KosiiMazakii lubi się odzywać I'm a littla taliban...
Wysłany: Czw 21 Lip, 2005
kazdy ma prawo sie bawic kazdy ma prawo wypoczywac...
sa jednak pewne normy ktore i bawiacy sie i wypoczywajacy musza respektowac...
nie moze byc tak ze z racji posiadania dziecka czy wstawania do pracy o 5 rano - przeszkadza nam i drazni nas kazdy dzwiek dochodzacy od sasiadow...ja rozumiem ze ktos musi czasem zrobic pranie w nocy (bo pozno wrocil z pracy), powalic garami itp.
rozumiem ze jest lato i fajnie czasem posiedziec ze znajomymi na balkonie albo tarasie a przeciez nie bedzie rozmawiac szeptem
rozumiem ze jestesmy mlodzi i imrezy to fajna rzecz....(ja jednak zawsze informuje sasiadow o zamiarze zrobienia takowej, nawet czasem przekladam jej termin jesli np sasiad twierdzi ze ma np chore dziecko albo ma prace pilna do wykonania)
rozumiem imrezy (w weekend)....
sa jednak pewne rzeczy ktorych nie rozumiem, nie toleruje i na ktore sie nie zgodze....
do takich naleza min.
- imrezy w srodku tygodnia
- imrezy ktore sa organizowane przez "wiesniakow" ktory do niedawna jeszcze rozmawiali ze soba na polu i z racji odleglosci musza zamiast rozmawiac to sie wydzierac na cale gardlo
- muzyka ktora nie ma nic wspolnego z muzyka (zaraz ktos powie ze ma inny gust muzyczny...gust moze ale, sluchy mam podobny a potencjometr wykrecony tak ze kolumny nie graja tylko bucza to juz nie gust to brak sluchu)
- spiewow, kiedy ktos nie umie spiewac....(no chyba ze chcecie - ja moge sprosic kumpli z Legii i tez pospiewamy )
- buractwa, ktore na zwrocona uwage tylko zachowuje sie glosniej
- zmuszania innych do udzialu w mszach, koncertach, audycjach itp - zawsze mozna sobie kupic sluchawki
z takimi bede walczyl...czy sie to komus podoba czy nie, najpierw prosba - potem grozba - potem gliny a na koniec spelnienie grozby...
btw: gawron obiektywnie powiem: napisales ze przyzwyczajasz dziecko do iprez i ze teraz juz jej to nie przeszkadza....(ale proponuje EOT) bo zamiast dyskusji zrobie awantura....
jesli komus nie przeszkadzaja imrezy to ok. - mi przeszkadzaja
jesli komus nie przeszkadzaja imrezy to ok. - mi przeszkadzaja
Mi również. Sam staram się nie niepokoić innych hałasem w środku nocy i staram się również to egzekwować.
Wyprawadzać się do lasu nie mam zamiaru, już szybciej doprowadziłbym do usunięcia dokuczliwego sąsiada (są takie środki prawne) bo kupiłem mieszkanie nie po to aby wysłuchiwać pijackich śpiewów w środku nocy.
Jeżeli ktoś uważa inaczej to niestety ma problem i to głównie z samym sobą a konkretnie z poszanowaniem zasad współżycia społecznego.
_________________ Łapy, łapy, cztery łapy
A na łapach pies kudłaty
Kto dogoni psa, kto dogoni psa?
Może ty, może ty, może jednak ja
i tym optymistycznym akcentem oswiadczam, ze Gawron trafia do mojego mentalnego kill-file.
pozdrawiam ozieble,
wist
a Ty do mojego nie trafiasz ... ciesze sie ze trafilem do Twojego, bo przynajmniej nie bede musial odpowiadac na posty, w ktorych jest kompletny brak poszanawania nie znanej Tobie rodziny ....
ufff...kolejne ostrzezenie z powodu szanownego wista mi nie grozi...
napisalem bo wiem ze i tak odczytasz a jezeli nie to Kosii przekaze...
pozdrawiam... wcale nie ozieble
kraczace ptaszyszko
[ Dodano: Czw Lip 21, 2005 09:59 ]
KosiiMazakii napisał/a:
gawron obiektywnie powiem: napisales ze przyzwyczajasz dziecko do iprez i ze teraz juz jej to nie przeszkadza....
pokaz gdzie tak napisalem....
Kod:
(ale proponuje EOT) bo zamiast dyskusji zrobie awantura....
