ja bedac w pracy jestem spokojna i zrelaksowan ze mi jakas stara krowa nie potrzasa malcem
grzes - skoncz sie czepiac, no chyba ze to taki sport na tym formum albo kompleks
bo juz kolejny raz cytujesz ten sam kawalek
ok moze to zostalo zbyt mocno powiedziane, ale potem dopowiedziala reszte...nie czepiam sie innych nieznanych mi osob....moje slowa wyplynely z doswiadczenia....tj napisalam "widzialam kilka takich Pan w akcji" - ciesze sie ze nie musze dluzej korzystac z ich uslug
co do ceny - ja rowniez uwazam, ze pracy przy dziecku nie brakuje - cena powinna byc dostosowana do obu stron - w Piasecznie brak zlobkow i przedszkoli wiec cena idzie w gore
Niektóre mamy zaraz po urodzeniu oddają dzieci do przeróżnych instytucji opiekuńczych bo okazuje się ,że niestać ich na wychowanie dzieci.
a co w tym zlego? niektorzy tatusiowie rowniez, a nie tylko mamy!
teraz mezczyzna ma prawo do maierzynskiego to i do oddania dziecka do instytucji panstwowej
a skad wiesz jaka maja sytuacje rodzinna? materialna? Moze sa samotne, maja wiele dzieci albo malo zarabiaja , sa jedynym zywicielem rodziny - jak mozesz o nich tak mowic nie znajac ich i ich problemow
instytucje tj zlobek i przedszkole sa dla najbiedniejszych - pierwszenstwo maja rodzice samotni - dopiero potem pozostali
grzes napisał/a:
Często jest tak ,że twarz i szczęście naszego szefa jest ważniejsze niż bużki i szczęście naszych dzieci.
nie zgodze sie z Toba...ale ja sie nie znam...Ty wiesz lepiej...wypływa to zapewne z Twojego doswiadczenia....wiec wiesz jak to jest...ja nie...dla mnie to nie bylo priorytetem moje dziecko poszlo do przedszkola w wieku 2 lat
tylko o to mi chodziło i czekałem na to,że przeprosisz
gogo, ja Ciebie rozumiem i przepraszam za komentarz, jednak to forum przeglądają też osoby chętne do opieki nad dziećmi i jak sama napewno zdążyłaś zauważyć nie wszystkie są "starymi krowami".
Tylko o te dwa słowa mi chodziło a to czy ty dziecko oddasz do przedszkola, czy znajdziesz dla niego opiekunkę to tylko i wyłącznie Twoja wola i kasa. Znam kilka osób na naszym osiedlu, które zatrudniają opiekunki i znam też kilka opiekunek. Każda taka współpraca jest wyjątkowa i każda jest inna, tak jak każda rodzina jest inna i każde dziecko jest inne. Może miałaś doczynienie z jakąś niemiłą osobą albo poprostu źle trafiłaś.
Czasami rodzice robią coś w stylu castingu zanim zatrudnią opiekunkę do dziecka i nie widzę w tym nic złego.
Założę się ,że było by Tobie nie miło jak ktoś na publicznym forum o tym czym Ty się zajmujesz napisałby coś podobnego.
Przepraszam za krytykę ,a wszystkim mamuśkom życzę aby trafiały na kompetentne i odpowiedzialne opiekunki do dzieci.
_________________ Jak zbudować życie bogate w czas?
jest pomysł.
tylko o to mi chodziło i czekałem na to,że przeprosisz
gogo, ja Ciebie rozumiem i przepraszam za komentarz, jednak to forum przeglądają też osoby chętne do opieki nad dziećmi i jak sama napewno zdążyłaś zauważyć nie wszystkie są "starymi krowami".
Tylko o te dwa słowa mi chodziło a to czy ty dziecko oddasz do przedszkola, czy znajdziesz dla niego opiekunkę to tylko i wyłącznie Twoja wola i kasa. Znam kilka osób na naszym osiedlu, które zatrudniają opiekunki i znam też kilka opiekunek. Każda taka współpraca jest wyjątkowa i każda jest inna, tak jak każda rodzina jest inna i każde dziecko jest inne. Może miałaś doczynienie z jakąś niemiłą osobą albo poprostu źle trafiłaś.
Czasami rodzice robią coś w stylu castingu zanim zatrudnią opiekunkę do dziecka i nie widzę w tym nic złego.
Założę się ,że było by Tobie nie miło jak ktoś na publicznym forum o tym czym Ty się zajmujesz napisałby coś podobnego.
Przepraszam za krytykę ,a wszystkim mamuśkom życzę aby trafiały na kompetentne i odpowiedzialne opiekunki do dzieci.
gogo no niestetety, albo stety ja ani razu jeszcze nie krzyknełam na dziecko ani nie wstrząsnełam... a poza tym napisałam "ZDAŻAJA się tacy" co nie oznacza WSZYSCY prawda???
_________________ ... ta co chce "zbawiać" świat ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum