Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
grzyb na scianie - co moge zrobic - pomocy!
Autor Wiadomość
gogo
używa klawiatury

Wysłany: Wto 17 Sty, 2006   grzyb na scianie - co moge zrobic - pomocy!

ok 2 tygodnie temu na scianie w lazience wyszedl mi paskudny grzyb...to jest straszne.
Zalamalam rece !!! Zamieszkuje mieszkanie rowno 1 rok (od 01.2005)! Jestem pierwszym wlascicielem, kupione z rynku pierwotnego! Budynek odebralam w 26.08.2004! Mieszkanie mam usytuowane na ostatnim pietrze!

Komu to moge zglosic? Czy MH ma obowiazek naprawienia tego problemu (ewidentnie to ich niedoroba) Developer na ile udziela gwarancji na 1 czy 2 lata?

Moze ktos mial podobny problem i moze sie podzielic jak rozwiazac moj problem?

Dzieki wszystkim!
Gogo

radok 
znany gawędziarz

Wysłany: Wto 17 Sty, 2006   

Kurcze aż sam dziś obejrzę dokładnie łazienkę :| Może to wina słabej wentylacji? Ja znalazłem u siebie kupę gruzu i innych dziwnych rzeczy.

Justine 
znany gawędziarz

mnie jak zalało łazienkę naprawiał MH, ale zmiesciłam sie w roku po odbiorze mieszkania. Zgłosiłam im to na piśmie i jakos dalej poszło. Oczywiscie nie odnowili mi łazienki ale usuneli przyczyne.

gawron 
totalny rekordzista

gogo napisał/a:
ok 2 tygodnie temu na scianie w lazience wyszedl mi paskudny grzyb.

u mnie wylazl w jednej lazience --- jakies cztery tygodnie temu --- prawie idealnie nad prysznicem --- dlaczego??? --- powodzik znany od dawna --- wentylacja!!! nawet nie pomaga wiatraczek...

sa jakies preparaty... pryskasz i po grzybie nie ma sladu... o ile to byl niewielki grzybek... przy wiekszych nie wiem jak jest....

swojego grzyba łazienkowego bede hodowal do wiosny a potem go malowaniem i jakims preparatem potraktuje...

MH i gwarancja --- 3lata o ile dobrze pamietam... tylko czy oni Tobie pomoga oto jest pytanie... przeciez wentylacji raczej nie poprawia...

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

ide zobaczyc co sie dzieje u nas w lazience :shock:
...przeciez to jest w miare nowe osiedle a grzyby jak .... #-o

gogo
używa klawiatury

gawron napisał/a:
gogo napisał/a:
ok 2 tygodnie temu na scianie w lazience wyszedl mi paskudny grzyb.

u mnie wylazl w jednej lazience --- jakies cztery tygodnie temu --- prawie idealnie nad prysznicem --- dlaczego??? --- powodzik znany od dawna --- wentylacja!!! nawet nie pomaga wiatraczek...

u mnie to chyba nie jest problem wentylacji

teraz sobie zaczynam pomalu przypominac

w 2004 roku jak remontowalam mieszkanie (sila rzeczy nie bylo mnie na miejscu bo rodzilam itd) podobno zaciekla mi w tamtym miejscu sciana ale tak ze az do sasiadki polecialo i ona z paszcza do mojego robotnika, okazalo sie ze to wina MH bo cos zle zalatali i jak szly deszcze zalalo, uszkodzenie zostalo naprawione w trybie exxxpres (3 dni) przestalo zaciekac - sciana byla osuszanac - ale jak widac nieskutecznie

Martwie sie ze mi plytki poodpadaja jak wilgoc sie pod nie wepnie, kurcze

mam jeszcze jedno zmartwienie wyszly mi w mieszkaniu punkty niedocieplone i w wyniku znacznej roznicy temperatur tam tez wychodza zacieki ale grzyba jeszcze nie widac - ostatnio suszylam je suszarka

jestem uczulona na grzyby i jak tak dalej pujdzie to bedzie tragedia - trzeba sprzedac bo tu sie nie da mieszkac ;(

pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

Gogo... jeśli chcesz się jeszcze pocieszyć... sprawdzaj na bieżąco czy nie jest wilgotno pod framugami okiennymi. Na parapetach często lubi się zbierać woda... Bo okna są za szczelne... :?

gawron 
totalny rekordzista

pigula napisał/a:
Bo okna są za szczelne

moje wcale nie sa szczelne a woda skrapla sie i tak... IMHO -- tu raczej wchodzi w rachube wspolczynnik przenikania ciepla --- zbyt duza roznica miedzy temperatura szyby i powietrza w mieszkaniu...

Kania 
permanentny zaglądacz
Nieobecny

Należy zbić tynk ze ściany, wysuszyć i codziennie wietrzyć łazienkę a pożniej połozyć nową warstwe tynku. Proponuje także na noc zostawiac otwarte drzwi do łazienki oraz gdy wychodzisz z domu.

Proponuje sprawdzenie wentylacji w łazience.

ps. zgłoś sie do MH po kase, niech płacą za lipe.

Lukasfot 
Moderator

Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia

Gwarancja na mieszkania to 1 rok, kękojmia na cześci wspólne to 3 lub 5 lat dokładnie nie pamiętam.
Ja grzybka mam w kuchni, to dlatego że dach ciekł :cry: , żeby sobie go "zabić" potraktowałem go domestosem :) .
Słyszałem, że to najlepszy i tani sposób ( wszystkie preparaty na grzyb są na bazie chloru).

Marcin-626 
lubi się odzywać

A orientuje się ktoś ile deweloper udzielił gwarancji na okna bo na pelikanach podobno są zamontowane wadliwe okna i stąd m.in: problemy z grzybami :(

Kania 
permanentny zaglądacz
Nieobecny

Marcin jeszcze walczysz z oknami?

Marcin-626 
lubi się odzywać

Wysłany: Sro 18 Sty, 2006   

Niestety mam cały czas ten sam problem z oknami tzn. zaje....ście parują, i jak się dowiedziałem na pelikanach są zamontowane wadliwe okna. :cry:

Kania 
permanentny zaglądacz
Nieobecny

Hmmm... Marcin moim zdaniem zmiejsz ogrzewanie i sprawdz szczelność okien, parują w "środku" czy na "zewnatrz"?

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Czy grzyb pojawił Ci sie na suficie, czy ścianie ?

Odpowiedz do tematu