Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
dostep???
Autor Wiadomość
pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 20 Kwi, 2005   

Ja się nie rzucam... Wasze poduszkowe prawo zamknąć się na wspólnotowym forum, niedopuszczając nikogo z zewnątrz...
Tylko dziwię się Kasianko twojemu zdziwieniu...
Cofam, co powiedziałam... już nie piszą (choć mają prawo pisać, jeśli się zgłoszą)... :? :wink:

kasianka 
nie boi się klawiatury

Pigula- ja już wiem ze "zdziwienie" coś złego oznacza- jeszcze nie wiem co ale w nawiasie napisałam. Nie wiedziałam też ze piszą. i nie wiem po co :) kurcze jak ja mało wiem...

314TeR 
Admin

Wspólnota: Meander

kasianka napisał/a:
Pigula- ja już wiem ze "zdziwienie" coś złego oznacza- jeszcze nie wiem co ale w nawiasie napisałam. Nie wiedziałam też ze piszą. i nie wiem po co :) kurcze jak ja mało wiem...

To czemu zakładasz i bronisz tak pilnie teorii że jeśli ty tak myślisz to inni też?

kasianka 
nie boi się klawiatury

3,14 bo ja ogólnie dziwna jestem :lol: ale czego wymagać od przeterminowanego jogurcika

mcjackal 
czasem gawędzi
Licencjonowany Trener NLP

Poduszkowcy - pytanie ??

czy aż tak bardzo zdumiewajacym jest dziwne zachowanie starszych ptaków do których dołaczyły nowe i nie kraczą tak jak one ?? [no fence gawron, mam na myśli ... powiedzmy .. kruki :D :D : D]

Jagatha 
chętnie gawędzi

mcjackal napisał/a:

czy aż tak bardzo zdumiewajacym jest dziwne zachowanie starszych ptaków do których dołaczyły nowe i nie kraczą tak jak one ?? [no fence gawron, mam na myśli ... powiedzmy .. kruki :D :D : D]

Och kurczę Szakalu, jakie trafne a jednocześnie jakież poetyckie porównanie. :o Chyba zacznę pracować nad swoimi wypowiedziami :roll: .

"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin

mcjackal 
czasem gawędzi

uwielbiam metafory, tak łatwo trafiają tam gdzie chcę by trafiały :D

Jagatha 
chętnie gawędzi

mcjackal napisał/a:
uwielbiam metafory, tak łatwo trafiają tam gdzie chcę by trafiały :D

Ja również je uwielbniam. A jeśli jeszcze są przesycone poczuciem humoru - miodek. Moim idolem jest Terry Pratchett. Czasem takie zdanko z powieści wyrwane czytam kilkakroć i się napawam, napawam... 8)

"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin

Basik 
nie boi się klawiatury

Wysłany: Czw 21 Kwi, 2005   

Tylko taką mogą postawić ...

I tu się mylisz, nie tylko. A czy będziemy stawiać inne czy nie to się okaże. Jeśli pod naszymi oknami będzie ruch jak na Marszałkowskiej, to kto wie ...

Bo prawda jest taka, że z dojazdu do Poduszki korzysta wielu mieszkańców spoza naszego bloku a jakoś nie płaczemy

dswig 
chętnie gawędzi

Basik napisał/a:

I tu się mylisz, nie tylko. A czy będziemy stawiać inne czy nie to się okaże. Jeśli pod naszymi oknami będzie ruch jak na Marszałkowskiej, to kto wie ...

Bo prawda jest taka, że z dojazdu do Poduszki korzysta wielu mieszkańców spoza naszego bloku a jakoś nie płaczemy

Wow :!: :!: Jak to się światopogląd zmienia. Jeszcze kilka tygodni temu każdy Poduszkowiec krzyczał że bramy są be i trzeba je wszyskie rozmontować.

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

dswig napisał/a:
Basik napisał/a:

Wow :!: :!: Jak to się światopogląd zmienia. Jeszcze kilka tygodni temu każdy Poduszkowiec krzyczał że bramy są be i trzeba je wszyskie rozmontować.

