Czasami trzeba się zastanowić. Generalnie - Gawron, w większości przypadków masz rację. Nie cofam się, nie dopłacam, nie szukam kompromisu. Szczególnie takiego kompromisu:
Przychodzi Gawron do Marcina i mówi - wiesz facet dla dobra ogólnego trzeba byś przemalował ściany w swoim mieszkaniu na czarno.
Marcin - zdumiony - ale dlaczego?
Gawron - Bo tak musi być, uwierz mi, tak będzie lepiej dla wszystkich
Marcin - ale ja lubię ściany jakie mam, białe. Nie chcę ich zmieniać. Nie lubię kolorowych ścian i sufitów.
Gawron - będzie lepiej dla wszystkich.
marcin - ale gorzej dla mnie...
Gawron - ok, nie chcesz czarnych - rozumiem. Zmienię swoje stanowisko. Pomaluj ściany na czerwono.
Marcin - czerwonych też nie lubię, nie podobają mi się... lubię białe.
Gawron - ty w ogóle nie chcesz kompromisu!!!! Ja poświęcam czarne dobro ogółu a ty nawet nie chcesz się zgodzić na czerwony. Jestaś egoistą ze sztywnym karkiem.
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Wto 17 Maj, 2005
gawron napisał/a:
Marcin napisał/a:
Czasami trzeba się zastanowić. Generalnie - Gawron, w większości przypadków masz rację. Nie cofam się, nie dopłacam, nie szukam kompromisu. Szczególnie takiego kompromisu:
Przychodzi Gawron do Marcina i mówi - wiesz facet dla dobra ogólnego trzeba byś przemalował ściany w swoim mieszkaniu na czarno.
Marcin - zdumiony - ale dlaczego?
Gawron - Bo tak musi być, uwierz mi, tak będzie lepiej dla wszystkich
Marcin - ale ja lubię ściany jakie mam, białe. Nie chcę ich zmieniać. Nie lubię kolorowych ścian i sufitów.
Gawron - będzie lepiej dla wszystkich.
marcin - ale gorzej dla mnie...
Gawron - ok, nie chcesz czarnych - rozumiem. Zmienię swoje stanowisko. Pomaluj ściany na czerwono.
Marcin - czerwonych też nie lubię, nie podobają mi się... lubię białe.
Gawron - ty w ogóle nie chcesz kompromisu!!!! Ja poświęcam czarne dobro ogółu a ty nawet nie chcesz się zgodzić na czerwony. Jestaś egoistą ze sztywnym karkiem.
teraz to ja naprawde o ten prezent prosze EOT.
przydałby Wam sie porzadny negocjator....hmmmm...mysle o Ignacu lub Mikim......ciekawe, co oni na to bo w pstrokaciźnie nie bedzie Wam do Twarzy
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum