Kama odzywa się w niedziele i święta Śpiewać każdy może
Wysłany: Czw 27 Paź, 2005 Pod prąd
Odkąd poszczególne wspólnoty poodgradzały się płotkami, bramkami i zasiekami i okazało sie, że jednokierunkowa Strusia stanowi doskonały skrót, żeby nie nakładać tych potwornych 500 metrów wokół osiedla , obserwuję dzielnie poczynających sobie kierowców, którzy w poczuciu absolutnej bezkarności jeżdżą rzeczoną uliczką pod prąd.
Moja prywatna krucjata przeciw tym poczynaniom, spotyka się z ciekawymi reakcjami ludzi za kółkiem oraz ich pasażerów. Bo jest wariatką, się czepiam, miałam pewnie ciężki dzień albo zespół napięcia (przedmiesiączkowego, oczywiście). Nikt, słownie - nikt, nie czuje się winny, że łamie przepisy i naraża pieszych i inne samochody.
Mam do was, współmieszkańców osiedla prośbę - nie bądźcie obojętni! Zakaz wjazdu powinien być zakazem wjazdu. Reagujcie, bo to jest nasze wspólne osiedle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum