Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Koleś łamiący wycieraczki na Strusiej
Autor Wiadomość
modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Wysłany: Czw 12 Maj, 2005   

Pohor napisał/a:
Ja jestem przeciwny dywersji. (choc oczywiscie codzienie widze takie zaparkowania, ze mna telepie i takiego kartofla bym wlascicielowi wepchnal!)

Ale kartki z apelem etc - BARDZO CHETNIE.
Moge miec taki zestaw w samochodzie i zamiast stawiac komus wycieraczke zatkne kartke.
Tjaa....
Pierw moze to byc apel, ale to moze pojsc nawet w kierunku happeningu.
Planuje w swoim zestawie miec tez kartki A4 z wielkimi literami z napisem do wyboru:
"WSTYD MI"
"JA CHYBA NIE NALEŻE DO TEGO OSIEDLA"
"JESTEM GŁĄBEM"
"NIE LICZE SIE Z INNYMI"
"A W DOMU NIE SPUSZCZAM WODY"
"MOZNA NA MNIE NAPLUC"
"PARKOWAC NIE UMIEM, JESTEM ZEREM"
itp.
Oczywiscie przodem do przechodniow :)

Treść, jaka zapodałeś bardzo mi sie podoba ;-) Nie obraźliwie, ale dosadnie należy dac ludziom do zrozumienia, ze prawidłowo parkując sami nie narażą sie na straty (urwane lusterka, podrapania i wygięte wycieraczki), ale w dużym stopniu ułatwia to życie innym : mamy z wózeczkami, roweżyści i cała masa ludzi spacerujcych po osiedlu :wink: :lol:

Nie wiem, na ile zadziała moc słow, z karteczki, ale warto spróbowac :!: :wink: :lol: :lol: :lol:

Na tym nie poprzestanę : wpisujcie pomysły, co miałoby sie na kartce znaleźć, a ja już poligrafią sie zajmę ;-) :twisted:

dswig 
chętnie gawędzi

Wysłany: Pią 13 Maj, 2005   

Karteczki to fajny pomysł dopóki ludzie się nie przyzwyczają do takich obrazków (tak jak wielu się przyzwyczaiło do parkowania w extremalnych miejscach). Wtedy trzeba będzie zwiekszyć moc słów na karteczkach lub poszukać innego pomysłu.

Pytanie czy taka karteczka nie podlega karze za obrazę. Warto to wiedzieć zanim zacznie się stosować takie rozwiązania. Każdy będzie mógł podjąć świadomie decyzję ich stosowaniu.

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Ja chyba powinieniem zacząć pobierać tantiemy za używanie metody kartoflowej...
Dorobiłbym się na tym osiedlu, że hej!

gawron 
totalny rekordzista

Marcin napisał/a:
Ja chyba powinieniem zacząć pobierać tantiemy za używanie metody kartoflowej...
Dorobiłbym się na tym osiedlu, że hej!

no Wiesz.. jak mozesz??? chyba ze mnie do spolki zapiszesz za urozmaicenie i wpychanie za kazdym razem glebiej :lol:

grumar
odzywa się w niedziele i święta

Wysłany: Pon 16 Maj, 2005   

a ja proponuje wykręcać wętylki i zostawiać za wycieraczką pierwsze ostrzeżenie to tylko jeden wentylek a za recydywe cztery kółka i niech sobie koleś podyma troszke

Biała 
totalny rekordzista
wc

A ja i tak podziwiam tych beznadziejnie z wystającymi tyłkami parkujących za ODWAGĘ. No chociaż najczęściej odwagę mają ci od służbowych autek:)
Życze im jednak żeby mieli w końcu odwagę zaparkować kiedyś prawidłowo, a nie byle bliżej klatki:)
Tych po osiedlu jeżdżacych też podziwiam :)

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

grumar napisał/a:
a ja proponuje wykręcać wętylki i zostawiać za wycieraczką pierwsze ostrzeżenie to tylko jeden wentylek a za recydywe cztery kółka i niech sobie koleś podyma troszke

Tylko, że to robota dla facetów jedynie, bo babeczki pazurki moga sobie polamac przy pracy :wink: :lol:

M-Teo 
chętnie gawędzi

Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia

modliszka napisał/a:
grumar napisał/a:

Tylko, że to robota dla facetów jedynie, bo babeczki pazurki moga sobie polamac przy pracy :wink: :lol:

Czyli kara podwójna :twisted: :lol:

Pohor 
Moderator

Wspólnota: Pelikanów

Kiedys postawilem samochod troche na luku przy smietniku.
Pomyslalem o dwoch rzeczach: nie blokowalem przejazdu samochodow! i kazda osoba z wozkiem dla dzieci mogla przejsc w kazda strone!
Ale zaspalem troche i rano chyba smieciarka miala drobne klopoty z przejazdem.
Wstyd mi, szczerze przepraszam - wiecej sie to nie powtorzylo.
Ale panowie smieciarze zrobili mi mily dowcip - wysmarowali klamke smarem. Bardzo im sie udal ten dowcip! I wcale sie na nich nie gniewam - moja wina.

Aeddin 
nie boi się odezwać

Wysłany: Czw 19 Maj, 2005   

Zauważyłem, że ci parkujący wręcz na klatkach wyświadczają przysługę tym starającym się poprawnie parkować :) - na parkingu przy kościele prawie zawsze są jakieś wolne miejsca.
Czasem późno wracam i po "wyładowaniu" rodzinki i zakupów :) spokojnie jadę sobie pod kościół postawić autko przyzwoicie nie przeszkadzając nikomu - jeszcze nie musiałem parkować gdzieś w krzakach
A co by było, gdyby "klatkowcy" właśnie tam parkowali? :P

dswig 
chętnie gawędzi

Wysłany: Pią 20 Maj, 2005   

Mnie ostatnio drażnią $%^&^$#$# (bo jak inaczej można ich nazwać) którzy parkują przy śmietniku przy Pelikanów 2. Zwężają przejazd tak że trudno przejechać. Wczoraj tam parkowała czarna corsa WG...... . W niedzielę stał tam terenowy Mitsubishi.

Mi poprostu ręce opadają.

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pią 20 Maj, 2005   

dswig napisał/a:
Mnie ostatnio drażnią $%^&^$#$# (bo jak inaczej można ich nazwać) którzy parkują przy śmietniku przy Pelikanów 2. Zwężają przejazd tak że trudno przejechać. Wczoraj tam parkowała czarna corsa WG...... . W niedzielę stał tam terenowy Mitsubishi.

Mi poprostu ręce opadają.

Dla tej Corsy to stałe miejsce parkingowe ...

Odpowiedz do tematu