Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 20 Kwi, 2005
Ja się nie rzucam... Wasze poduszkowe prawo zamknąć się na wspólnotowym forum, niedopuszczając nikogo z zewnątrz...
Tylko dziwię się Kasianko twojemu zdziwieniu...
Cofam, co powiedziałam... już nie piszą (choć mają prawo pisać, jeśli się zgłoszą)...
Pigula- ja już wiem ze "zdziwienie" coś złego oznacza- jeszcze nie wiem co ale w nawiasie napisałam. Nie wiedziałam też ze piszą. i nie wiem po co kurcze jak ja mało wiem...
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 20 Kwi, 2005
kasianka napisał/a:
Pigula- ja już wiem ze "zdziwienie" coś złego oznacza- jeszcze nie wiem co ale w nawiasie napisałam. Nie wiedziałam też ze piszą. i nie wiem po co kurcze jak ja mało wiem...
To czemu zakładasz i bronisz tak pilnie teorii że jeśli ty tak myślisz to inni też?
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
czy aż tak bardzo zdumiewajacym jest dziwne zachowanie starszych ptaków do których dołaczyły nowe i nie kraczą tak jak one ?? [no fence gawron, mam na myśli ... powiedzmy .. kruki : D]
_________________ +===================================+
TRAIN Yourself To Let go of Everything You Fear to Loose Than YOU BE FREE !!!!
+===================================+
czy aż tak bardzo zdumiewajacym jest dziwne zachowanie starszych ptaków do których dołaczyły nowe i nie kraczą tak jak one ?? [no fence gawron, mam na myśli ... powiedzmy .. kruki : D]
Och kurczę Szakalu, jakie trafne a jednocześnie jakież poetyckie porównanie. Chyba zacznę pracować nad swoimi wypowiedziami .
_________________ "MYŚLĘ SOBIE, ŻE TA ZIMA KIEDYŚ MUSI MINĄĆ,
ZAZIELENI SIĘ, UROŚNIE KILKA DRZEW..."
"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin
uwielbiam metafory, tak łatwo trafiają tam gdzie chcę by trafiały
uwielbiam metafory, tak łatwo trafiają tam gdzie chcę by trafiały
Ja również je uwielbniam. A jeśli jeszcze są przesycone poczuciem humoru - miodek. Moim idolem jest Terry Pratchett. Czasem takie zdanko z powieści wyrwane czytam kilkakroć i się napawam, napawam...
_________________ "MYŚLĘ SOBIE, ŻE TA ZIMA KIEDYŚ MUSI MINĄĆ,
ZAZIELENI SIĘ, UROŚNIE KILKA DRZEW..."
"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin
I tu się mylisz, nie tylko. A czy będziemy stawiać inne czy nie to się okaże. Jeśli pod naszymi oknami będzie ruch jak na Marszałkowskiej, to kto wie ...
Bo prawda jest taka, że z dojazdu do Poduszki korzysta wielu mieszkańców spoza naszego bloku a jakoś nie płaczemy
I tu się mylisz, nie tylko. A czy będziemy stawiać inne czy nie to się okaże. Jeśli pod naszymi oknami będzie ruch jak na Marszałkowskiej, to kto wie ...
Bo prawda jest taka, że z dojazdu do Poduszki korzysta wielu mieszkańców spoza naszego bloku a jakoś nie płaczemy
Wow Jak to się światopogląd zmienia. Jeszcze kilka tygodni temu każdy Poduszkowiec krzyczał że bramy są be i trzeba je wszyskie rozmontować.
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Czw 21 Kwi, 2005
dswig napisał/a:
Basik napisał/a:
Tylko taką mogą postawić ...
Wow Jak to się światopogląd zmienia. Jeszcze kilka tygodni temu każdy Poduszkowiec krzyczał że bramy są be i trzeba je wszyskie rozmontować.
A mnie taka myśl naszła - jak sobie przypomnimy granice działek, to poduszkowcy chcąc być w zgodzie z tymi granicami w ramach protestu postawią sobie bramy na wjazdach do garaży i wyjściach z klatek A Ci którzy im pod oknami jeżdżą będą jeździć dalej bo to nie "Poduszkowa" działka
Wyrąbisty pomysł Poduszkowcy - gródźcie się a my będziemy sprzedawać bilety jak do cyrku
to się okaże ?? to rozpatrujecie jednak taką możliwość ?? hmm ... widzisz moja droga multihekk nie pomyslał o nas podmieniając nam plac zabaw na Wasz blok i tak samo nie pomyślał o Was, bo nie macie wiele swoich dróg, chyba że ... do góry
m4b dobrze mówi, jeśli postawimy płot czy wy czy my na działki granicy to będziecie musieli przebudowac swoje trawniczki na drogi, albo płacić za przejazd, niektórym z Was się upiekło bo mają niesłusznie podarowane nasze garaże, które mh wybudował za naszą kasę a wam za friko oddał, żeby was naciągnąć na mieszkania.
winnym tu tylko jes MH i nikt inny, a ni my ani wy, dlaczego więc to my się między sobą sprzeczamy, zamiast razem za dupę wziać mh by rozwiazał sprawę tak szybko i w sposób możlwie i jak najbardziej obie strony satysfakcjonujący
Koniec wrzasków, zachowajcie i wykorzystajcie te energię na coś pożytecznego, a nie tracicie bezmyślnie na niekończące sie wasnie ...
a strategię mh widac z daleka, bo śmierdzi jak z ...
- skłócić wspólnoty, osłabić, by jak najdłuzej odwlekać spraw rozwiazanie, to jest ich misja, a nie budowanie mieszkań dla ludzi bo warunki które nam stworzyli w żadnych normach odzwierciedlenia nie mają, czuć tylko w tym wszystkim grubość tłuszczyku jakim każda z tych spraw była posmarowana do załatwienia potrzeby
pozdrawiam gorąco wszystkich
mj
Ludziska, odpuście sobie wreszcie z tymi bramami, wszędzie tylko temat bram: rzeczywiste, wirtualne, jak chcecie grodzić to całe osiedle i to by była pierwsza sensowna decyzja w tym temacie.
I nie ma tu znaczenia czy mieszkam w poduszce, czy gdzie indziej ani ile czasu. Gdy przyjeżdżają do nas znajomi to widzą bramy, tyle w temacie i obciach, i nie pytają czy my je stawialiśmy, czy sąsiedzi.
A twierdzenie "tylko takie (wirtualne) mogą stawiać " jest cokolwiek dziecinne, co to licytacja, czy gra planszowa: rzucaj kostką, kto więcej postawi bram wygrywa"
.... niektórym z Was się upiekło bo mają niesłusznie podarowane nasze garaże, które mh wybudował za naszą kasę a wam za friko oddał, żeby was naciągnąć na mieszkania. ....
mj
Z całym szacunkiem do twojej wypowiedzi ale MH miał do tego prawo. To były jego garaże. Oczywiście że byłoby lepiej gdyby opóscił cenę i w ten sposób dał możliwość zakupu mieszkańcom danego budynku.
Nie możemy w ten sposób podchodzić do tej sprawy. Rynek i warunki podczas oddawania każdego budynku były inne. Możmy być oburzeni na MH że obiecywał skwer, plac zabaw a wybudował Poduszkę ale nie o garaże.
Ceny garaży na poczatku były wysokie lecz nie wyższe niż u innych developerów. Ponadto wiele osób zdecydowało się na zakup mieszkania na osiedlu ze względu na brak konieczności zakupu garażu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum