Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Poduszka
Autor Wiadomość
Tomek
nie boi się klawiatury

Wysłany: Sro 06 Kwi, 2005   

słusznie, słusznie niech się spotykają

RobRoy
lubi się odzywać

Wysłany: Sro 06 Kwi, 2005   

Tomek napisał/a:
słusznie, słusznie niech się spotykają

Sie ma,

Bardzo bym chciał aby tak było...ale po kilku latach mieszkania tutaj stwierdzam że będzie to bardzo trudne. :cry:
Proponuję to poruszyć na najbliższym zebraniu MEANDRA czyli w sobotę.

Pzdr

moncie 
lubi się odzywać

Wysłany: Sro 06 Kwi, 2005   Do: dar

nie powiedziałam, że wierze, (nie jestem naiwna a już na pewno nie ... :wink: )tylko, że taką przyczynę podali a sama w sobie ma ona sens, stąd też propozycja wspólnego zarządzania drogami

a to, że chcę porozumienia świadczy nie o naiwności a dobrej woli i rozsądku, by wreszcie przerwać cyrk na tym osiedlu, nie twierdzę, że to łatwe, ale jak nikt nie zacznie to samo się na pewno nic nie zmieni na lepsze, poza tym na tym forum chętniej zobaczę jakieś konstruktywne uwagi i propozycję, zamiast złośliwości, które nie wnoszą nic poza lepszym? samopoczuciem ich autora.

Tomek
nie boi się klawiatury

Wysłany: Czw 07 Kwi, 2005   Re: Do: dar

podoba mi sie to co piszesz :)

kasiekk 
totalny rekordzista
etatowa zołza

Wysłany: Czw 07 Kwi, 2005   

he he he - a ciekawe co by bylo, gdyby na poczatku calego zamieszania, kiedy Misie wytoczyly armate, wszystkie wspolnoty by sie spotkaly i zaczely od ustalenia polityki dlaszego postepowania, np. ustalily ruch na terenie osiedla a dopiero w nastepnym kroku podjely rozmowy na temat moze grodzenia (?)
Realne?

dar 
używa klawiatury

kasiekk napisał/a:
he he he - a ciekawe co by bylo, gdyby na poczatku calego zamieszania, kiedy Misie wytoczyly armate, wszystkie wspolnoty by sie spotkaly i zaczely od ustalenia polityki dlaszego postepowania, np. ustalily ruch na terenie osiedla a dopiero w nastepnym kroku podjely rozmowy na temat moze grodzenia (?)
Realne?
Nic by nie było! Bo decydentom misiowym wcale nie chodziło o wysoką jakość drogi. Ani o to aby misiom ćwierkały ptaszki, na betonie rosły kwiatki, nie było złorzeczeń zniecierpliwionych kierowców, nie było samochodów i aby niemowlaki mogły raczkować po drodze. Wg. mnie chodziło o kasę wydaną na kogoś kto nieźle zarobił. A wszystko przy wykorzystaniu ludzkich kompleksów typu: odgrodzimy się od motłochu, nie będą nam chamy bruździły, teraz będziemy od nich lepsi. Na ludzkich ułomnościach można jeździć jak na łysej kobyle. A obserwując hocki-klocki na styku firm Pulsnet, Robbo i Aster City nabieram nowych podejrzeń, że ktoś chce znowu sięgnąć do cudzej kieszeni. Tym razem do mojej :twisted: Bo misiowe są już ostro wydrenowane (ale to przecie nie moja sprawa :lol: )

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

CEL nr 1 - przebicie Bocianiej do Słowiczej
CEL nr 2 - wszystkie drogi jednokierunkowe

wtedy nikt nie będzie jezdził tylko przez jedną wspólnotę bo się nie da
zrobi się niektórym dalej , ale to chyba nie problem

Cel nr 1 można osiągnąć szczególnie utrudniając czasowo życie jak największej liczbie rozjuszonych osiedlowiczów i kierowaniem sprawy do GMINY głównego winowajcy zaistniałej sytuacji

po dobroci ? też można wykładając kolejny raz kasę - ktoś chętny ?

Tomek
nie boi się klawiatury

Wysłany: Pią 08 Kwi, 2005   

jakos nie podoba mi sie metoda osiagniecia celu pierwszego, a czy Ty tez zaliczac sie bedziesz do tych z utrudnieniami, czy tylko innym chcesz utrudniac?

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

ani do jednych , ani do drugich

koguTT
milczy i obserwuje

dar napisał/a:
....... Wg. mnie chodziło o kasę wydaną na kogoś kto nieźle zarobił. ....

eeehhhmm Darze nie mam juz ochoty na poruszanie tego tematu wiec zapytam tylko kto na czym mial tu zarobic wg. Ciebie :?:

dar 
używa klawiatury

koguTT napisał/a:
...
zapytam tylko kto na czym mial tu zarobic wg. Ciebie :?:
Dlaczego uważasz, że jestem aż tak głupi aby narażać się włóczenie po sądach i udowadnianie, że 2 + 2 = 4? Tym bardziej, że kasa nie była moja tylko misiowa.
Swoją perorą chciałbym zwrócić uwagę na fakt (mający miejsce na naszym osiedlu) wykorzystania demagogicznej i kłamliwej propagandy w celu (niekoniecznie korzystnym dla mieszkańców) dysponowania ich pieniędzmi a wzbudzającego podejrzenia co do uczciwości dysponentów tychże.

Jeśli ktoś choć chwilę sie zastanowi nad tą sprawą - osiągnąłem sukces.
Tyle.

Kris
obserwuje aktywnie

Wysłany: Pią 15 Kwi, 2005   

Witam wszystkich! Jedno co bardzo pozytwne, to że wszyscy wykazujecie duże poczucie humoru! To cenna cecha! Chcę się z Wami podzielić moimi spostrzeżeniami:
będzie długo! więc jeszcze możecie zrezygnować!!!
Bramy, doniczki, kołki metalowe i inne zasieki ...... to może od razu wszystkich tu podpalić. Szkoda, że spalamy się na takie rozwiazania. Choć sytuacja zdaję sobie sprawę jest niezwykła, jeździmy pod balkonami po drodze (bezszelestnie), parkujemy jak się da i gdzie się da!!! Te bramy !!! To wszystko nie jest normalne. Przez cały czas męczy mnie pytanie:
CZY NIE MOŻNA JAKOŚ ZMOBILIZOWAĆ SIĘ WSZYSTKIM I RUSZYĆ NA TYCH KTÓRZY ZGOTOWALI TEN LOS (MH). Przecież ta cała hybryda tworzy się tylko przez stworzone nam warunki. Na koniec; to nie zwalnia nas z zachowania rozsądku! Pozdrawiam jak macie jakieś przemyślenia chętnie poznam.
Podobał mi się komentarz; o tej wyklętej z poduszki

kasianka 
nie boi się klawiatury

Kris- zapraszam na forum wspólnotowe i nie denerwuj sie- z czasem wszytsko zrozumiesz :lol:

Kris
obserwuje aktywnie

a które jest to forum wspólnotowe? to na którym obecnie jesteśmy? czy może jakieś inne tajemnicze?

kasianka 
nie boi się klawiatury

tajemnicze tylko trzeba prywtaną wiadomosć do Lukasfota wysłać z podaniem danych :nick, imię, nazwisko

Odpowiedz do tematu