Ciekawa jestem jak wiele osób na naszym osiedlu nie jest zameldowanych w Piasecznie ??? Czy nieprzemeldowanie się było tylko wygodą i powiedzmy "leniem" czy też inne względy zadecydowały o tym, że mieszkamy naprawdę tu a zameldowani jesteśmy hen, hen dalej???
A co do ogólnej liczby mieszkańców naszego osiedla zameldowanych w Piasecznie to zapewne mnóstwo osób tutaj mieszkania wynajmuje ("na jakiś czas") więc nie zawracają sobie głowy meldunkiem. Ale to tylko takie moje przypuszczenia .
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
miejsce zameldowania nie jest jednoznaczne z miejscem zamieszkania.
Dużo ludzi żyje w luznych związkach, dużo osób mieszka w wynajętych mieszkaniach, innym być może taniej jest być zameldowanym gdzie indziej a mieszkać tutaj. Napewno jest wiele powodów aby być zameldowanym tam gdzie się mieszka albo być zameldowanym gdzie indziej niż się mieszka.
_________________ Jak zbudować życie bogate w czas?
jest pomysł.
A ja się po prostu nie mogę zebrać, żeby sie przemeldować. A świetnym powodem odstraszającym są kolejki w wydziale komunikacyjnym, by przerejestrować auto. Nawet doczekało się to reportażu w tv..
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Wto 26 Cze, 2007
hmm, ja też jeszcze nie przemeldowany ...może przy okazji wyrabiania nowego dowodu osobistego się zmobilizuje ... tyle papierków i podróżowania, nie mówiąc już o kosztach .... prawo jazdy, dow rejestracyjny itp itd ... a potem zmiana danych w bankach, funduszach itp itd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum