Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pon 20 Lut, 2006
Justine napisał/a:
dzis zobaczyłam na drzwiach napis : remont do 10.02.2006.
Potwierdzam, od 14.02.2006 działa już nasza stara poczta na szkolnej. Odgrodzili się po sufit, personel ten sam niemiły, numerków brak... KJM...
pigula napisał/a:
To jakieś odszkodowanie od poczty? Bo, przecież są jakieś określone reguły dostarczania priorytetu...
Cały ambaras, że nie ma i nie możesz żądać odszkodowania jeśli paczka ci się spóźni. To jest jedynie "priorytet wysłania" że niby w pierwszej kolejności ma iść, ale 50% paczek i tak się spóźnia.
woweq napisał/a:
a czy mozna zadzwonic na poczte i zapytac czy juz paczka jest u nich???
Można, mi się to nawet udało. Czekałem na ważną paczkę... spóźniony priorytet i nie chciałem wychodzić z domu, żeby nie minąć się z listonoszem, więc zadzwoniłem na pocztę i dostałem potwierdzenie, że listonosz ma paczkę i mi dziś przyniesie. Oczywiście od nadawcy znałem numer nadania.
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
Wysłany: Pon 20 Lut, 2006
huuuraaaa, poczta czynna juz!!!
...a ze pracownicy nadal sa (nie)mili...no co mozna na to poradzic?? eeeee tam...wazne ze poczta dziala!!!
Można przestać być dla nich miłym
Jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że niektóre babki na tej poczcie są leniwe i trzeba być niemiłym żeby osiągnąć swój cel
np. odebrać paczkę w dniu awiza.
niedawno dostałam z poczt naszej piaseczyńskiej list opatrzony stemplem "sprawa służbowa" - myśle sobie o co chodzi na poczcie nigdy nie pracowałam ani żadnej bliższej służbowej styczności z nią nie miałam...
w środku był taki oto dokument:
skanuj1.jpg
Plik ściągnięto 68 raz(y) 237,85 KB
_________________ Gość wygladasz dzisiaj przepięknie!
przeczytałam myślę "extra poczta w końcu wychodzi do klientów", pofatygowali się żeby wysłać pismo/ankietę - super chcą poznać zdanie klienta - początek dobry... dopóki nie odwróciłam tego papierka na druga stronę...
pękałam ze śmiechu
skanuj.jpg
Plik ściągnięto 67 raz(y) 249,16 KB
przynajmniej na razie poczta ogranicza się do powtórnego (bo jako pierwsze potwierdzenie mają przecież ten świstek który podpisałam przy odbieraniu) potwierdzania otrzymania przesyłek.
no chyba że mają taki bajzel że w żaden sposób poza powyższym nie mogą dojść czy ja tą przesyłkę odebrałam czy nie
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Wto 27 Cze, 2006
Motylku, obawiam się że ten list mógł jednak do Ciebie nie dotrzeć. Sprawdź/spróbuj sobie przypomnieć czy faktycznie otrzymałaś tę przesyłkę.
Jak widać na naszej poczcie na szkolnej jest cały czas delikatnie mówiąc "burdel", ja mam już 2 takie reklamacje o zagubionych przesyłkach kierowanych na nasz domowy adres w Piasecznie. Od tamtej pory przesyłki każę wysyłać gdzie indziej, np do pracy, rodziców, znajomych etc, ale nie do domu.
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum