Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Koleś łamiący wycieraczki na Strusiej
Autor Wiadomość
tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Wto 10 Maj, 2005   

woweq napisał/a:
nawet jesli policja czy Straz Miejska moglyby holowac to - czy udaloby sie im to?! niestety wydaje mi sie ze nie daliby rady dostac sie na osiedle wieczorowa pora :?

powiedzmy że ... już to kiedyś przemyśłałem :lol: :lol: :lol:

a myślałem wtedy w kwestii identyfikatorów parkowania na terenach wspólnot ...
no i pomyślałem własnie że nawet jak ktoś zaparkuje na terenie innej wspólnoty ... to szanse że przyjedzie holownik są mierne bo razcej sie nie przepchnie, ale już szanse że zapakuje taki samochód na lawetę są zerowe :lol:

gawron 
totalny rekordzista

wlasnie wrocilem z wycieczki na balkon --- w morde co co zobaczylem porazlio mnie kompletnie --- niby wszyscy zaparkowani nie zastawili chodnika, ale tak zaparkowali ze w szesc autek zablokowali 10miejsc... im tez kartofeli w rure trzeba chyba wkladac... :evil: :evil: :evil:

Kaffi 
Moderator
Z czeluści piekielnych ;-)

Tak, mnie też to doprowadza do furii. A potem mówią że nie ma miejsc do parkowania. A jak mają być skoro niektórzy mają taaaakie szerokie auta że jedna miejscówka to za mało :evil:

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

marekneon 
totalny rekordzista
ROBI KANAPKĘ

Przed chwilą wróciłem z miasta to po prostu niemożna przejechać drogą tak zastawione :twisted: ludzie, chociaż lusterka składajcie, bo rano jeszcze ktoś nie zobaczy czy sąsiad z prawej nie nadjeżdża. :shock:

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

dzisiaj zauważylam ze znajomymi, jeden wazny pozytyw mieszkania na tym osiedlu :wink: Jak sie tu, ktos nauczył parkowac, zadne inne miejsce/miasto/ kraj nie bedzie mu straszny :wink: :lol:

pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Wysłany: Sro 11 Maj, 2005   

modliszka napisał/a:
...dzisiaj zauważylam ze znajomymi, jeden wazny pozytyw mieszkania na tym osiedlu :wink: Jak sie tu, ktos nauczył parkowac, zadne inne miejsce/miasto/ kraj nie bedzie mu straszny :wink: :lol:

To są również moje słowa... :wink:
Jak ojciec mnie czasem podrzuca do domu i psioczy na ciasnotę, bezmyślność parkujących (itp.) na naszym osiedlu... Śmieję się, że kierowcy powinni na egzaminach zdawać dodatkowo umiejetność parkowania na osiedlu... Kto zaparkuje (bezkolizyjnie, sensownie, z gracją... dodać lub skreślić) ;) ... ZDAŁ!!! :twisted: Poradzi sobie wszędzie...

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Dzisiaj rano zastałem przed swoim samochodem ukośnie zaparkowaną czerwoną Vectrę ... ukośnie znaczy się tak że stała wpoprzek jezdni bo nawet gość na chodnik nie wjechał ... ale jakoś mi się udało wymanewrować tak żeby innych samochodów nie porysować :evil:

mariuszb 
czasem gawędzi

gawron napisał/a:
wlasnie wrocilem z wycieczki na balkon --- w morde co co zobaczylem porazlio mnie kompletnie --- niby wszyscy zaparkowani nie zastawili chodnika, ale tak zaparkowali ze w szesc autek zablokowali 10miejsc... im tez kartofeli w rure trzeba chyba wkladac... :evil: :evil: :evil:

To się nazywa cwaniactwo - żona wraca wczesniej i parkuje na dwóch miejscach również dla drugiej połowy,potem o 20.00 mała poprawka i rodzinka zaparkowała.na własne oczy widziałem ten motyw.

marekneon 
totalny rekordzista
ROBI KANAPKĘ

mariuszb napisał/a:
gawron napisał/a:

To się nazywa cwaniactwo - żona wraca wczesniej i parkuje na dwóch miejscach również dla drugiej połowy,potem o 20.00 mała poprawka i rodzinka zaparkowała.na własne oczy widziałem ten motyw.

Cwaniactwo to nasze narodowe dobro dzięki niemu przeżyliśmy zabory wojnę komunę itd. już niejaki Drzymała jeździł wozem w tą i z powrotem. Na to bym się tak nie oburzał, bo każdy chce zaparkować chodzi oto żeby nie blokować innych użytkowników i nie zastawiać dojazdów.

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

marekneon napisał/a:
mariuszb napisał/a:
gawron napisał/a:

Cwaniactwo to nasze narodowe dobro dzięki niemu przeżyliśmy zabory wojnę komunę itd. już niejaki Drzymała jeździł wozem w tą i z powrotem. Na to bym się tak nie oburzał, bo każdy chce zaparkować chodzi oto żeby nie blokować innych użytkowników i nie zastawiać dojazdów.

