Kurczę, zaczynam poważnie myśleć o zrobieniu kampanii informacyjnej. Parę zdjęć Tytanika i okolic powinno pomóc.
Właśnie przygotowując się do spotkania znalazłam folder informacyjny M-H`u, gdzie stoi napisane min. "Sztandarową a jednocześnie największą inwestycją firmy "Multi - Hekk" jest budowa dużego osiedla w Piasecznie przy ul. Słowiczej. Na wielkim placu budowy powstała sieć pięknie zaprojektowanych domów wielorodzinnych. Do końca 2002 roku oddano łącznie 1727 mieszkań. Osiedle to powstało od podstaw, czyli w naszej gestii było zaprojektowanie ulic, chodników, dróg komunalnych, garaży i całej sieci mediów. Myśląc o wygodzie i komforcie naszych mieszkańców przewidzieliśmy tam również pięknie urządzone tereny zielone i place zabaw dla dzieci. (...)
Jesteśmy przekonani, że pomyśleliśmy o wszystkim co niezbędne, aby stworzyć wygodne i funkcjonalne osiedla na miarę XXI wieku."
W związku z tym mam pytanie - czy ktoś wie o jakimkolwiek placu zabaw wykonanym na naszym osiedlu przez firmę Multi - Hekk? Czy na przewidywaniach ich istnienia się zakończyło?
A i jeszcze jedno, ani słowa o parkingach, więc zdaniem twórców, wszystkie samochody powinny się zmieścić w garażach, czyż nie?
Nie ma co, komfortowo zaprojektowane Osiedle.
Ale pewnie gdzieś małym drukiem było napisane, że folder w myśl ustawy nie stanowi oferty handlowej. No to można im nagwizdać:)
Ulica: Albatrosów
Wysłany: Pon 23 Maj, 2005
Jagatha napisał/a:
wpi napisał/a:
A propos - który budynek ma ksywkę " Tytanic"?
A takie urocze seledynowo /żółto/zielonkawe cudo rozsypujące się cichutko i z godnością na rogu Powstańców Warszawy i Sikorskiego. W folderze ładnie napisali : "Niekonwencjonalny wygląd tego budynku składającego się z 84 mieszkań, ożywia dotychczasową architekturę tej części miasta."
Wygląd bardzo niekonwencjonalny, fakt, mnie też ożywia, ilekroć mam okazję go oglądać. Nabieram prędkości, jak tamtędy przechodzę, by mi co na głowę nie spadło.
Niestety nie jestem na bieżąco Swego czasu to cudo piaseczyńskiej architektury nosiło ksywkę "akwarium" - pewnie od tych wszystkich zacieków.
A tak przy okazji, to czy wiecie, że nasze osiedle (a dokładniej blok Albatrosów 11 jest uwieczniony w "Na dobre i na złe". Powinniśmy złożyć wniosek o wpisanie go na listę Piaseczyńskich zabytków, ludność wysiedlić i zrobić tam muzeum poczynań gminy. proponowałbym również dobudować wieżę widokową wyższą od poduszki, żeby każdy mógł zobaczyć z lotu ptaka tą "Sztandarową a jednocześnie największą inwestycję firmy "Multi - Hekk" - duże osiedle w Piasecznie przy ul. Słowiczej. Na wielkim placu budowy powstała sieć pięknie zaprojektowanych domów wielorodzinnych. Do końca 2002 roku oddano łącznie 1727 mieszkań. Osiedle to powstało od podstaw, czyli w naszej gestii było zaprojektowanie ulic, chodników, dróg komunalnych, garaży i całej sieci mediów. Myśląc o wygodzie i komforcie naszych mieszkańców przewidzieliśmy tam również pięknie urządzone tereny zielone i place zabaw dla dzieci. (...)
Jesteśmy przekonani, że pomyśleliśmy o wszystkim co niezbędne, aby stworzyć wygodne i funkcjonalne osiedla na miarę XXI wieku."
