Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
hmmm?
Autor Wiadomość
Biała 
totalny rekordzista
wc

Wysłany: Pon 23 Maj, 2005   

Jagatha napisał/a:
Kurczę, zaczynam poważnie myśleć o zrobieniu kampanii informacyjnej. Parę zdjęć Tytanika i okolic powinno pomóc.
Właśnie przygotowując się do spotkania znalazłam folder informacyjny M-H`u, gdzie stoi napisane min. "Sztandarową a jednocześnie największą inwestycją firmy "Multi - Hekk" jest budowa dużego osiedla w Piasecznie przy ul. Słowiczej. Na wielkim placu budowy powstała sieć pięknie zaprojektowanych domów wielorodzinnych. Do końca 2002 roku oddano łącznie 1727 mieszkań. Osiedle to powstało od podstaw, czyli w naszej gestii było zaprojektowanie ulic, chodników, dróg komunalnych, garaży i całej sieci mediów. Myśląc o wygodzie i komforcie naszych mieszkańców przewidzieliśmy tam również pięknie urządzone tereny zielone i place zabaw dla dzieci. (...)
Jesteśmy przekonani, że pomyśleliśmy o wszystkim co niezbędne, aby stworzyć wygodne i funkcjonalne osiedla na miarę XXI wieku."

W związku z tym mam pytanie - czy ktoś wie o jakimkolwiek placu zabaw wykonanym na naszym osiedlu przez firmę Multi - Hekk? Czy na przewidywaniach ich istnienia się zakończyło? :evil:
A i jeszcze jedno, ani słowa o parkingach, więc zdaniem twórców, wszystkie samochody powinny się zmieścić w garażach, czyż nie?
Nie ma co, komfortowo zaprojektowane Osiedle. :evil: :evil: :evil:

Ale pewnie gdzieś małym drukiem było napisane, że folder w myśl ustawy nie stanowi oferty handlowej. No to można im nagwizdać:)

wpi
używa klawiatury

Ulica: Albatrosów

Jagatha napisał/a:
wpi napisał/a:

A propos - który budynek ma ksywkę " Tytanic"? :D

A takie urocze seledynowo /żółto/zielonkawe cudo rozsypujące się cichutko i z godnością na rogu Powstańców Warszawy i Sikorskiego. W folderze ładnie napisali : "Niekonwencjonalny wygląd tego budynku składającego się z 84 mieszkań, ożywia dotychczasową architekturę tej części miasta."
Wygląd bardzo niekonwencjonalny, fakt, mnie też ożywia, ilekroć mam okazję go oglądać. Nabieram prędkości, jak tamtędy przechodzę, by mi co na głowę nie spadło. :twisted: :twisted: :twisted:

Niestety nie jestem na bieżąco :D Swego czasu to cudo piaseczyńskiej architektury nosiło ksywkę "akwarium" - pewnie od tych wszystkich zacieków. :D

A tak przy okazji, to czy wiecie, że nasze osiedle (a dokładniej blok Albatrosów 11 jest uwieczniony w "Na dobre i na złe". Powinniśmy złożyć wniosek o wpisanie go na listę Piaseczyńskich zabytków, ludność wysiedlić i zrobić tam muzeum poczynań gminy. proponowałbym również dobudować wieżę widokową wyższą od poduszki, żeby każdy mógł zobaczyć z lotu ptaka tą "Sztandarową a jednocześnie największą inwestycję firmy "Multi - Hekk" - duże osiedle w Piasecznie przy ul. Słowiczej. Na wielkim placu budowy powstała sieć pięknie zaprojektowanych domów wielorodzinnych. Do końca 2002 roku oddano łącznie 1727 mieszkań. Osiedle to powstało od podstaw, czyli w naszej gestii było zaprojektowanie ulic, chodników, dróg komunalnych, garaży i całej sieci mediów. Myśląc o wygodzie i komforcie naszych mieszkańców przewidzieliśmy tam również pięknie urządzone tereny zielone i place zabaw dla dzieci. (...)
Jesteśmy przekonani, że pomyśleliśmy o wszystkim co niezbędne, aby stworzyć wygodne i funkcjonalne osiedla na miarę XXI wieku."

gogo
używa klawiatury

Jagatha napisał/a:
Kurczę, zaczynam poważnie myśleć o zrobieniu kampanii informacyjnej. Parę zdjęć Tytanika i okolic powinno pomóc.
Właśnie przygotowując się do spotkania znalazłam folder informacyjny M-H`u, gdzie stoi napisane min. "Sztandarową a jednocześnie największą inwestycją firmy "Multi - Hekk" jest budowa dużego osiedla w Piasecznie przy ul. Słowiczej. Na wielkim placu budowy powstała sieć pięknie zaprojektowanych domów wielorodzinnych. Do końca 2002 roku oddano łącznie 1727 mieszkań. Osiedle to powstało od podstaw, czyli w naszej gestii było zaprojektowanie ulic, chodników, dróg komunalnych, garaży i całej sieci mediów. Myśląc o wygodzie i komforcie naszych mieszkańców przewidzieliśmy tam również pięknie urządzone tereny zielone i place zabaw dla dzieci. (...)