A mnie taka myśl naszła - jak sobie przypomnimy granice działek, to poduszkowcy chcąc być w zgodzie z tymi granicami w ramach protestu postawią sobie bramy na wjazdach do garaży i wyjściach z klatek :) A Ci którzy im pod oknami jeżdżą będą jeździć dalej bo to nie "Poduszkowa" działka :)
Wyrąbisty pomysł :) Poduszkowcy - gródźcie się a my będziemy sprzedawać bilety jak do cyrku :)

mcjackal 
czasem gawędzi

Basik napisał/a:

to się okaże ?? to rozpatrujecie jednak taką możliwość ?? hmm ... widzisz moja droga multihekk nie pomyslał o nas podmieniając nam plac zabaw na Wasz blok i tak samo nie pomyślał o Was, bo nie macie wiele swoich dróg, chyba że ... do góry :(

m4b dobrze mówi, jeśli postawimy płot czy wy czy my na działki granicy to będziecie musieli przebudowac swoje trawniczki na drogi, albo płacić za przejazd, niektórym z Was się upiekło bo mają niesłusznie podarowane nasze garaże, które mh wybudował za naszą kasę a wam za friko oddał, żeby was naciągnąć na mieszkania.

winnym tu tylko jes MH i nikt inny, a ni my ani wy, dlaczego więc to my się między sobą sprzeczamy, zamiast razem za dupę wziać mh by rozwiazał sprawę tak szybko i w sposób możlwie i jak najbardziej obie strony satysfakcjonujący

Koniec wrzasków, zachowajcie i wykorzystajcie te energię na coś pożytecznego, a nie tracicie bezmyślnie na niekończące sie wasnie ...

a strategię mh widac z daleka, bo śmierdzi jak z ...
- skłócić wspólnoty, osłabić, by jak najdłuzej odwlekać spraw rozwiazanie, to jest ich misja, a nie budowanie mieszkań dla ludzi :( bo warunki które nam stworzyli w żadnych normach odzwierciedlenia nie mają, czuć tylko w tym wszystkim grubość tłuszczyku jakim każda z tych spraw była posmarowana do załatwienia potrzeby :(

pozdrawiam gorąco wszystkich
mj

moncie 
lubi się odzywać

Ludziska, odpuście sobie wreszcie z tymi bramami, wszędzie tylko temat bram: rzeczywiste, wirtualne, jak chcecie grodzić to całe osiedle :D i to by była pierwsza sensowna decyzja w tym temacie.
I nie ma tu znaczenia czy mieszkam w poduszce, czy gdzie indziej ani ile czasu. Gdy przyjeżdżają do nas znajomi to widzą bramy, tyle w temacie i obciach, i nie pytają czy my je stawialiśmy, czy sąsiedzi.
A twierdzenie "tylko takie (wirtualne) mogą stawiać " jest cokolwiek dziecinne, co to licytacja, czy gra planszowa: rzucaj kostką, kto więcej postawi bram wygrywa" :wink:

Lukasfot 
Moderator

Wspólnota: Poduszkowiec

Mj zgadzam się z Tobą weżmy sie za mh razem.

dswig 
chętnie gawędzi

mcjackal napisał/a:
.... niektórym z Was się upiekło bo mają niesłusznie podarowane nasze garaże, które mh wybudował za naszą kasę a wam za friko oddał, żeby was naciągnąć na mieszkania. ....
mj

Z całym szacunkiem do twojej wypowiedzi ale MH miał do tego prawo. To były jego garaże. Oczywiście że byłoby lepiej gdyby opóscił cenę i w ten sposób dał możliwość zakupu mieszkańcom danego budynku.
Nie możemy w ten sposób podchodzić do tej sprawy. Rynek i warunki podczas oddawania każdego budynku były inne. Możmy być oburzeni na MH że obiecywał skwer, plac zabaw a wybudował Poduszkę ale nie o garaże.

Ceny garaży na poczatku były wysokie lecz nie wyższe niż u innych developerów. Ponadto wiele osób zdecydowało się na zakup mieszkania na osiedlu ze względu na brak konieczności zakupu garażu.

Walczyć z MH trzeba i to nie podlega dyskusji.

Odpowiedz do tematu