_________________ A to Polska właśnie. Kraj społecznej szczęśliwości i wolnej przedsiębiorczości, w którym strzela się do gości, jak się im zazdrości...
Kurczę, zaczynam poważnie myśleć o zrobieniu kampanii informacyjnej. Parę zdjęć Tytanika i okolic powinno pomóc.
Właśnie przygotowując się do spotkania znalazłam folder informacyjny M-H`u, gdzie stoi napisane min. "Sztandarową a jednocześnie największą inwestycją firmy "Multi - Hekk" jest budowa dużego osiedla w Piasecznie przy ul. Słowiczej. Na wielkim placu budowy powstała sieć pięknie zaprojektowanych domów wielorodzinnych. Do końca 2002 roku oddano łącznie 1727 mieszkań. Osiedle to powstało od podstaw, czyli w naszej gestii było zaprojektowanie ulic, chodników, dróg komunalnych, garaży i całej sieci mediów. Myśląc o wygodzie i komforcie naszych mieszkańców przewidzieliśmy tam również pięknie urządzone tereny zielone i place zabaw dla dzieci. (...)
W związku z tym mam pytanie - czy ktoś wie o jakimkolwiek placu zabaw wykonanym na naszym osiedlu przez firmę Multi - Hekk? Czy na przewidywaniach ich istnienia się zakończyło?
A i jeszcze jedno, ani słowa o parkingach, więc zdaniem twórców, wszystkie samochody powinny się zmieścić w garażach, czyż nie?
Nie ma co, komfortowo zaprojektowane Osiedle.
rozmawialam z prawnikiem, jezeli taka ulotka istnieje fizycznie i to jest to oferta handlowa jezeli nie umiescili na niej klauzuli to jest to mocna karta w Twoim reku moze byc przydatna w sadzie jako dowod, kolerzanka jak sadzila wykonawce za spartaczenie jej segmentu i nadal trwa sprawa w sadzie podpierala sie podobna ulotka reklamowa tegoz developera...
na pocieszenie: moja znajoma kupila segment zaraz za Wesola ludowali 1,5 roku wprowadzila sie pomieszkala 1,5 roku i kawalek sufitu spadlo jej do salonu...super jazda
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pon 23 Maj, 2005
gogo napisał/a:
rozmawialam z prawnikiem, jezeli taka ulotka istnieje fizycznie i to jest to oferta handlowa jezeli nie umiescili na niej klauzuli to jest to mocna karta w Twoim reku moze byc przydatna w sadzie jako dowod, kolerzanka jak sadzila wykonawce za spartaczenie jej segmentu i nadal trwa sprawa w sadzie podpierala sie podobna ulotka reklamowa tegoz developera...
no prosze !
warto ten wątek pociągnąć na gruncie prawnym
dzięki za sprawdzenie !
O raaaany!!
W takim razie chyba powinniśmy cieszyć się że udało nam się kupić mieszkania na tym fantastycznym osiedlu... Żyć nie umierać...
A serio - uśmiałam się.
A miało być tak pięknie...
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
zawsze znajdą chętnych te nowe arkadie i inne mysiadła. Prawie bliźniak poduszki, lekko pościnany z jenej strony czyli arkadia kosztuje 2290 za metr. za tyle to już budują w niektórych małych miejscowaściach daleko daleko od warszawy
Sprawdziłam tę ofertówkę - zero napisów drobnym maczkiem - a tę samą ofertówkę niedawno widziałam jeszcze w biurze M-H na Tukanów. Można się częstować.
_________________ "MYŚLĘ SOBIE, ŻE TA ZIMA KIEDYŚ MUSI MINĄĆ,
ZAZIELENI SIĘ, UROŚNIE KILKA DRZEW..."
"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin
dzis przejechalam kolo nowego biura sprzedazy MH - przy pulawskiej - widzieliscie juz? Szkoda, ze nie mam tyle kasy, zeby wykupic billboard i wypisac haslo, ze MH to nie jest solidna firma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum