Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
DO zarzadów Pelikanów i Albatrosów
Autor Wiadomość
mariuszb 
czasem gawędzi

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pon 16 Maj, 2005   DO zarzadów Pelikanów i Albatrosów

Szanowni Państwo!

Droga płytowa została zalegalizowana i stała się faktem.Rozpoczęła się jej docelowa budowa.Dwie wspólnoty (no może trzy) mają normalny wjazd i wyjazd.Stajemy przed szansą "normalności " na naszym osiedlu oraz względnego bezpieczeństwa pożarowego.Grodząc się wszystkie wspólnoty tłumaczyły się tym iż poduszka nie ma drogi , myślę że ten argument jest już nieaktualny.
Zarząd Pelikanów -zlikwidujcie bezsensowne blokady które na pewno nie zwiększyły wam liczby miejsc parkingowych a tylko utrudniają komunikacje na osiedlu nie tylko Wam ale równiez innym mieszkańcom(nie mówiąc o służbach publicznych)
zarząd Albatrosów proszony jest o rozebranie płotu na Bocianiej dlatego jak wyżej...Stawiaąc go utrudniliście TYLKO sobie życie -do tej pory nie mogę tego pojąć
Usunięcie powyższych blokad sprawi iż nie tylko będzie nam żyło się łatwiej na naszym osiedlu ale również mam nadzieję nastąpi wreszcie integracja wszystkich wspólnot(oprócz Misiów bo ..).
No i najważniejsza chyba sprawa przebicia Bocianiej.Myślę że łatwiej byłoby negocjować o jej budowę razem .A jakie byłyby tego korzyści chyba każdy wie.
Zarząd Meandra i Poduszka zrobiły pierwszy krok Wy zróbcie drugi.

Dziękuję.

Jagatha 
chętnie gawędzi

Wysłany: Pon 16 Maj, 2005   

Mariuszb,

To co w tej chwili ma miejsce - to bajpas, nic więcej.
Zobacz - skoro można było jednak otworzyć Tukanów - czemu nie zrobiono tego wcześniej? A po zbudowaniu drogi - bramę znów zamkną. :evil: Karty magnetyczne dla mieszkańców Tukanów są już sprzedawane od dawna.
Fakt, że Meander dogadał się z Poduszką - to głownie zasługa M-H - nie Poduszki. Skoro Meander się dogadał - widocznie osiągnął już co chciał - reszta nie. I nie osiągnął by tego, gdyby nie stanęły bramy na Albatrosów i blokadki na Pelikanów.
To czy ilość miejsc parkingowych u nas się zmieni - okaże się dopiero po ostatecznym zamknięciu Pelikanów. Ja z okna widzę, kto nadal u nas parkuje - nc.
Uchwała o zamknięciu przeszła w zeszłym roku, jest w realizacji. Nie było głosów na tegorocznym zebraniu, by głosować ponownie inaczej. Realizacja woli większości naszych mieszkańców niedługo wejdzie w kolejny etap.

A nie słyszałam niestety nic nowego jeśli chodzi o przbicie Bocianiej. Taperkowie nie sprzedadzą nawet centymetra pod ulicę, do czasu, aż M-H nie rozliczy się z nimi za lata dzierżawy. A w tym temacie cisza zapadła.

Ciekawe, czy odpowie Ci ktoś z Albatrosów?

"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin

gawron 
totalny rekordzista

Bramy i ploty pewnie nie znikna z dnia na dzien a i tez nie z tego powodu ze droga plytowa otrzymama zgode na budowe...

jest jescze kilka innych spraw ktore musz sie zakonczyc aby mozna bylo pomyslec o ich likwidacji - tak aby wszyscy byli zadowoleni.

- kto z jakiej drogi korzysta
- kto za jej utrzynanie placi
- Bociania...
- sposoby na zmuszenie wlascicieli do parkowania u siebie a nie u sasiada.

jednego trzeba sie domagac juz teraz - umozliwienia przemieszczania sie pieszego miedzy Poduszka a Misiami.

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

gawron napisał/a:

jednego trzeba sie domagac juz teraz - umozliwienia przemieszczania sie pieszego miedzy Poduszka a Misiami.

masz rację ... bo to już jest zupełnie chore ... żeby nawet pieszych blokować

co do tematów przejazdowo-bramowych to temat jest znany z innych postów i tam szeroko omawiany, grunt żeby nie zaprzestać i nie spocząć na laurach po pierwszych nawet skromnych sukcesach

gawron 
totalny rekordzista

tomasz-dominik napisał/a:
gawron napisał/a:

masz rację ... bo to już jest zupełnie chore ... żeby nawet pieszych blokować

co do tematów przejazdowo-bramowych to temat jest znany z innych postów i tam szeroko omawiany, grunt żeby nie zaprzestać i nie spocząć na laurach po pierwszych nawet skromnych sukcesach

i nich sie tak stanie --- stol rokowan trzeba dobrze przygotowac....
pierwszy etap same zarzady
drugi etap razem z MH i gmina

Jacek 
nie boi się klawiatury

No właśnie ten sam temat poruszyłem: http://www.slowicza.org/p...hp?p=8630#8630, ale jakoś entuzjazmu nie widać.

Pohor 
Moderator

Wspólnota: Pelikanów

Pierwszy etap do okraglego stolu to my!
Ciesze sie, ze i ja moglem sie wlaczyc do dyskusji. Do kazdej dyskusji.
Dlatego byloby dobrze, zeby wiecej osob dyskutowalo.
A na razie widze, ze w dyskusje wdaje sie ciagle ta sama grupa osob.
Dlaczego inni, malomowni sie nie angazuja?
Dlaczego nowoprzychodzacy nie odzywaja sie?

dswig 
chętnie gawędzi

Pohor napisał/a:

Dlatego byloby dobrze, zeby wiecej osob dyskutowalo.
A na razie widze, ze w dyskusje wdaje sie ciagle ta sama grupa osob.
Dlaczego inni, malomowni sie nie angazuja?

Ten temat był wałkowany wiele razy i te dyskusje ciągle są te same (sorry za szczerość) i niestety nic nie wnoszą ponieważ punkt widzenia zależy od punktu siedzenia (taka już nasza ludzka natura).
Na małej powierzchni z ograniczoną ilością dróg wyjazdowych powstało osiedle dla wielu tysięcy ludzi. Na bramach zyskują jedni a tracą drudzy (patrz post WPI z http://www.slowicza.org/p...=442&start=15).
Dopóki nie powstanie przejazd ulicą (chyba) Bocianią to taką dyskusje uważam za marnowanie czasu.

Pohor 
Moderator

dswig napisał/a:

Dopóki nie powstanie przejazd ulicą (chyba) Bocianią to taką dyskusje uważam za marnowanie czasu.

A ja ŻADNĄ dyskusje nie uwazam za marnowanie czasu.
Za 5 minut wejdzie na forum nowa osoba, moze to bedzie wazny glos w przyszlosci !
Przejedzie do konca tekstu i przeczyta ostatnie kilka wpisow. I byc moze trzeba bedzie tej osobie odpowiedziec na kilka pytan. Od tego tu TEŻ jestesmy !

dswig 
chętnie gawędzi

Pohor napisał/a:
dswig napisał/a:

A ja ŻADNĄ dyskusje nie uwazam za marnowanie czasu.
Za 5 minut wejdzie na forum nowa osoba, moze to bedzie wazny glos w przyszlosci !
Przejedzie do konca tekstu i przeczyta ostatnie kilka wpisow. I byc moze trzeba bedzie tej osobie odpowiedziec na kilka pytan. Od tego tu TEŻ jestesmy !

Pytałeś dlaczego tak mało osób uczestniczy w tej dyskusji więc pokazałem ci mój prywatny punkt widzenia.
Co innego odpowiedzieć na pytania a co innego rozpoczynać dyskusję od początku, gdy sytuacja nie uległa zmianie od ostatniej dyskusji.
Nie bronię nikomu dyskutować.

Pohor 
Moderator

Spoko, spoko. :D Moje pytania o innych byly raczej retoryczne.
Takie westchnienie z nutka checi uczestniczeenia w wiekszym gronie dyskutantow. To chyba normalne w moim stanie.
Ciekawe kiedy pierwsza osoba pokusi sie o napisanie pracy magisterskiej na nasz temat. A wlasciwie naszego osiedla. :o :lol: :o :lol:

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Pohor napisał/a:
Spoko, spoko. :D Moje pytania o innych byly raczej retoryczne.
Takie westchnienie z nutka checi uczestniczeenia w wiekszym gronie dyskutantow. To chyba normalne w moim stanie.
Ciekawe kiedy pierwsza osoba pokusi sie o napisanie pracy magisterskiej na nasz temat. A wlasciwie naszego osiedla. :o :lol: :o :lol:

Co do większej ilości osób wypowiadającej sie w tym temacie to może być problem bo rzeczywiście jest "wałkowany" od jakiegoś czasu :roll:
ale nie można powiedzieć, że na wałkowaniu tematu się kończy bo tak naprawdę to dzięki temu forum wiele osób, nawet nie piszących może sobie wyrobić opinię na ten i inne tematy, tak aby potem wiedzieć jak głosować ...
Może nie jest to zastraszające tempo, ale grono czytających i w mniejszym stopniu grono piszących też się poszerza ... :D

mariuszb 
czasem gawędzi

Wysłany: Wto 17 Maj, 2005   

dziękuję za zainteresowanie i opinię.
Tak temat nie jednokrotnie był wałkowany ale w innej sytuacji.teraz mamy moim zdaniem diametralnie inną która pozwala patrzeć optymistycznie w przyszłość.
odnosząc się do odpowiedzi Jagaty:
kompromis został osiągnięty dzięki zarządowi Meandra a nie MH
gdyby Meander myślał tak jak wszystkie wspólnoty to stałoby już ogrodzenie tylko pytam co z tego? zostałaby znacznie utrudniona komunikacja we własnej wspólnocie ale również zostałaby zaprzepaszczona szansa na normalność i zlikwidowanie bram - chyba na zawsze
pozostaje kwestia Bocianiej ale przy takiej postawie sąsiednich wspólnot wspólnota Meander ma związane ręce. MH, gmina ,P.Taperek powiedzą: po co nam ulica skoro są postawione blokady i ogrodzenia? I Sprawa utknie w martwym punkcie.
reszta się nie dogadała czyli mam rozumieć że Pelikany i Albatrosy są w trakcie negocjacji z MH lub kimkolwiek? czy sprawy się jakoś same rozwiążą?

Jagatha 
chętnie gawędzi

mariuszb napisał/a:
odnosząc się do odpowiedzi Jagaty:
kompromis został osiągnięty dzięki zarządowi Meandra a nie MH
gdyby Meander myślał tak jak wszystkie wspólnoty to stałoby już ogrodzenie tylko pytam co z tego? zostałaby znacznie utrudniona komunikacja we własnej wspólnocie

O, tu jest przyczyna. Rozmawialiśmy z Meandrem o wzajemnym ruchu między wspólnotami. Aby to przeszło- musielibyście dokonać pewnych inwestycji, przegłosować uchwały. Meandrowi opłacało się dogadać z MH - i nie ja będę tu ogłaszać dlaczego - zwróć się do swojego Zarządu z tym pytaniem, może Ci odpowiedzą. Ja nie jestem upoważniona. I tak "łamistrajk" wychodzi na bohatera.
Cytat:
również zostałaby zaprzepaszczona szansa na normalność i zlikwidowanie bram - chyba na zawsze

Za komentarz do tego tekstu, to ja na 100% dotałabym bana na kolejny tydzień, więc przemilczę.
Cytat:
pozostaje kwestia Bocianiej ale przy takiej postawie sąsiednich wspólnot wspólnota Meander ma związane ręce. MH, gmina ,P.Taperek powiedzą: po co nam ulica skoro są postawione blokady i ogrodzenia? I Sprawa utknie w martwym punkcie.

A już myślałam, że nie ma możliwości z tego żartować, byłam w grubym błędzie. Brawo Mariuszb, nikt mnie tak ostatnio nie ubawił.
Cytat:
reszta się nie dogadała czyli mam rozumieć że Pelikany i Albatrosy są w trakcie negocjacji z MH lub kimkolwiek? czy sprawy się jakoś same rozwiążą?

Cała reszta się dogaduje z Gminą, tylko Meander z M-H.

"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin

gawron 
totalny rekordzista

Jagatha napisał/a:
O, tu jest przyczyna. Rozmawialiśmy z Meandrem o wzajemnym ruchu między wspólnotami. Aby to przeszło- musielibyście dokonać pewnych inwestycji, przegłosować uchwały. Meandrowi opłacało się dogadać z MH - i nie ja będę tu ogłaszać dlaczego - zwróć się do swojego Zarządu z tym pytaniem, może Ci odpowiedzą. Ja nie jestem upoważniona. I tak "łamistrajk" wychodzi na bohatera.

LAMISTRAJK???? - czy Ty, aby jestes pewna o czym piszesz????

Odpowiedz do tematu