Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
DOKĄD ZMIERZA NASZE OSIEDLE
Autor Wiadomość
hebor
obserwuje aktywnie

Wysłany: Pią 13 Maj, 2005   DOKĄD ZMIERZA NASZE OSIEDLE

Jestem przerazona tym wszystkim co sie dzieje na (o zgrozo moim rowniez)osiedlu Słowicza. Czy my wszyscy powariowaliśmy, czy jesteśmy normalni, moze to osiedle "faszystow", ktorzy zalkadali getta. A może kazda wspolnota to inny kraj lub inne plemie, jedno gorsze od drugiego.
Poradze tym wszystkim, którzy mają coraz to nowsze pomysły, ogrodzcie sie murami na wysokosc conajmniej 20 metrów i zyjcie wylacznie w swoim smrodku, bo bramek nie bedzie żeby nikt wam tam nie wlazł. Postawcie sobie tam cieciow do pobierania oplat za wejscie i wyjscie.
Ludziska co wy robicie, moze rzeczywiscie nie jestescie przygotowani przez waszych rodzicow do zycia w spoleczenstwie, zastanowcie sie.

Pamietajcie ,że ŻYCIE MAMY TYLKO JEDNO, dlaczego ludzie sa tak wstretni, a przde wszystkim na tym osiedlu. Mamy XXI wiek, a tutaj niektórzy ludzie zachowuja sie jak za kamienia łupanego. Opanujcie sie. Zamiast zyc w zgodzie i radosci to tutaj jest ......
Mam nadzieję, że tych dobrych ludzi jest więcej i wreszcie zaczną mówić co myślą.
Pozdrawiam.[/b]

gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Pią 13 Maj, 2005   Re: DOKĄD ZMIERZA NASZE OSIEDLE

hebor napisał/a:
Jestem przerazona tym wszystkim co sie dzieje na (o zgrozo moim rowniez)osiedlu Słowicza. Czy my wszyscy powariowaliśmy, czy jesteśmy normalni, moze to osiedle "faszystow", ktorzy zalkadali getta. A może kazda wspolnota to inny kraj lub inne plemie, jedno gorsze od drugiego.
Poradze tym wszystkim, którzy mają coraz to nowsze pomysły, ogrodzcie sie murami na wysokosc conajmniej 20 metrów i zyjcie wylacznie w swoim smrodku, bo bramek nie bedzie żeby nikt wam tam nie wlazł. Postawcie sobie tam cieciow do pobierania oplat za wejscie i wyjscie.
Ludziska co wy robicie, moze rzeczywiscie nie jestescie przygotowani przez waszych rodzicow do zycia w spoleczenstwie, zastanowcie sie.

Pamietajcie ,że ŻYCIE MAMY TYLKO JEDNO, dlaczego ludzie sa tak wstretni, a przde wszystkim na tym osiedlu. Mamy XXI wiek, a tutaj niektórzy ludzie zachowuja sie jak za kamienia łupanego. Opanujcie sie. Zamiast zyc w zgodzie i radosci to tutaj jest ......
Mam nadzieję, że tych dobrych ludzi jest więcej i wreszcie zaczną mówić co myślą.
Pozdrawiam.[/b]

my juz tak od dluzszego czasu gadamy i gadamy... czasami sie nawet niezle przy tym gadaniu bawimy...

witam nowy... stary temat 8)

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 13 Maj, 2005   

Wiosenne Przebudzenie :lol: :lol: :lol:

rozglądamy się wokoło .. oczka się przeciera i ... nie wierzymy, że to już nie sen tylko tak jest naprawdę :lol: :lol: :lol:

Jacek 
nie boi się klawiatury

Bramy będą i tyle. Nie ma sensu się denerwować starym tematem.

gawron 
totalny rekordzista

Jacek napisał/a:
Bramy będą i tyle. Nie ma sensu się denerwować starym tematem.

pesymista jeden :wink: - nie bedzie jak juz wszystko zostanie zalatwione tak jak mialo byc... tak jak nam MH obiecal... a jak nie uda sie tym sposobem nic wyrawac to wtedy trzeba usiasc - zarzady zmusic do kompromisu i opracowania wspolnego ruchu po osiedlu i podziale kosztow utrzymania drog!!!

Jacek 
nie boi się klawiatury

A tak, sorki, zapomniałem. Hebor, jak Gawron się uprze to jest szansa, że coś się zmieni :)

radok 
znany gawędziarz

Ja tam powoli się przyzyczajam do bram :twisted: powiem więcej jak by ich zabrakło to bym źle się czuł :D

...żart

gawron 
totalny rekordzista

Jacek napisał/a:
A tak, sorki, zapomniałem. Hebor, jak Gawron się uprze to jest szansa, że coś się zmieni :)

:lol: :lol: :lol: jak widzisz nie zawsze --- tu jakos nie moge nic zdzialac 8) :lol: :lol: :lol:

M-Teo 
chętnie gawędzi

Wspólnota: Poduszkowiec

Mnie te płoty już bardziej śmieszą niż drażnią.
Moi znajomi, po odwiedzeniu mnie, przekazali mi kilka ciekawych opinii na ten temat, m.in:
- Fajne ZOOsiedle
- Czy można was dokarmiać ?
itp itd :lol: :wink:

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander

M-Teo napisał/a:
Mnie te płoty już bardziej śmieszą niż drażnią.
Moi znajomi, po odwiedzeniu mnie, przekazali mi kilka ciekawych opinii na ten temat, m.in:
- Fajne ZOOsiedle

a nie pytali kiedy postawimy wieżyczki obronne ? :lol: :lol: :lol:

gawron 
totalny rekordzista

M-Teo napisał/a:

nie mozna - dzikich zwierzat sie nie dokarmia :wink: :wink: :lol: :lol: .... no chyba ze "ksiazek" chca troche dostarczyc 8)

M-Teo 
chętnie gawędzi

Wspólnota: Poduszkowiec

tomasz-dominik napisał/a:

O to nie, ale kolega, widząc z mojego balkonu "jeziorko" za ogrodzeniem, stwierdził z pełną powagą - " Płoty płotami - ale, że fosę kopiecie, to się nie spodziewałem..." :lol: :lol:

Pohor 
Moderator

Wspólnota: Pelikanów

tomasz-dominik napisał/a:

Rany julek !!
O fosie juz wiedzą, o wieżyczkach tez, NIE ZDRADZAJCIE CO DALEJ PLANUJEMY

Nita
odzywa się w niedziele i święta

ja tam się wstydzę zapraszać znajomych, zapraszam ich o zmroku :D

Pohor 
Moderator

Wspólnota: Pelikanów

Chyba jedna z powazniejszych przyczyn podzialu osiedla byl brak ulic dojazdowych i miejsc do parkowania.

Skoro juz mamy to co mamy, to w przyszlosci bedziemy sluzyc przykladem dla innych, jak wybierac osiedle.
Lub na co sie od razu przygotowac.

Takze zapraszajmy innych, niech sie uczą !

Odpowiedz do tematu