Wszystko pięknie i ładnie :wink: Na forum, każda osoba czytajaca weźmie sobie to do serca i zastosuje w życiu. Ale co z tymi, którzy nie czytaja forum i dalej będą "dawać przykład" bezmyslnego pokazu, w formie parkowania :?: :idea:

Moj pomysł : wydrukowanie, krótkiego komunikatu/alelu, do kierowców autek. Wiele osób spaceruję wieczorami, wiec w ramach spaceru, możnaby te karteczki powkładać za wycieraczki. Prośba/apel napewno dotrze, do wiekszej ilości osob, niż ciągłe wałkowanie tematu na forum. Pomoże, nie pomoże, spróbować warto.

Moge wydrukowac taki apel/prośbe, ale w celu umieszczenia karteczek, za wycieraczką, bede potrzebowała pomocy.

marekneon 
totalny rekordzista
ROBI KANAPKĘ

Tak tak pomoc potrzebna jest, bo i społeczeństwo u nas mało podatne na groźby prośby i apele z niechęcią spotkać się będziesz mogła a i pewnie obelga jakaś ci się przytrafić może.

gawron 
totalny rekordzista

mariuszb napisał/a:
gawron napisał/a:

przypadek o ktorym pisalem nie byl cwaniactwem a glupota --- dzis wczesnie rano wstalem i ruszylem w droge. wszysko bylo tak samo jak o 22.00 kiedy to opisywalem

gawron 
totalny rekordzista

modliszka napisał/a:
Moj pomysł : wydrukowanie, krótkiego komunikatu/alelu, do kierowców autek. Wiele osób spaceruję wieczorami, wiec w ramach spaceru, możnaby te karteczki powkładać za wycieraczki. Prośba/apel napewno dotrze, do wiekszej ilości osob, niż ciągłe wałkowanie tematu na forum. Pomoże, nie pomoże, spróbować warto.

Moge wydrukowac taki apel/prośbe, ale w celu umieszczenia karteczek, za wycieraczką, bede potrzebowała pomocy.

chetnie - ale nie tylko ogloszenia a i kartofelek w rure --- a na ulotce przestroga ze za kazdym razem kartofelek bedzie glebiej wsadzany.
Pierwszy kartofelek zainstalowac delikatnie aby nie bylo problemu z wyjeciem.... itd.

Pohor 
Moderator

Wspólnota: Pelikanów
Wysłany: Czw 12 Maj, 2005   

Ja jestem przeciwny dywersji. (choc oczywiscie codzienie widze takie zaparkowania, ze mna telepie i takiego kartofla bym wlascicielowi wepchnal!)

Ale kartki z apelem etc - BARDZO CHETNIE.
Moge miec taki zestaw w samochodzie i zamiast stawiac komus wycieraczke zatkne kartke.
Tjaa....
Pierw moze to byc apel, ale to moze pojsc nawet w kierunku happeningu.
Planuje w swoim zestawie miec tez kartki A4 z wielkimi literami z napisem do wyboru:
"WSTYD MI"
"JA CHYBA NIE NALEŻE DO TEGO OSIEDLA"
"JESTEM GŁĄBEM"
"NIE LICZE SIE Z INNYMI"
"A W DOMU NIE SPUSZCZAM WODY"
"MOZNA NA MNIE NAPLUC"
"PARKOWAC NIE UMIEM, JESTEM ZEREM"
itp.
Oczywiscie przodem do przechodniow :)

Tomek
nie boi się klawiatury

Wysłany: Czw 12 Maj, 2005   

Pohor napisał/a:
Ja jestem przeciwny dywersji. (choc oczywiscie codzienie widze takie zaparkowania, ze mna telepie i takiego kartofla bym wlascicielowi wepchnal!)

Ale kartki z apelem etc - BARDZO CHETNIE.
Moge miec taki zestaw w samochodzie i zamiast stawiac komus wycieraczke zatkne kartke.
Tjaa....
Pierw moze to byc apel, ale to moze pojsc nawet w kierunku happeningu.
Planuje w swoim zestawie miec tez kartki A4 z wielkimi literami z napisem do wyboru:
"WSTYD MI"
"JA CHYBA NIE NALEŻE DO TEGO OSIEDLA"
"JESTEM GŁĄBEM"
"NIE LICZE SIE Z INNYMI"
"A W DOMU NIE SPUSZCZAM WODY"
"MOZNA NA MNIE NAPLUC"
"PARKOWAC NIE UMIEM, JESTEM ZEREM"
itp.
Oczywiscie przodem do przechodniow :)

bardzo mi sie podobaja te kartki :)

Odpowiedz do tematu