W związku z tym mam pytanie - czy ktoś wie o jakimkolwiek placu zabaw wykonanym na naszym osiedlu przez firmę Multi - Hekk? Czy na przewidywaniach ich istnienia się zakończyło? :evil:
A i jeszcze jedno, ani słowa o parkingach, więc zdaniem twórców, wszystkie samochody powinny się zmieścić w garażach, czyż nie?
Nie ma co, komfortowo zaprojektowane Osiedle. :evil: :evil: :evil:

rozmawialam z prawnikiem, jezeli taka ulotka istnieje fizycznie i to jest to oferta handlowa jezeli nie umiescili na niej klauzuli to jest to mocna karta w Twoim reku moze byc przydatna w sadzie jako dowod, kolerzanka jak sadzila wykonawce za spartaczenie jej segmentu i nadal trwa sprawa w sadzie podpierala sie podobna ulotka reklamowa tegoz developera...

na pocieszenie: moja znajoma kupila segment zaraz za Wesola ludowali 1,5 roku wprowadzila sie pomieszkala 1,5 roku i kawalek sufitu spadlo jej do salonu...super jazda

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

gogo napisał/a:

rozmawialam z prawnikiem, jezeli taka ulotka istnieje fizycznie i to jest to oferta handlowa jezeli nie umiescili na niej klauzuli to jest to mocna karta w Twoim reku moze byc przydatna w sadzie jako dowod, kolerzanka jak sadzila wykonawce za spartaczenie jej segmentu i nadal trwa sprawa w sadzie podpierala sie podobna ulotka reklamowa tegoz developera...

no prosze !
warto ten wątek pociągnąć na gruncie prawnym :)
dzięki za sprawdzenie !

Cynthia Loome
milczy i obserwuje

Kaffi napisał/a:
ale o so chodziiii?

Nie wiem, jak u Was, ale u mnie na strona jest po łacinie! U Was nie?
I nie mam z MH niz wspólnego, żeby było jasne.

Jacek 
nie boi się klawiatury

Właśnie w tym rzecz :)

Kaffi 
Moderator
Z czeluści piekielnych ;-)

Jagatha napisał/a:

O raaaany!!
W takim razie chyba powinniśmy cieszyć się że udało nam się kupić mieszkania na tym fantastycznym osiedlu... Żyć nie umierać...

A serio - uśmiałam się.

A miało być tak pięknie...

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

Kaffi 
Moderator
Z czeluści piekielnych ;-)

gawron napisał/a:
wpi napisał/a:
...(podziwiam zaangażowanie M4B :D )...

:shock: :shock: :shock:
M4b - myslalem ze juz sobie odpusciles - moje wyrazy uznania... :D

Moje również. Że też ci się chciało... :D

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

darko 
nie boi się klawiatury

zawsze znajdą chętnych te nowe arkadie i inne mysiadła. Prawie bliźniak poduszki, lekko pościnany z jenej strony czyli arkadia kosztuje 2290 za metr. za tyle to już budują w niektórych małych miejscowaściach daleko daleko od warszawy

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

Kaffi napisał/a:
gawron napisał/a:
wpi napisał/a:
...(podziwiam zaangażowanie M4B :D )...

:shock: :shock: :shock:
M4b - myslalem ze juz sobie odpusciles - moje wyrazy uznania... :D

Moje również. Że też ci się chciało... :D

Dziękuję za uznanie :)
jakoś jak gdzieś czytam, widzę czy słyszę "MH" to mi oczy mgła zachodzą i z automatu niemalże nastawiam się na "atak" :)

Jagatha 
chętnie gawędzi

Sprawdziłam tę ofertówkę - zero napisów drobnym maczkiem - a tę samą ofertówkę niedawno widziałam jeszcze w biurze M-H na Tukanów. Można się częstować. :wink: 8)

"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin

kasiekk 
totalny rekordzista
etatowa zołza

Wysłany: Sro 25 Maj, 2005   

dzis przejechalam kolo nowego biura sprzedazy MH - przy pulawskiej - widzieliscie juz? Szkoda, ze nie mam tyle kasy, zeby wykupic billboard i wypisac haslo, ze MH to nie jest solidna firma.

Odpowiedz do tematu