowe płyty

Kto rano wstaje, ten się nie wysypia...

mcjackal 
czasem gawędzi
Licencjonowany Trener NLP

Wysłany: Nie 17 Kwi, 2005   

Xynthio czy Twoja podwójnie "zdoliniała" sygnaturka ma szansę tak rześko jak zbliżajaca sie wiosna ... rozkwitnąć humorem ??

xynthia
lubi się odzywać

Ależ moja sygnatura jest tylko pozornie "zdoliniała". Zawiera sobie wbrew pozorom dużą dawkę sumtelnego humoru i przedstawia lekko ironiczno-cyniczno-dowcipne podejście do rzeczywistości :)

Kto rano wstaje, ten się nie wysypia...

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

no tak, a jakby ktos krzyknal "pali sie" czy ludziska chcialyby zareagowac??

314TeR 
Admin

woweq napisał/a:

Było krzyczeć, UFO, UFO, obcy porywają śmietnik....

Tomek
nie boi się klawiatury

314TeR napisał/a:
woweq napisał/a:

Było krzyczeć, UFO, UFO, obcy porywają śmietnik....

e skuteczniejsze by bylo, jakby porywali bramy, wszyscy by wybiegli bronic wlasna piersia

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

Wysłany: Nie 17 Kwi, 2005   Re: ehhh

xynthia napisał/a:
Postuluję aby skasować te bramopłoty i zrobić parking. No i jakąś normalną dojazdówkę a nie te *** betonowe płyty

he ! he ! he ! wiśta wio łatwo powiedzieć ! a niby po co te płoty stoją ?

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

Jak nasz wspaniały deweloper i gmina przebłagają wkurzonego Taperka , aby im odsprzedał upragniony kawałek ziemi po cenie trochę niższej niż
niż tona PLATYNY i powstanie przebicie Bocianiej i może parking , to bramy same znikną. Poduszcze nie da to wiele , bo MH musi jeszcze udobruchać wspólnotę Meander. Oddać kotłownię i naprawić to co spartolił.
W innym przypadku stanie nowy płot odcinający Poduszkę od Bocianiej.

Nikt tu nie walczy z Poduszką, ale każdy walczy o swoje. Jakby nie było bram , to i drogi płytowej by nie było. Jak widzę wiedza na temat niuansów naszej sytuacji jest wśród nowych mieszkańców bardzo mizerna. Ale oni najlepiej wiedzieli w co się ładują. Reszta dowiadywała się stopniowo , nie mając już wyjścia.

Pokój mieszkańcom Poduszki. To wy powinniśbie robić największy raban, ale nie tu tylko w MH i gminie - co bardzo polecam - najlepiej gromadą , aby was nie spacyfikowali.

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Wysłany: Nie 17 Kwi, 2005   Re: ehhh

xynthia napisał/a:
te bramy mnie rozwalają, śmietniki też, ciągle ktoś po nich krąży. Widziałam ten pożar (albo początek albo koniec)... wspaniała impreza... grrr...

Rozwiązań "ułatwiających życie" jest na tym osiedlu kilka, pomysłowość nie zna granic.

Postuluję na samym wstępie mojej forumowej bytności, aby skasować te bramopłoty i zrobić parking. No i jakąś normalną dojazdówkę a nie te *** betonowe płyty

8)
mi inny pomysl, do glowki sie ciśnie .... :idea:
sprawe nalezy w sposob przyjemny i pożyteczny rozwiazac 8) 8) 8)
moze tak zorganizowac, male grillowanie, w srodku osiedla ...wszystkich tych, ktorzy za ten "burdel" odpowiedzialnosc ponosza...(wymieniac nie bede, bo kazdy wie, o kim mowa w tym poscie). Komóreczki im zostawic, co by mogli numery 112 stukac i o pomoc wzywc dowoli :wink: :lol:

Odpowiedz do tematu