EOT - zrobisz jezeli bedziesz z butami wlazil w moje sprawy rodzinne
[ Dodano: Czw Lip 21, 2005 10:04 ]
pioter napisał/a:
Wyprawadzać się do lasu nie mam zamiaru, już szybciej doprowadziłbym do usunięcia dokuczliwego sąsiada
wyjasniam bo widze ze kazdy sie teraz do "lasu" zacznie przyczepiac - nie chodzi mi o to aby sie kazdy, ktoremu imprezy przeszkadzaja do lasu sie wyprowadzil tylo, zeby wist sie wyprowadzil ... dlaczego??? dlatego ze pozwolil sobie na tykanie mojej rodziny... nie chodzilo o jego potrzeby zwiazane ze snem i spokojem oraz zwyczajami panujacymi na osiedlu oraz cisza nocna...
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Macie racje
Zróbmy coś z tym
Od dzisiaj, nie bede tolerowala zadnej imprezy, glosniejszej rozmowy, kazdego bezwzglednie "jakiego" dzwieku, ktory bedzie do mnie dobiegal po 22.00 do 6.00
Jest możliwosć wprowadzenia, uchwalą "Zakazu Imprez na osiedlu" (nawet w soboty) a co nie tylko gadajmy, zrobmy wreszcie porzadek, zaprowadzmy lad
Uchwala, pozwoli egzekwowac prawo : dla mnie jest obojetnie, przy uzyciu jakich środków bedzie to czynione, tymbardziej jest obojętne jaka bedzie kara . Mam nadzieje, że Wy coś zaproponujecie, dla mnie moze być nawet wydalenie na Syberię
Taka spora grupka osob (z moim blogoslawieństwem) jest w stanie uczynić cuda, wiec
nie gadajmy - tylko do roboty.....
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
KosiiMazakii lubi się odzywać I'm a littla taliban...
o tu
3. czasami imprezy sa u mnie w domu - powiedzialbym ze glosnie --- kiedys sie budzila - teraz jej kompletnie nie przeszkadzaja -- spi i juz... nie skarzy sie i nie placze ze gra muzyka i ze ktos z kims rozmawia podniesionym glosem bo sie towarzystwo przekrzykuje
btw: a czy ja wlaze z butami....?
btw2: Wistowi juz przekazalem w koncu i tak biora nas za rodzine
[ Dodano: Czw 21 Lip, 2005 ]
modliszka napisał/a:
Macie racje
Zróbmy coś z tym
Od dzisiaj, nie bede tolerowala zadnej imprezy, glosniejszej rozmowy, kazdego bezwzglednie "jakiego" dzwieku, ktory bedzie do mnie dobiegal po 22.00 do 6.00
Jest możliwosć wprowadzenia, uchwalą "Zakazu Imprez na osiedlu" (nawet w soboty) a co nie tylko gadajmy, zrobmy wreszcie porzadek, zaprowadzmy lad
Uchwala, pozwoli egzekwowac prawo : dla mnie jest obojetnie, przy uzyciu jakich środków bedzie to czynione, tymbardziej jest obojętne jaka bedzie kara . Mam nadzieje, że Wy coś zaproponujecie, dla mnie moze być nawet wydalenie na Syberię
Taka spora grupka osob (z moim blogoslawieństwem) jest w stanie uczynić cuda, wiec
nie gadajmy - tylko do roboty.....
e bez przesady....mozna przeciez jakos to wyposodkowac a nie tylko: albo zakaz albo robta co chceta
ale jaki pisalem kilka postow up ......trzeba umiec to zorganizowac i przeprowadzic
Macie racje
Zróbmy coś z tym
..............................
Bardzo dobra propozycja
najpierw stosujmy ostrzeżenia np.
za głośne pierdnięcie 1 ostrzeżenie
za chrząkanie 1 ostrzeżenie
za głośne kichanie 1 ostrzeżenie
za uporczywe kichanie 2 ostrzeżenia
za ciche chrapanie 1 ostrzeżenie
za głośne chrapanie 2 ostrzeżenia
za głośny sex 3 ostrzeżenia
za głośny sex z wyciem 5 ostrzeżeń
za głośne miauczenie kota kot dostaje 1 ostrzeżenie
za szczekanie 1 ostrzeżenie
czekam na propozycje innych ostrzeżeń
oczywiście kumulacja ostrzeżeń powoduje publiczne napiętnowanie takiego lokatora do ukrzyżowania włącznie
a po 7 ostrzeżeniach telefon do przyjaciela tffu policji
a co jak karać to karać
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
modliszka napisał/a:
Jest możliwosć wprowadzenia, uchwalą "Zakazu Imprez na osiedlu"
Po co kolejna uchwała skoro jest przepis mówiący o ciszy nocnej ? ...
I nie popadajmy w skrajność, tak jak pisałem, jak się sąsiedzi zgodzą albo na kilka dni do lasu wyjadą to przecież można imprezkę urządzać, tylko na zasadzie sąsiedzkiego porozumienia, a nie na zasadzie mam Was w d...
_________________ Zły to ptak, co własne gniazdo kala.
tomasz-dominik napisał/a:
modliszka napisał/a:
Jest możliwosć wprowadzenia, uchwalą "Zakazu Imprez na osiedlu"
Po co kolejna uchwała skoro jest przepis mówiący o ciszy nocnej ? ...
I nie popadajmy w skrajność, tak jak pisałem, jak się sąsiedzi zgodzą albo na kilka dni do lasu wyjadą to przecież można imprezkę urządzać, tylko na zasadzie sąsiedzkiego porozumienia, a nie na zasadzie mam Was w d...
czytaj moderatorze T-D watek, czytaj i jeszcze raz czytaj....
milego czytania !!!
Kosii, Wist nie widzicie, że nie rozmawiacie z Super Guru tylko Super Trollami.To oni wiedzą wszystko najlepiej, to oni w każdym topiku brylują, oni wiedzą co słuszne. Nie ma tematu w którym by nie odcisnęli swojego... piętna Nie ma wątku w którym bym nie przeczytał ich słów pełnych demagogii, udawanych niezrozumień i nadinterpretacji dających pretekst do... wręcz agresji i gróźb karalnych. I nie odpuszczą dopóty, dopóki ktoś nie zamilknie. Czy warto dawać się prowokować?
Kosii, Wist nie widzicie, że nie rozmawiacie z Super Guru tylko Super Trollami.To oni wiedzą wszystko najlepiej, to oni w każdym topiku brylują, oni wiedzą co słuszne. Nie ma tematu w którym by nie odcisnęli swojego... piętna Nie ma wątku w którym bym nie przeczytał ich słów pełnych demagogii, udawanych niezrozumień i nadinterpretacji dających pretekst do... wręcz agresji i gróźb karalnych. I nie odpuszczą dopóty, dopóki ktoś nie zamilknie. Czy warto dawać się prowokować?
Właśnie Dar napisałeś tekst pełen demagogii nie popartych faktami
A nazywanie Super Guru Super Trollami jest raczej mało kulturalne
Tekst, który tu przeczytałem jest prowokacją z twojej strony
W jakim celu go napisałeś mogłeś to wysłać zainteresowanym na PW
Czy dzień bez awantury to dzień stracony?
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
marekneon napisał/a:
Właśnie Dar napisałeś tekst pełen demagogii nie popartych faktami
A nazywanie Super Guru Super Trollami jest raczej mało kulturalne
Tekst, który tu przeczytałem jest prowokacją z twojej strony
W jakim celu go napisałeś mogłeś to wysłać zainteresowanym na PW
Czy dzień bez awantury to dzień stracony?
Nie poddawaj sie markuneonie tej (brak nazwy) prowokacji .
Rzadko zdarza mi sie coś takiego pozostawić "bez komentarza", ale tym razem tak uczynie...
Poczekam na ocene admina lub moderetorów.
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
modliszka napisał/a:
czytaj moderatorze T-D watek, czytaj i jeszcze raz czytaj....
milego czytania !!!
wybacz, ale "zmęczyłem" ten wątek i zwracanie mi uwagi nie jest na miejscu ... Modliszko, czytaj co ja napisałem, może czasem piszę, krótko, ale pisanie długo nie zawsze oznacza wiecej treści ...
Zmęczyłem bo męczy mnie sposób w jaki piszecie o tym problemie, każdy już wypowiedział swoje racje, a teraz zaczynacie się nawzajem określać kto jest z nami, a kto przeciwko nam ... do tego dochodzą wycieczki personalne za które sypią się ostrzeżenia ... jak ma się tak dalej to toczyć to zakończcie temat, nic wiecej nie zostanie powiedziane, nie widzę też żeby ktoś tu kogoś był wstanie przekonać do swojej racji.
Dar, to nie było na miejscu, zaczynasz klasyfikować i oceniać grupę, a to jest zagrożone Ostrzeżeniem. Gdyby u mnie nie świecił się napis Moderator to też posiadałbym Super Guru przy opisie.
_________________ Zły to ptak, co własne gniazdo kala.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum