W dniu otrzymania awizo i tak nie ma po co iść na pocztę, więc chyba dobrze, że roznoszą je w sobotę - można wtedy w poniedziałek odebrać przesyłkę. Gdyby dostarczyli awizo w poniedziałek to przesyłka byłaby dopiero we wtorek.
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
Wysłany: Pon 09 Paź, 2006
to dlaczego czasem jest napisane, ze mozna odebrac w ten sam dzien po godzinie 18:00 ?
Sytuacja z dzisiaj:
Karnie stoimy w kolejce na Poczcie Polskiej w Piasecznie (zwanej dalej "nasza poczata"). Przed nami inni czekajacy i okazuje sie, ze wlasnie jeden z nich zaczyna wykrzykiwac, ze przeciez jest napisane ze mozna po 18:00 odebrac i co, on przeciez czeka a Pani w okienku spokojnie mu odpowiada, ze "prosze przyjsc jutro"
z tym po 18-tej to jest tak , że najpierw musi wrócić listonosz z przesyłką , której nie udało mu się dostarczyć , a rejony mają spore więc wracaja późno
_________________ www.slowicza.org.pl ......prawie ? ... czyni wielką różnicę
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 11 Paź, 2006
MIKI napisał/a:
...najpierw musi wrócić listonosz z przesyłką, której nie udało mu się dostarczyć , a rejony mają spore więc wracaja późno...
Ja kiedyś warowałam do zamknięcia poczty głównej, aż nasz listonosz wrócił z rejonu i mogłam mu wyrwać list polecony (strasznie dla mnie ważny, bo z sądu)...
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Nie 15 Paź, 2006
Ze strony poczty polskiej...
Przesyłka priorytetowa
czyli usługa realizowana najszybszą drogą i polegająca na doręczeniu przesyłki:
- w następnym dniu roboczym po dniu nadaniu na terenie Polski
- do 3 dni po nadaniu w krajach Europy,
- do 5 dni dla pozostałych państw świata.
Tylko, że jak wiesz... poczta w Piasecznie rządzi się swoimi prawami...
No i nadanie tej przesyłki nie powinno być późniejsze, niż do 14-16 (?). Jakoś tak...
no ja dziś spędziłam tam ponad ponad godzine !! a chcialam tylko 2 rachiunki opłacić ! skandal !! czy te Panie emeryytki nie mogą załatwiać swoich spraw jak normalni ludzie pracują?! do tego zawsze wszystko im nie pasuje...jak byłam na zachodzie to pamiętam że tam dla emerytów były specjalne zniżki na leki, ale tylko w godzinach pracy czyli od 8-16, pozniej juz placiły normalnie jak wszyscy - to nie jest zły pomysł, także na pocztach...
na czym ma polegac to uprzywilejowanie dla emerytek na poczcie... z lekami mozna dac zniżki a na poczcie to co w godzinach pracy bez kolejki mają podchodzić.. no ale w godzinach pracy to same emerytki tam są no i emeryci... Poza tym ja się temu sprzeciwiam... to co po 17 dla osób powyzej 70 roku życia wstęp wzbroniony??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum