Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Koleś łamiący wycieraczki na Strusiej
Autor Wiadomość
palmares
milczy i obserwuje

Wysłany: Sob 07 Maj, 2005   Koleś łamiący wycieraczki na Strusiej

Jakiś czas temu straciłem wycieraczkę w swoim fiacie, średnio co kilka dni widzę efekty pracy Szeryfa uczącego ludzi parkować. Owszem można się wkurzać na żle zaparkoane auta ale postępowanie tego kolesia to zwykły wandalizm.

Udało mi się namierzyć tego kolesia jak przelewał swoją frustrację na Granatową Toyotę zaparkowaną pomiędzy filarami przy Stomatologu.
Faktycznie Toyota stała krzywo ale od wymierzania kary jest Policja i Straż Miejska.

Osoby zainteresowane Panem Szeryfem zachęcam do dyskusji i służe namiarami na kolesia niszczącego samochody.

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Wysłany: Sob 07 Maj, 2005   

Namierzyles, wiec podaj jego dane.....tak byc nie moze, że ktoś rzadzi sie swoimi prawami :!: moze Pana trzeba nauczyć pewnych zasad, w czym sluże swoja pomoca.... :wink: :lol:
Kiedys tez stracilam i tez do dzisiaj nie wiem za co, wies sie mocno solidaryzuje :wink: :twisted:

Jagatha 
chętnie gawędzi

Łamać wycieraczki nieładnie. :evil:

Ja natomiast pragnę przestrzec osobnika, który pozostawił swoje czerwone cudo w przejeździe pod bramą 6/8 blokując całkowicie przejście, że już ma wygięte wycieraczki (już były jak wracaliśmy :P ).
A a jeśli za godzinę nadal będzie tam stał, to przesmaruję mu szybkę WD40 i przeleję swoje refleksje na temat sposobu parkowania na szybkę przy pomocy jakiejś szminki.
Nie wiem, czy uda mi się dobrać właściwy do karoserii kolor.... :roll:

"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

Jagatha napisał/a:
Ja natomiast pragnę przestrzec osobnika, który pozostawił swoje czerwone cudo w przejeździe pod bramą 6/8 blokując całkowicie przejście, że już ma wygięte wycieraczki (już były jak wracaliśmy :P ).

to już jakaś tradycja ... chyba czas powrócić do zdjęć samochodów zamieszczanych na forum ... ;-)
ciekawi mnie, czy takie uczynki uczą kierowców "lepszego" parkowania ... :roll:

Jagatha napisał/a:
A a jeśli za godzinę nadal będzie tam stał, to przesmaruję mu szybkę WD40 i przeleję swoje refleksje na temat sposobu parkowania na szybkę przy pomocy jakiejś szminki.

to może od razu przesprayuj karoserię pod kolor szminki :lol:

Jagatha 
chętnie gawędzi

tomasz-dominik napisał/a:
Jagatha napisał/a:

to już jakaś tradycja ... chyba czas powrócić do zdjęć samochodów zamieszczanych na forum ... ;-)
ciekawi mnie, czy takie uczynki uczą kierowców "lepszego" parkowania ... :roll:

Masz rację, trzeba chyba jednak galerię na nowo otworzyć. Materiał nie stanowi problemu. :wink:

Jagatha napisał/a:

Cytat:
to może od razu przesprayuj karoserię pod kolor szminki :lol:

1. W domku mam tylko srebrny - i nie mam srebrnej szminki. :?
2.To by się chyba jednak pod wandalizm łapało. :roll: Nieakceptowalne.

wasiel 
lubi się odzywać

Wysłany: Sob 07 Maj, 2005   Re: Koleś łamiący wycieraczki na Strusiej

palmares napisał/a:
Jakiś czas temu straciłem wycieraczkę w swoim fiacie, średnio co kilka dni widzę efekty pracy Szeryfa uczącego ludzi parkować. Owszem można się wkurzać na żle zaparkoane auta ale postępowanie tego kolesia to zwykły wandalizm.

Udało mi się namierzyć tego kolesia jak przelewał swoją frustrację na Granatową Toyotę zaparkowaną pomiędzy filarami przy Stomatologu.
Faktycznie Toyota stała krzywo ale od wymierzania kary jest Policja i Straż Miejska.

Osoby zainteresowane Panem Szeryfem zachęcam do dyskusji i służe namiarami na kolesia niszczącego samochody.

czy fiacik byl prawidlowo zaparkowny?

wasiel 
lubi się odzywać

Jagatha napisał/a:

mowisz o parkowaniu, czy wycieraczkach?

wasiel 
lubi się odzywać

Wysłany: Sob 07 Maj, 2005   Re: Koleś łamiący wycieraczki na Strusiej

palmares napisał/a:

jesli niszczy samochody dobrze zaparkowane to jest "kryminal" (policja i sad grodzki)
ale jesli to dotyczy zle zaparkowanych aut przez "ignorantow", na ktorych policja i straz miejska (sprawdzilem to sam) nie ma wplywu to ja jestem za. Chamstwo trzeba chamstwem tepic.
pozdr.
wszystkich parkujacych zgodnie z obowiazujacymi zasadami

Jagatha 
chętnie gawędzi

wasiel napisał/a:
Jagatha napisał/a:

mowisz o parkowaniu, czy wycieraczkach?

Ani ani. O smarowaniu sprayem po aucie. 8)

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

hmmm ale takie WD40 to cholerstwo zle potem zlazi!!! uuuu, to bedzie duzo klopotow z tym :?
ja dzis polowalam na jakies wolne miejsce coby przyzwoicie zaparkowac i ..... przyznaje sie zaczelam sledzic jakas pare wychodzaca z bloku (myslac" aha, pewnie zaraz do jakiegos autka wejda") i co??? pelen sukces - miejsce jak zloto sie dla mnie znalazlo.
Tylko mi szkoda tej pary bo dziwnie sie na mnie patrzyla :shock:

Jagatha 
chętnie gawędzi

woweq napisał/a:
hmmm ale takie WD40 to cholerstwo zle potem zlazi!!! :

I o to chodzi, o to chodzi! A jeszcze nadaje wycieraczkom taki specyficzny poślizg na szybie! Wprost malina! 8)

kasiekk 
totalny rekordzista
etatowa zołza

Wysłany: Nie 08 Maj, 2005   

Znow dostaniemy pewnie jakieś miano tępicielu lub pogromcow, ale mamy inny sposob: klej z mąki i wody, etykietka z b. grzeczna informacją o zlym parkowaniu na przednia szybę. :D .
Łagodniejsze od WD 40 a chyba tak samo skuteczne.

mały
milczy i obserwuje

Wiadomo że z parkowaniem na osiedlu jest ciężko, ale akurat między filarami ludzie potrafią postawić bryki większe od yarisa równolegle do ściany budynku i nikomu to wtedy nie przeszkadza.
Mam półtora letnią pociechę i kiedy idę z wózkiem, to 40 cm. przejścia nie wystarcza. :evil: Według przepisów powinno zostać przynajmniej 1,5 m. dla pieszych. Ktoś kto zostawia samochód tak jak kierowca granatowej toyoty po prostu ma w nosie innych mieszkańców osiedla.

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

mały napisał/a:
Wiadomo że z parkowaniem na osiedlu jest ciężko, ale akurat między filarami ludzie potrafią postawić bryki większe od yarisa równolegle do ściany budynku i nikomu to wtedy nie przeszkadza.
Mam półtora letnią pociechę i kiedy idę z wózkiem, to 40 cm. przejścia nie wystarcza. :evil: Według przepisów powinno zostać przynajmniej 1,5 m. dla pieszych. Ktoś kto zostawia samochód tak jak kierowca granatowej toyoty po prostu ma w nosie innych mieszkańców osiedla.

o tym przepisowym 1,5 m to na naszym osiedlu jak na razie zapomnij ... :-(
ale jak widzę samochód co zostawia na chodniku 20 cm dla pieszych to sam mam ochotę ... na kazanie w stylu Jaghaty... :twisted:

slimak 
lubi się odzywać

[...]
Ostatnio zmieniony przez slimak Wto 24 Maj, 2005, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu